7x blunders in de keuken

In het verleden had ik de bijnaam ‘keukenprinsesje’. Deze bijnaam werd aan mij gegeven door een hoop jongens bij de voetbalclub waar ik toen veel kwam. Ik werkte er op een gegeven moment ook in de keuken, vandaar de bijnaam. Op zich hou ik ook wel van koken. Ik heb er niet altijd zin in, maar als ik er wel zin in heb dan ben ik graag bezig. Vooral voor een ander. Ik vind het ook altijd enorm leuk om te zien hoe een ander van mijn gemaakte eten geniet.

Maar toch, ondanks dat ik die bijnaam had en ondanks het feit dat ik al heel wat uren in de keuken heb doorgebracht maak ook ik blunders. En vandaag deel ik ze met jullie!

Blunders in de keuken

Deksel. Ik ben wel eens vergeten om de deksel van de blender erop te doen. Gevolg: het hele aanrecht lag onder de groene smoothie.

Aanbranden. Je kunt water niet aanbranden, maar aardappelen wel. De pan was van binnen helemaal zwart geblakerd, net zoals de aardappelen zelf.

Zakje. Soms kook ik wel eens met behulp van een zakje (ohooo oooo) en het is me wel eens overkomen dat ik alles gedaan had wat op het zakje stond, behalve de inhoud van het zakje zelf toevoegen. Gevolg: eten zonder smaak.

Oven. Ik hou enorm van ovenschotels. Ik probeer er dan ook regelmatig eentje uit. De oven gaat vrijwel altijd standaard op 200 graden. Maar dit keer niet, nee om een of andere reden stond hij op 50 graden. Doei ovenschotel. Na 45 minuten (zolang moest hij erin op 200 graden) was er natuurlijk geen smaak aan.

Rijst vergeten. Ben ik bezig met allerlei sausjes en andere kunsten voor een lekker rijstgerecht. Is alles klaar, kom ik erachter dat ik de rijst zelf ben vergeten te koken!

Verkeerde kruiden. Ik heb tegenwoordig echt tientallen kruiden in mijn keuken staan. Mede dankzij mijn schoonmoeder. Erg prettig want als ik een bepaald recept wil namaken is de kans groot dat ik de kruiden in huis heb. Echter zorgt het er ook wel eens voor dat ik het verkeerde potje pak. Heb ik bijvoorbeeld de kerrie nodig pak ik de kaneel. Of wil ik paprikapoeder, gooi ik een hoop chilipeper eroverheen.

Ontdooien. Soms (lees: vaak) vergeet ik het vlees uit de diepvries te halen om te ontdooien. Dus gebruik ik de magnetron met de defrost stand. Soms druk ik echter op het verkeerde knopje en ontdooit hij niet maar verhit hij het vlees.

Heb jij ook wel eens blunders in de keuken?

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply
    Marion
    16 februari 2015 at 06:49

    De meeste van deze dingen zijn voor mij helaas heeeeel erg herkenbaar! Hahaha!

  • Reply
    Henny
    16 februari 2015 at 08:05

    Hahaha, heel erg herkenbaar, vooral de aangrbrande aardappelen gebeurt hier ook nog wel eens, of lasagne waarvan de bladen nog hard zij , of zelfgemaakte pizza die op de grond valt, of teveel water bij een mix waardoor er een waterig sausje ontstaat en ga zo maar door!

  • Reply
    Patricia Schmitz-Heres
    16 februari 2015 at 08:37

    Herkenbaar haha. Dus ja ook ik heb van die blunders.

  • Reply
    Linda
    16 februari 2015 at 09:18

    Hihi, wat geweldig om te lezen. Een aantal zijn ook zeker herkenbaar, terwijl ik van anderen het niet eens voor mogelijk had gehouden. Een van mijn blunders onlangs is het verwisselen van bloem met zelfrijzend bakmeel; dat is geen succes.

  • Reply
    Anita
    16 februari 2015 at 09:24

    Nee zulke blunders eigenlijk nog nooit gemaakt volgens mij. Ik check alles meerdere malen, soms best vermoeiend 😉

  • Reply
    Jenn
    16 februari 2015 at 10:16

    Mijn grootste keukenblunder is dat ik laatst een keer de combimagnetron op magnetronstand had gezet terwijl ik de oven moest hebben… Gevolg? Zwart eten, een knetterend ijzeren ovenrekje en een keuken die een dag later nog stonk…

  • Reply
    Mama van Jenthe (Kelly)
    16 februari 2015 at 15:47

    Herkenbaar met de aardappelen. Er zat bij mij te weinig water in waardoor het was aangebrand haha dat bedoelde jij vast ook?

  • Reply
    Xaviera
    16 februari 2015 at 20:52

    Hahaha heerlijk om te lezen al die blunders! Ik ben wat dat betreft een aardige controlefreak dus zulke dingen zijn bij mij (nog) niet voorgekomen.

  • Reply
    Tamara
    16 februari 2015 at 21:55

    hihi moet wel lachen om vergeten het zakje erbij te doen. Ik wil nog weleens bij bijvoorbeeld de wereldgerechten de zakjes omwisselen en dus het vlees marineren in de sauskruiden en de saus aanmaken met de marinade 😉

    de laatste tijd ben ik best van het uitproberen van recepten maar op 1 of andere manier willen deze niet altijd lukken. Misschien omdat ik met meerdere dingen tegelijk bezig ben??

  • Reply
    Christel
    16 februari 2015 at 22:30

    Lees maar eens op mij blog. Zo herkenbaar.

  • Reply
    Astrid
    16 februari 2015 at 22:55

    Allemaal erg herkenbaar! Vooral de verkeerde kruiden pakken. Ik ben blidn dus moet het van de geur hebben, en mijn reukzin is nie taltijd even geweldig. Voor het vergeten van de deksel heb i trouwens een oplossing: ik heb een blender met beveiliging, die dus alleen aan gaat als het deksel erop zit. Helaas ging bij mijn vorige blender die beveiliging altijd erop, ook als ik wel het deksel erop had, dus deed hij het niet.

  • Reply
    Gerdien
    17 februari 2015 at 09:35

    Ik had de lasagne al in de oven staan toen ik het onaangebroken pak lasagnebladen opeens zag staan… oeps!

  • Reply
    Frederique
    17 februari 2015 at 12:55

    Haha leuk. Mijn moeder en ik hebben ooit van die Spaanse Churro’s proberen te maken. Ken je die? Zooo lekker! Alleen die van ons ontploften op een gegeven moment toen ze eenmaal in de pan waren en uiteindelijk hadden we allemaal halfgare Churro’s aan het plafond hangen! We hebben wel goed gelachen die dag 🙂

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: