Carnaval in een dorp

Carnaval. Een feest dat bij vele mensen geliefd is, maar door net zoveel mensen onbegrepen wordt. Je houdt ervan of juist absoluut niet. Ik zelf ben met Carnaval groot gebracht en ik vond en vind vele dingen er leuk aan, maar ook vele dingen niet leuk.

Vooral die niet-leuke dingen hebben te maken met Carnaval in de grote stad. Daar kwam ik eigenlijk pas achter toen ik in een dorp Carnaval ging vieren. De sfeer is daar zo anders en het doel ook. Zo vind ik het in de stad (ik heb het dan over Eindhoven) gewoon veel te druk. Vooral op het stratumseind kun je over de koppen wandelen en als je van de ene kant naar de andere kant moet dan kun je daar gerust 2 uur voor uittrekken.

Ook lijkt het, bij vooral de jongere, te gaan om wie het meeste kan drinken, wie de grootste kater heeft, het vaakste moet kotsen en de meeste meisjes/jongens versierd. Niet echt mijn ding dus. Bij mij moet het vooral gaan om gezelligheid, muziek, feest en samen zijn!

En dat is precies wat je krijgt in een dorp.IMG_2710

Sinds we hier wonen zit mijn man al bij de Carnavalsvereniging en sinds dit Carnavalsjaar ook bij de raad van elf. De Carnavalsprins komt hier bij ons uit de buurt, wat betekent dat we al vele leuke activiteiten hebben gehad zoals het inzingen van ons buurtenlied voor de Prins en het optreden tijdens de prinsenreceptie.

Nu moet ik zeggen dat ik, sinds we hier wonen, nog geen echt Carnaval heb gevierd hier. Vorig jaar lag ik in het ziekenhuis en dit jaar ben ik naar Berlijn met mijn vader. Wel ben ik op Carnavalsdinsdag thuis dus kan ik eindelijk een dagje het Carnaval vieren waar ik zo naar uit kijk.

Vier jij Carnaval?

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story
 • Anita|mindjoy
  13 februari 2015 at 08:34

  Ik denk idd ook dat in een dorp carnaval nog gevierd wordt zoals bedoeld was! En in Limburg natuurlijk. Maar voor mij geen carnaval, ik duik lekker onder dit weekend 😉

 • Linda
  13 februari 2015 at 08:56

  Ik vind carnaval altijd wel een leuk feest. Vroeger zelfs een keer prinses carnaval geweest op de basisschool. Die hos en zuipfeesten zijn echter niets voor mij. We gaan morgen ook zeker verkleed naar de optocht kijken.

 • marjon
  13 februari 2015 at 09:14

  Hier ook carnaval in eigen dorp. Gewoon gezellig, kleine optocht, leuke sfeer. Bekende prins…. We vieren het niet elke dag, maar even er naar toe is leuk.
  Jij veel plezier in Berlijn en dan nog lekker een dagje carnaval vieren!

 • Eline
  13 februari 2015 at 10:12

  Jaaaa carnaval!
  Ik woon momenteel in Utrecht, maar vanavond rijd ik met een hele groep naar Limburg om daar weer lekker carnaval te vieren. Dit gaat nu al 2 of 3 jaar zo en ik denk dat ik het ook nooit zal opgeven, alleen jammer dat ik altijd carnavalszondag mis 🙁
  ik vier het wel in de stad, omdat ik het in mijn geboortedorp juist niet zo leuk vind. Er is geen kroeg en het feest vindt dus altijd plaats in het gemeenschapshuis, maar na een paar uur is het wel weer klaar!
  Dus op naar Maastricht 🙂

 • Vlijtig Liesje
  13 februari 2015 at 11:07

  Nee beslist niet. Ik ben niet zo van het hossen om niets.

 • Karin
  13 februari 2015 at 20:18

  Ik kom zelf uit een echte carnavalsfamilie in zo’n klein dorp. Vroeger was het maanden voorbereiden (outfits, praalwagens, versieringen, enz.) en dan zes dagen feest 🙂 Nu (gelukkig!) op een wat lager pitje 🙂 Veel plezier en proost!

 • Jenn
  17 februari 2015 at 11:57

  nee, ik vier helemaal geen carnaval. Ben er niet mee opgegroeid en vriendlief heeft er ook niks mee, dus dan ben je er ook niet echt bij betrokken.

 • %d bloggers liken dit: