Back to sportschool!

Het zal mijn vaste volgers niet ontgaan zijn: ik sport! Nee niet alleen die 10.000 stappen die ik elke dag wil zetten maar werkelijk in een sportschool. Ik, de meest luie vrouw en anti-sporter die er is. En het grappige van alles is nog wel: I love it!

Eind vorig jaar gooide ik het roer om. Ik was mijn lelijke lichaam beu en ik was het beu om telkens maar ziek te zijn en lichamelijke klachten te krijgen. Ik begon met een cleansing, namelijk de Clean 9, en wilde me echt gaan richten op gezonder leven. Ik had al vaker pogingen gedaan (lees hier en hier) maar driemaal is scheepsrecht. En dat bleek ook echt zo te zijn. Mede dankzij de winactie die ik won begon ik aan een gezonder eetpatroon en ben ik inmiddels zo’n 30 kilo afgevallen.

Maar alleen een gezonder eetpatroon is niet genoeg. Met alleen letten op mijn eten ga ik niet de kilo’s afvallen die ik wil en gaat mijn lichaam er ook niet uitzien zoals ik wil. Natuurlijk weet ik dat perfectie niet bestaat en daar streef ik ook niet naar. Maar ik streef wel naar een gezond en strakker lichaam. En daarom moest ik toch echt gaan bewegen. En eigenlijk ook sporten. Ook al houd ik niet van sporten, behalve om naar te kijken.

Back to sportschool

Alsof het zo had moeten zijn was daar opeens SportCity. De meeste vestigingen zitten in de provincies Utrecht en Noord- en Zuid-Holland. Maar tot mijn grote verbazing zit er ook eentje dichterbij. Namelijk in Echt, een half uur rijden voor mij. Op een woensdagochtend, nadat ik mijn dochter naar haar oma had gebracht, reed ik er voor het eerst heen en het eerste wat me opviel bij binnenkomst was de familiaire sfeer en het gezellige zitgedeelte. En het fijnste vond ik nog.. ik zag mensen zoals ikzelf. Sommige jonger, anderen ouder. Maar gewoon normale mensen die lekker healthy en fit willen zijn.

image

Ik had, heel stom, mijn komst niet aangekondigd dus die eerste keer ging ik zelf aan de slag met wat cardio apparaten. Gelukkig kon ik de week erop wel meteen terecht voor de intake, want bij een abonnement van SportCity zit het Persoonlijk Fitplan. Dat Persoonlijk Fitplan wordt dus op maat gemaakt naar jouw eigen wensen. Misschien wil je een betere conditie, een plattere buik of zijn het de kilo’s die je kwijt wilt. Mijn eigen Persoonlijk Fitplan is uiteindelijk gericht op het omlaag brengen van mijn vetpercentage. Deze zat bij aanvang op 38,7% en ik hoop toch de 35% te zien na acht weken. Uiteindelijk wil ik onder de 30 komen en het liefst zelfs ergens rond de 25%. Maar dat is voor de langere termijn.

Mijn sportschema

Samen met een instructeur heb ik een sportschema opgesteld om mijn doel te behalen. Het is een mix van cardio en krachtapparaten. Zo start ik al meteen best intensief met 10 minuten intervaltraining op de fiets. Dat betekent dat ik begin op niveau 2 met fietsen, maar na een minuut gaat het niveau omhoog. En ik kan je vertellen: dat is best pittig! Gelukkig gaat het telkens maar met een paar niveaus omhoog en ga je daarna terug naar niveau 2 om even bij te komen haha. En 10 minuten is ook wel te overzien. Daarna een aantal apparaten om mijn spieren flink aan het werk te zetten, stiekem vind ik deze het leukst. Tussendoor nog even op de crosstrainer voor 10 minuten en dan mag ik zelf mijn niveau bepalen. Na nog wat krachtapparaten eindig ik dan met 10 minuten lopen. En dan zit de sessie er alweer op na anderhalf uur.

Ook zijn er elk heel uur buikspiersessies van een kwartier en deze wil ik ook telkens meedoen. Wel heb ik mijn onderste buikspieren al meteen overbelast, maar dat is eigenlijk wel logisch. Twee-en-een-half jaar geleden zijn ze met de spoedkeizersnede doorgesneden en daarna heb ik ze nooit meer gebruikt. En dan nu opeens heel intensief. Daarom moet ik deze spieren even rust geven en train ik vooral de anderen.

I love it!

img_6316

Zoals ik in de intro al aangaf, ik vind het sporten echt heel erg leuk. Altijd als ik, volledig bezweet, klaar ben met mijn workouts dan sta ik onder de douche na te genieten. Mijn huid voelt enorm zacht omdat er zoveel zweet uit is gekomen en mijn lijf is moet maar ik heb wel energie. Snap jij het nog? Soms moet ik mezelf zelfs wat afremmen om niet teveel te doen. Nu kan ik door technische planproblemen niet veel vaker dan 2x per week terwijl ik het liefst 3 of 4 keer ga. Maar misschien is dit wel goed, om mee te beginnen. Meer kan altijd nog!

Wil je mij trouwens “in actie” zien volg dan vooral ook de hashtag #backtosportschool en #mamagoesfit want daaronder post ik regelmatig foto’s van mijn bezwete hoofd of andere sportieve activiteiten. Ook jij kunt deze hashtags gebruiken om te laten zien wat je doet!

Houd jij van sporten? 

testafbeelding

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story
 • simpel, met een snufje liefde
  23 september 2016 at 06:36

  Wat goed van je dat je aan het sporten bent. Ik heb ook een tijd gesport, ik ging dan 5 km hardlopen en dit ging heel goed. Alleen een paar weken geleden een pijnlijke blessure opgelopen en sindsdien moet ik het veel rustiger aan doen.

 • Channa
  23 september 2016 at 06:55

  Wat goed! Echt niks voor mij de sportschool maar zou er eigenlijk ook gewoon naartoe moeten!

  • Nicole
   24 september 2016 at 10:41

   Ja same here hoor. Vind het ook echt niks voor mij, maar ik moet moet moet van mezelf 😛 en als ik er eenmaal ben…

 • Monique
  23 september 2016 at 07:58

  Ik ben zo ontzettend trots op jou! Zo zie je maar dat je iets waarvan je dacht het niet leuk te vinden, toch heel erg kunt gaan waarderen. Ik sport heel graag, maar door de zwangerschap heb ik even een pauze in moeten lassen. Zo’n 6 weken na de bevalling hoop ik weer in de sportschool ge staan en wil ik ook het hardlopen oppakken.

  • Nicole
   24 september 2016 at 10:45

   Ja hardlopen heb ik al een paar keer geprobeerd maar is echt niets voor mij. Maar in de sportschool… super!

 • Geertje - Stay At Home Mama
  23 september 2016 at 09:03

  Wat ben je toch goed bezig meis! Echt respect voor wat je al bereikt hebt….

 • Anita
  23 september 2016 at 10:22

  Super goed bezig meis!! Ik heb een tijdje veel gesport maar toen kon ik heel goedkoop bij de TUe, 2 jaar geleden weer opgepakt en pilates gedaan bij een ‘gewone’ sportschool maar door mijn duimblessure moest ik ermee stoppen. Straks zwangerschapsyoga en daarna kijken we wel weer! Ik ben blij met de hond zodat ik er elke dag op uit moet.

 • Vlijtig Liesje
  23 september 2016 at 10:49

  Nee, echt niet!!! Maar ik ga wel elke dag hardlopen. Dat beschouw ik stiekem gewoon niet als sporten.

  • Nicole
   24 september 2016 at 10:45

   Nou ik noem hardlopen dus echt wel sporten, dus geloof het maar.. jij sport haha!

 • Jessica
  23 september 2016 at 10:57

  Sporten, ik heb er een haat liefde verhouding mee. Op het moment mag ik helaas nog niet (herstel operatie) maar ik kijk er echt naar uit dat ik weer mag gaan knallen! Want afvallen door alleen op je voeding te letten, gaat niet super hard… Heb weer zin om mezelf af te beulen en lekker krachttraining te doen.

  • Nicole
   24 september 2016 at 10:46

   Nou bij mij ging het alleen op eten letten wel hard, maar die laatste kilo’s moeten ook plus ik wil geen hangend vel enzo hebben haha.. Hoop dat je snel weer mag knallen!

 • Kirsten
  23 september 2016 at 13:26

  Wat goed! Het is denk ik wel verstandig om een plan te laten opstellen dat bij jou past, want anders kan je een heleboel fout gaan doen en je lichaam gaan overbelasten. Zo te lezen krijg je daar echt wel goede begeleiding! Zelf moet ik ook dringend weer gaan sporten, maar ik blijf het maar uitstellen 🙁 Ik hou er ook niet van, maar eenmaal een tijdje bezig wordt het in plaats van een opdracht een hobby. Alleen die start…

 • MetMirjam
  23 september 2016 at 17:51

  Wat ben je toch goed bezig! Super fijn dat je het nu ook leuk vindt, anders is het toch echt een stuk lastiger vol te houden.

  • Nicole
   24 september 2016 at 10:47

   Ja dat is het zeker! Moet wel zeggen dat ik dus afgelopen week nog niet ben geweest. Ziek kind, geen oppas.. Lastig dan soms!

 • Yvonne
  23 september 2016 at 17:58

  Fijn dat het je goed bevalt! Ik vind de spiergroepen trainen ook altijd het leukst. Succes!

 • Blogfeestje keeping up wit the bloggers #10 - Save the Mama
  24 september 2016 at 06:00

  […] maar ook met sporten. Elke dag zet zij 10.000 stappen en daarnaast gaat ze sinds kort ook naar de sportschool. Nu ik nog! […]

 • Cindy - levenalsmama.nl
  24 september 2016 at 21:42

  Knap hoor, goed bezig! Mijn sportschool heeft een zelfde soort aanpak, maar ik kan het maar niet leuk gaan vinden. Inmiddels is het alweer te lang geleden dat ik er geweest ben…..

 • %d bloggers liken dit: