Mijn eerste zwangerschap shoot

Vorige week donderdag had ik mijn eerste zwangerschap shoot. Ik vind bollebuik shoot eigenlijk veel leuker klinken, maar goed. Ik had dus een zwangere dame gevonden waarmee ik mijn 50mm lens mocht uitproberen en de verschillende foto’s die ik wilde maken. Van te voren deed ik inspiratie op en jullie hebben ook al behind the scenes kunnen kijken.

Vandaag toon ik, met goedkeuring van de zwangere in kwestie, een aantal foto’s die ik gemaakt heb. 

Ik wil er nogmaals bij vermelden.. Ik maak wel vaker foto’s maar dit was wel mijn allereerste keer. Dat ik dus echt een fotoshoot deed met een onbekend iemand. Ik ben dus nog keihard aan het oefenen want ik ben er nog lang niet tevreden over. Maar goed, dat is juist ook de bedoeling van het opbouwen van je portfolio. Je moet ergens beginnen!

Ik vraag jullie dan ook om op deze manier te kijken en te reageren. Tips zijn altijd welkom, dat uiteraard altijd!

Collage

Het was een fotoshoot van alleen de zwangere dame in kwestie. Haar vriend (man?) wilde geloof ik niet zo graag op de foto. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het soms erg lastig vond om nieuwe dingen/posities te bedenken. Gelukkig had ze zelf ook nog wat ideetjes. Ik heb de foto’s achteraf bewerkt met Pixlr. Ik moet Photoshop (Lightroom?) namelijk nog ontdekken!

collage 1

Mijn proefkonijn was overigens 30 weken en een aantal dagen zwanger. Het lastige vond ik vooral hoe ik haar het beste kon laten zitten en/of staan om de buik optimaal op de foto te krijgen. Af en toe vroeg ik haar dan ook om even flink de buik uit te zetten haha! Vooral bij de foto van het schoentje die je hieronder zult zien.

Collage 2Al met al ben ik best tevreden voor een eerste keer. Natuurlijk is het ook in dit geval oefening baart kunst en ik zal nog heel veel willen en moeten oefenen. Maar ik denk dat ik een goede start heb gemaakt…

Wat vinden jullie van de foto’s? 

 

Comments

comments

Fotografie
Previous Story
Next Story
 • Marion
  7 oktober 2014 at 07:59

  Ik vind ze mooi. Zelf vind ik in dit geval de kleurenfoto’s mooier dan de (is het?) zwart-wit. Is dat rijst op die ene foto? Die vind ik echt geweldig! Die moet je erin houden! Zo’n leuk effect!

  • Nicole (misseagles)
   7 oktober 2014 at 13:50

   Het zijn muisjes! Maar inderdaad erg leuk ja, vond ik ook.. Vooral het maken ervan was echt hilarisch!

 • Linda
  7 oktober 2014 at 08:53

  Ik vind ze echt heel mooi geworden, zeker als dit je eerste keer is. Leuke posities ook!

 • Malou
  7 oktober 2014 at 10:26

  Wauw, wat een mooie foto’s!

 • sharmayne
  7 oktober 2014 at 10:27

  Ik vind het idee allemaal erg leuk! Maar de uitvoering is inderdaad nog heel erg zoeken. Qua kleuren vind ik ze te mat en niet sprankelend.

  1 tip van mij .. Let op buikfoto’s met kleren goed dat je de buikbanden ed goed strak hebt. Zodat je geen vouwen krijgt dat verstoort het beeld heel erg.

  Blijven oefenen al doende leert men!

  • Nicole (misseagles)
   7 oktober 2014 at 11:09

   Tsjah qua kleding kon ik er weinig aan doen. Dat was wat de dame zelf aan had getrokken 😉
   Maar het is wel een tip om dit de volgende keer aan te geven!

   • Joyce
    7 oktober 2014 at 11:23

    Ik denk ook niet dat Sharmayne bedoeld dat je moet bepalen wat ze dragen. Maar dat je even zegt dat bijv. de buikband strak getrokken wordt. Of een t-shirt even recht trekken. 🙂

   • sharmayne
    7 oktober 2014 at 11:23

    Ik denk dat je me verkeerd begrijpt ik doel niet op het shirt.. Ik doel op de buikband van de broek die zie je duidelijk zitten.

    Ik geef je alleen een tip voel je niet gelijk aangevallen.

 • Gwen
  7 oktober 2014 at 10:50

  Ik vind ze voor zo’n eerste x erg mooi geworden! Bescheiden buik nog voor 30wk. Bij Olivia deed ik shoot met 31+2 en had al bollere buik dus idd meer zichtbaar op foto’s. Nu afgelopen zatrdag shoot met Joyce gehad, 30+6 mr goed, heb dit keer ook al megabuik. Zelf zou ik als zwangere niet later dan met 33/34 wk op foto willen ivm vocht vasthouden en dat je je dan toch direct dikker voelt. Qua tips voor leuke positie en bolle buik misschien staande foto’s? En dan handen boven of onder buik enzo? Maar sowieso mooie foto’s geworden meid! En mooi licht enzo.

  • Nicole (misseagles)
   7 oktober 2014 at 11:09

   Die staande foto’s heb ik ook gemaakt. Dit is slechts een selectie 😉
   En ja he…. best een bescheiden buik! Vond dat wel lastig soms…

 • Anita
  7 oktober 2014 at 11:25

  Mooie foto’s! Erg leuk dat ze in de natuur genomen zijn en niet bijvoorbeeld voor een witte wand.

 • Vlijtig Liesje
  7 oktober 2014 at 11:55

  Ze zijn mooi, maar ik heb alle poses al wel heel vaak gezien. Misschien zou je eens iets nieuws kunnen proberen?

 • Insoon
  7 oktober 2014 at 12:06

  Ik vind vooral die fotos met rijst (?) en de kleine babyschoentjes mooi!

  • Nicole (misseagles)
   7 oktober 2014 at 13:49

   Het zijn muisjes, hihi.. Vond het erg lastig om ze goed vast te leggen dus ook dat moet ik nog leren 😉

 • Roos
  7 oktober 2014 at 13:28

  Voor een eerste keer bolle buiken shoot vind ik ze hartstikke leuk! Ik hou van foto’s in de natuur. Misschien kan je een volgende keer aan t model vragen haar buik meer rondom vast te houden, 1 arm erboven en 1 arm eronder, dat accentueerd de bolling beter ;).
  Ik heb met 27w zwangerschap een shoot gedaan, als je t leuk vind om te kijken of je er inspiratie vab krijgt, ik heb er een blogje over geplaatst ;). Ook een buitenshoot, maar wel heel andere setting (lief, zacht, romantisch). Ik sta overigens ook alleen op de foto’s.

  • Nicole (misseagles)
   7 oktober 2014 at 13:49

   Dank je! Jouw foto’s zijn ook erg mooi geworden..

 • Michelle
  8 oktober 2014 at 12:16

  Leuk zeg je eerste echte zwangerschapsshoot! Ik vind die foto waarop je rijst (?) laat vallen erg mooi. En iets met schoentjes is ook altijd leuk..

 • Whitney
  21 oktober 2014 at 00:53

  Goed gelukt hoor voor een eerste keer. Denk dat het idd vanaf een week of 34 beter te zien is, qua buik.

 • %d bloggers liken dit: