Is fotobehang een trend?

Ik was denk ik een jaar of zestien toen ik voor het eerst met fotobehang in aanraking kwam. Mijn slaapkamer was op zolder en ik had net een nieuw (tweepersoons) bed gekocht. Het startsein voor een room make over natuurlijk. Samen met mijn ouders bekeek ik allerlei opties en ik kwam tot de conclusie dat ik enorm graag fotobehang op mijn lange muur wilde. Ik had een afbeelding gevonden waarop je deels nog een kamer zag, met raam, en daarbuiten was de zee. Nadat mijn vader het op de muur had behangen leek het echt op een hele grote foto. En dus kon ik heerlijk vanuit mijn bed fantaseren dat ik in Spanje woonde, iets wat stiekem nog steeds een droom van me is. 

Fotobehang een trend?

Tegenwoordig lijkt fotobehang een trend geworden. Je ziet het steeds meer voorbij komen en je hebt dan ook de keuze uit honderden afbeeldingen. Je kunt zelfs je eigen foto’s als behang laten maken, mits ze kwalitatief goed genoeg zijn. Als je kijkt naar de behangtrends van dit jaar dan zie je het fotobehang meermaals terug komen in de top 10. Zo is het een trend om ‘buiten naar binnen te halen’, waarbij je dus fotobehang kunt gebruiken van de natuur. Ook ‘een uitzicht creëren in huis’ is een trend die steeds maar terug komt. Bijvoorbeeld de eiffeltoren op je fotobehang of de London skyline. Maar ook de nabootsing van natuurlijke materialen is erg favoriet tegenwoordig. Zo zie je steeds meer Scandinavische invloeden terug in huis dus de muren met steigerhout zijn een hot item. Maar omdat we nu eenmaal niet allemaal in een blokhut kunnen (en willen) wonen is behang met de nabootsing van dat steigerhout een uitkomst.

Aangezien wij in huis flink aan de opruim zijn gegaan en het toch alweer drie jaar geleden is dat we de muren gedaan hebben ben ik stiekem inspiratie aan het opdoen voor onze slaapkamer. En dan staat fotobehang toch vrij hoog op dat lijstje. Vooral nadat ik de volgende afbeeldingen voorbij zag komen:

1ac04daf3e 969e994874 a47dbb61f3 ac6a26877f

Wil jij na het lezen en zien van dit artikel ook meegaan met de trend? Bekijk dan het fotobehang en wanddecoraties bij Pixers.

Heb jij fotobehang (gehad) in huis?

testafbeelding

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story
 • Birgit
  12 oktober 2016 at 14:26

  Ik vind fotobehang wel leuk, maar zou het zelf niet doen. Het zou voor mijn doen te druk worden in de woonkamer of slaapkamer.
  De hal zou ik misschien wel weer doen.

  • Nicole
   13 oktober 2016 at 07:05

   Ligt er natuurlijk aan wat voor print je doet maar in een hal kan het ook erg leuk zijn!

 • Marielle | About That Blonde
  12 oktober 2016 at 17:02

  Ik vind het voor een kleinere muur erg tof alleen ben bang dat ik er snel op uitgekeken ben haha.

  • Nicole
   13 oktober 2016 at 07:06

   Ik heb nu gewoon behang en ben er ook al op uitgekeken haha..

 • Jeske
  12 oktober 2016 at 20:39

  In een van onze eerste (anti-kraak) flatjes hebben wij een bomen fotobehang gehad. Vond ik toen heel gaaf. Maar denk dat ik dat nu niet meer zo snel zal doen. Het behang met zee en strand zou ik wel in de slaapkamer willen. Heel mooi!

  • Nicole
   13 oktober 2016 at 07:07

   Ja iets rustgevende is wel mooi..

 • Mama's Jungle
  12 oktober 2016 at 20:48

  Ja wij hadden een jungle afbeelding achter ons bed. Dat was toch een beetje te druk. Nu is het rood 😉 haha.

  • Nicole
   13 oktober 2016 at 07:07

   Haha lijkt me ook wel druk inderdaad! Wij hebben een bruine muur in de slaapkamer..

 • Maike
  13 oktober 2016 at 17:43

  Ik vind die met die palmbomen erg mooi, leuk ingericht ook trouwens! Denk alleen dat ik toch snel uitgekeken raak op zo´n foto en dat is natuurlijk zonde. Zou het zelf niet zo snel nemen daarom.

 • Mèlanie
  14 oktober 2016 at 22:43

  Wij hebben op onze slaapkamer fotobehang. Dit van de skyline van New York. Zo slaap ik elke avond in the city that never sleeps, mijn ultieme droomstad die heel hoog op mijn lijstje van bezichtigen staat.

 • %d bloggers liken dit: