DIY: dienblad

Een tijdje geleden kwam mijn schoonmoeder bij me langs om gezellig een ochtendje de crea-bea uit te hangen. Ik was erg benieuwd waar ze mee aan zou komen want ik heb eigenlijk 2 linkerhanden als het gaat om creatief zijn. Ik ben heel creatief als het gaat om dingen bedenken, maar de uitvoering is meestal niet wat ik in mijn hoofd had. Gelukkig heeft mijn schoonmoeder een beetje hetzelfde en zij had dan ook iets bedacht wat niet “perfect” hoeft te zijn. Dat is wellicht ook mijn probleem, ik ben wat dat betreft een perfectionist en als het dan niet helemaal precies is zoals ik voor ogen had dan vind ik het al snel niet mooi en mislukt!

Ze bracht in ieder geval een tas vol met spullen mee waaronder 2 dienbladen van de Action. Helaas heb ik  van de “lege” bladen geen foto want ik bedacht pas na het knutselen dat ik hier een DIY blog van kon maken. De volgende keer zal ik beter opletten! Ze had ook een hele stapel met servetten mee genomen en in eerste instantie snapte ik niet goed waarom maar dit werd me al snel duidelijk. Met de servetten gingen we het dienblad oppimpen!

Dit zijn twee van de drie servetten die ik heb gebruikt.

Dit zijn twee van de drie servetten die ik heb gebruikt.

Je knipt datgene uit wat je wilt gebruiken, je haalt alle laagjes eraf (meestal zijn dit 4 laagjes) en houdt zo 1 laagje met de afbeelding over. Je smeert je dienblad dun in met podge oftewel lijm en plaatst heel voorzichtig het servetje erop. Doe het stukje voor stukje want veel schuiven kun je achteraf niet. Ik koos ervoor om uiteindelijk 4 afbeeldingen te plaatsen maar je kunt het blad zo vol plakken als je zelf wilt. Mijn schoonmoeder deed dat laatste, wat ook wel een gaaf effect gaf! Als het allemaal goed droog is kun je er nog een laag lijm op doen en/of vernis.

Rechts is de lijm, links het vernis.

Rechts is de lijm, links het vernis.

Ik vond mijn blad nog niet af. Ik gebruikte een grove lint (helaas niet op de foto) aan de binnenkant van het blad en plaklint op de rand van het blad. Zo vond ik mijn blad meer af. Ik ben er nog steeds niet helemaal tevreden over maar het is goed zo.

Dit is de plaklint, die gebruik ik ook voor mijn Project Life.

Dit is de plaklint, die gebruik ik ook voor mijn Project Life.

Dan mijn eindresultaat. Best leuk toch? Je kunt het door het vernis buiten neerzetten, maar ook gewoon binnen. Je kunt het natuurlijk ook cadeau geven. Dat maakt het dan weer net iets specialer en persoonlijker dan gewoon een dienblad kopen.IMG_7828En dan nog het blad van mijn schoonmoeder. Echt helemaal in haar stijl, lekker druk ook. Super gaaf om te zien dus hoe je hetzelfde maakt maar het toch heel anders is geworden. Mijn schoonmoeder heeft trouwens ook stickers erop geplakt en het woord “vintage” is geverfd. bernieWat vinden jullie van onze dienbladen?

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Joyce
  19 juli 2014 at 07:10

  Leuk hoor, ik ben eigenlijk altijd wel bezig met dit soort dingetjes. Zo leuk en ontspannend!

 • Reply
  Miranda
  19 juli 2014 at 08:35

  Leuk gedaan! Het zijn mooie dienbladen geworden:)

 • Reply
  Jess
  19 juli 2014 at 08:50

  Ik ben ook geen diy’er en zou hier never nooit niet opgekomen zijn. Ik vind het gaaf geworden. Idd leuk om cadeau te geven. Net wat specialer als het zelfgemaakt is.

 • Reply
  Petra
  19 juli 2014 at 08:54

  Erg leuk gedaan! Leuk om cadeau te doen. Ik herken mezelf wel in jou in bedenken ben ik goed maar de uitvoering laat meestal wel wat te wensen over.

 • Reply
  Mama's Jungle
  19 juli 2014 at 09:05

  Heel gaaf gedaan! mijn moeder is ook een freubelaar en heeft zoiets voor mijn koffietjes gemaakt 🙂

 • Reply
  Bianca
  19 juli 2014 at 12:11

  ik zag het resultaat op Facebook voorbij komen dat is heel erg leuk gedaan! x

 • Reply
  Monique
  19 juli 2014 at 14:46

  Wat een leuk idee en wat zijn ze mooi geworden! Ik neem zelf echt te weinig tijd voor dat soort projectjes terwijl het eigenlijk zo leuk is!

 • Reply
  Sas
  20 juli 2014 at 19:50

  Hij ziet er erg leuk uit! Ik ben er zelf te lui voor 😉

 • Reply
  Eline
  21 juli 2014 at 09:14

  super gedaan!

 • Reply
  Insoon
  21 juli 2014 at 11:49

  Wat gaaf gedaan! Ik heb hier ook nog een oud dienblad staan en zo’n flesje vernis… ga ‘t onthouden 😉

 • Reply
  Linda
  24 juli 2014 at 06:04

  I mooi geworden hoor, leuk om dat zo samen met he schoonmoeder te doen.

 • Reply
  Amarins
  7 augustus 2014 at 16:01

  Heel gaaf zeg!!!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: