Inspiratie Cake Smash

Vandaag ga ik voor het eerst een cake smash fotograferen. Als je op Pinterest kijkt dan zie je daar hele veel ideeën voor een cake smash. Je ziet foto’s van mensen die ze zelf gemaakt hebben maar ook die gemaakt zijn door professionele fotograven. Nu schaar ik mezelf ergens tussenin want ik ben geenszins professioneel, aangezien ik dit voor het eerst doe, maar ik ben ook geen moeder die foto’s van haar eigen kind maakt. 785f9d1e2ebdbfab77f8b375299a3471

Vandaag ga ik dus een Cake Smash fotograferen en dat doe ik bij Linda. Ik voelde me erg vereerd toen ze me vroeg want ze gaf aan dat ze vond dat ik mooie foto’s maak en dat ik ook, naast mijn eigen ding, ook kijk naar de wensen van de klant. Zij heeft daarom ook een bord gemaakt op Pinterest die ik samen met haar kan beheren waarin ze foto’s pint van dingen die ze leuk vind. Daarop kan ik dan inspelen.

Wanneer je dus zoekt naar inspiratie om zelf een cake smash te houden is Pinterest echt je beste vriend. Maar ook als fotograaf zijnde is het je beste vriend. Want je kunt daar niet alleen allerlei verschillende ideeën op doen voor backdrops (achterwanden), taarten en outfits. Ook kun je inspiratie opdoen voor verschillende composities, detailfoto’s en posities.

Zo zag ik regelmatig een foto van een voetje, handje of mondje voorbij komen. Dat zijn foto’s die erg belangrijk zijn maar vooral ook erg leuk!

inspiratie cake smashBron

Ook zijn er veel foto’s gewoon recht van voren, maar juist een andere positie is erg leuk. Bijvoorbeeld een foto van boven.

inspiratie cake smash Bron

Wat ik ook heb ondervonden (door de foto’s op Pinterest te bekijken) is dat je geen vast begin of einde hebt van een fotoshoot. Vaak begin je zodra het kindje voor de lens zit, maar dat is bij een cake smash zeker niet zo! Juist de ‘voor’ en ‘na’ foto’s zijn geweldig en belangrijk en je moet juist naar het kindje kijken. Niet naar wat jij van te voren verwacht. Kinderen zijn onvoorspelbaar en juist dat maakt het fotograferen leuk! inspiratie cake smashJe zou bovenstaande foto maar missen, zonde hoor!

Zoals je dus hebt kunnen zien. Pinterest heeft echt voor ieder wat wils, het ligt er maar net aan op welke manier je kijkt!

Comments

comments

Fotografie
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Linda
  22 oktober 2014 at 07:29

  Wat grappig, terwijl ik kijk naar inspiratie van kleding, achtergrond, decoratie en de taart zelf kijk jij echt als een fotograaf. Als dat niet goed gaat komen! Heb ook speciaal een busje sprinkels klaar staan voor de detailfoto’s.

 • Reply
  Desiree
  22 oktober 2014 at 08:38

  Leuk artikel. Ik vind een cake smash echt geweldig! Goed dat je de aspecten beschrijft waar anderen misschien minder op zouden letten bij fotografie! Liefs Desiree

 • Reply
  Miranda
  22 oktober 2014 at 09:23

  Ah dit lijkt me zo leuk om eens te doen:) ben benieuwd naar het resultaat, vind dit soort foto’s altijd geweldig:)

 • Reply
  Marion
  22 oktober 2014 at 10:37

  Cakesmash? Toen ik het las dacht ik: Dat zal toch niet zijn wat ik denk dat het is? Wel dus! Geweldig! Veel plezier vandaag!

 • Reply
  Daantje
  22 oktober 2014 at 11:05

  Hahaha, die laatste foto is echt geweldig 😀 Lijkt me echt leuk om dat te mogen fotograferen 🙂 Ik heb een vriendin van me gevraagd om dat te fotograferen op de verjaardag van ons zoontje…

 • Reply
  Insoon
  22 oktober 2014 at 11:05

  Leuk zo’n cakesmash, ben benieuwd naar de foto’s! En die laatste foto in dit logje… fantastisch! 😀

 • Reply
  Petra
  22 oktober 2014 at 13:07

  Inmiddels zullen jullie wel bezig zijn. Ben benieuwd naar het resultaat.

 • Reply
  marije
  22 oktober 2014 at 13:25

  Wat een gaaf idee!! Ik ben wel heel benieuwd naar de foto’s!

 • Reply
  Nicky
  22 oktober 2014 at 15:45

  Lijkt me echt leuk om te mogen doen. Ik ben zelf echt nog onbekend met Pinterest maar zo te lezen kun je daar veel inspiratie opdoen.

 • Reply
  Manon
  22 oktober 2014 at 20:21

  Dat ziet er echt leuk uit

 • Reply
  Whitney
  23 oktober 2014 at 18:03

  Heel leuk! Ben benieuwd naar het resultaat. Deze shoot wil ik ook graag doen, alleen is onze fotograaf op wereldreis.

 • Reply
  Michelle
  25 oktober 2014 at 10:39

  Wat een bijzondere fotoshoot, leuk als je kindje net 1 jaar wordt 🙂 Mooie inspiratie heb je opgezocht

 • Reply
  DIY Cake smash, inclusief taart - Mamaliefde
  7 januari 2016 at 09:50

  […] te maken. Zij heeft daar als amateurfotograaf een veel betere kijk op dan mij, dat bewees haar inspiratieblogje wel. In mijn ervaring is dat namelijk nog wel het allerbelangrijkste als je met iemand samen werkt; […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: