En toen stond het blank….

Het is alweer een tijdje geleden, maar vorig jaar hebben we hier in Someren een flinke hagelstorm gehad. Dit kwam uitgebreid op het nieuws en zelfs bij Hart van Nederland was er een groot item over. Deze storm heeft nogal wat schade aangericht. Die zelfs nu nog te zien is. – samenwerking –

Hagelstorm

Op het moment dat deze hagelstorm ons dorp trof was ik samen met mijn gezin nog in Duitsland vakantie aan het vieren. Het was onze laatste dag daar en we waren al weer aan het inpakken toen ik een berichtje van mijn moeder kreeg. Deze hagelstorm was echt niet mis, er kwamen namelijk hagelstenen zo groot als tennisballen uit de lucht vallen en deze beschadigde niet alleen de spullen buiten, maar vlogen ook door ruiten heen.

Zo gebeurde het dus dat zowel de auto van mijn moeder als van mijn vader gebroken ruiten hadden én helemaal vol met deuken zaten. Het was ons geluk dus dat wij niet thuis waren, anders was onze auto ook total loss geweest waarschijnlijk.

En toen stond het blank

Verder waren er dus ook hagelstenen door de ruiten gegaan waardoor het binnen al snel blank stond. De vloer trok krom en ook andere dingen gingen kapot door de waterschade. Gelukkig hebben zowel wijzelf als mijn ouders een inboedelverzekering bij de ING waardoor deze schade wel vergoed werd. Maar toch, het is en blijft echt super vervelend.

Vooral omdat het natuurlijk ook allemaal herstelt moest worden en dat was nog niet zo makkelijk. Het hele dorp en een aantal omliggende dorpen hadden hetzelfde meegemaakt, waardoor je soms echt lang moest wachten voordat er überhaupt een expert langs kon komen.Het is zelfs zo dat er nu nog mensen zijn waarbij nog niet alles gemaakt is. Dat komt natuurlijk ook omdat er hier niet alleen huizen staan, maar ook grote boerderijen, bedrijven en zelfs kassen.

Behulpzaam

Zo’n gebeurtenis zorgt er trouwens wel voor dat je goed kunt zien hoe behulpzaam mensen eigenlijk zijn voor elkaar. Hier in het dorp stonden daags na de hagelstorm buren bij elkaar op het dak om zeilen neer te leggen, koffie werd uitgedeeld, gegevens uitgewisseld voor reparaties enzovoort. Ja op zo’n moment komt al het goede van de mens naar boven, al zijn ze hier in het dorp sowieso wel van elkaar helpen… Een van de vele redenen dat ik hier zo graag woon!

Heb jij al eens soortgelijke schade gehad in huis?

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Merel
  16 november 2017 at 13:45

  Nee behalve een flinke storm waarbij wat dakpannen afwaaiden niet. Maar lijkt me sowieso heftig om mee te maken, die hagelstenen zijn echt enorm! Fijn dat je dan inderdaad wel ziet hoe dat het dorp bij elkaar brengt, ik geloof ook wel dat het hier precies zo zou gaan.

 • Reply
  Malou
  16 november 2017 at 13:52

  Oh bah, vreselijk zeg! Wij hebben zoiets gelukkig nooit meegemaakt.

 • Reply
  Nicole Orriëns
  16 november 2017 at 15:31

  Nee, nog niet, maar dat lijkt me wel heftig zeg! En een kromgetrokken vloer repareren is een helse klus denk ik. Net alsof je gaat verhuizen.

 • Reply
  Astrid
  16 november 2017 at 17:01

  Tjonge, ik wist niet dat het zo erg was! Maar goed dat jullie goed verzekerd waren. Ik heb nog nooit schade in huis gehad.

 • Reply
  Jamila
  16 november 2017 at 18:17

  Oh wat heftig is dat ik heb het zelf nog nooit mee gemaakt en hoop het ook nooit mee te maken

 • Reply
  Melissa
  16 november 2017 at 18:54

  Gelukkig nog nooit mee gemaakt. Lijkt mij verschrikkelijk zo thuis komen. Wel fijn om te horen dat iedereen elkaar hielp.

 • Reply
  Judith
  17 november 2017 at 14:43

  Oh bah zeg, ik heb het wel in Ibiza gehad, maar was gelukkig een huurhuis..

 • Reply
  Natasja
  18 november 2017 at 23:36

  He wat vervelend! Wel fijn he zo’n dorp!

 • Reply
  Nathalie - Volgmama
  19 november 2017 at 10:40

  Wow door de ruiten heen. Dat moet heftig zijn geweest!

 • Reply
  Maaike
  21 november 2017 at 09:21

  Wij hebben laatst een schuttingdeur gehad die er uit is gewaaid, maar niet zoiets als wat jij nu omschrijft gelukkig. Lijkt me wel heftig.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: