4x planners voor ondernemers

planners voor ondernemers

Wanneer je ondernemer bent is het belangrijk om een goede agenda / planner bij te houden. Maar veel planners zijn gewoon niet geschikt voor ondernemers. Ze hebben te weinig ruimte voor aantekeningen, het overzicht houdt al bij 18uur op of er zijn tig andere redenen waarom ze niet bij je passen.

Omdat ik nu zelf heel nauwkeurig een agenda bij moet houden ben ik me gaan verdiepen in vier verschillende planners voor ondernemers. De Purpuz planner, de Zakenmam agenda, de Just Be You planner en de Daily Greatness Business planner.

Purpuz planner

De Purpuz planner is speciaal ontworpen voor diegene die in balans zijn of haar doel wil halen. Clen Verkleij geeft je in de planner acht tools om van droom naar werkelijkheid te gaan. Het is dus niet alleen maar een planner met maand- en weekoverzicht, nee het neemt je mee op een reis waarbij je visualiseert, ordent, plant en reflecteert.

Wat ik ervan vind

In deze planner vind je stap voor stap uitgelegd hoe je de tools kunt gebruiken. Achterin vind je dan ook het werkboek waarin je jouw doel/droom kunt vormgeven en de tools kunt gebruiken. Het agenda gedeelte is heel erg handig omdat er een maandoverzicht in zit en je voor elke week twee pagina’s hebt met tijdens van 6 – 22 uur. Ook kun je bij elke week een weekdoel opschrijven en is er onderaan ruimte voor je to do’s en creatieve ideeën.

purpuz planner 2017

Ik zelf heb afgelopen maanden deze planner gebruikt echt als agenda. De stappen heb ik dus nog niet doorlopen, maar ik ben eigenlijk wel van plan om dat eind dit jaar te doen voor volgend jaar. Ik vind zelf de weekoverzichten erg prettig omdat ik daar goed kan bijhouden wanneer ik wat doe of gedaan heb. En ook mijn afspraken duidelijk kan inplannen.

Zakenmam agenda

De Zakenmam agenda is, zoals de naam al doet vermoeden, voor moeders die daarnaast ook nog een eigen bedrijf hebben. Een zaken mam dus. Er zit een grote jaarplanner in en een pagina waarin je terugblikt op 2017. Ook speelt de zakenmam goed in op de huidige bullet journal trend door telkens een aantal pagina’s tussendoor te stoppen waarop je zelf wat kunt journalen.

de zakenmam agenda 2018

De agenda is opgedeeld in kwartalen. En bevat als eerste dus drie maandoverzichten, dan een pagina met de focus van die maand en een pagina waarin je wat cijfers kwijt kunt zoals km’s, inkomsten, etc. De weekoverzichten zijn heel duidelijk met tijden van 6 tot 21 uur. En onderaan kun je aangeven wat je moet doen voor je bedrijf en voor je gezin. Aan het einde van een kwartaal zitten geen specifieke reflectiepagina’s maar wel twee pagina’s waar je zelf notities kunt opschrijven. Aan het einde van het jaar vind je wel een terug blik qua inkomsten en doelen .

Wat ik ervan vind

Om heel eerlijk te zijn is de Zakenmam agenda eigenlijk wel mijn favoriet. Oké de tijden gaan maar tot 21 uur terwijl ik vaak tot 23 uur of langer bezig ben. Maar dat is eigenlijk het enige wat ik als kritiek kan vermelden. Ik vind het super fijn en handig dat er ruimte is voor doelen, inkomsten, kilometers, enzovoort. En dat het per kwartaal is ingedeeld. Wat ik ook handig vind is het “vakje” achterin waar je bonnetjes en andere losse briefjes in kunt bewaren.

Just Be You planner

De Just Be You planner is gemaakt door Marian Palsgraaf die je wellicht ook kent van het Gedachten en Mooie momenten dagboek. In de planner vind je de nodige inspiratie, motivatie en positiviteit (onder andere door middel van quotes). Volgens Marian is het een planner waarbij je het praktische van alledaags combineert met je dromen en doelen.

Just be you planner

Wat ik ervan vind

Bij deze planner zitten twee stickervellen. Nu ben ik echt een sucker voor dit soort dingetjes, die hiermee krijgt Marian al bonuspunten. Daarnaast kun je voorin direct je goede voornemens opschrijven en je actiestappen. Dan de weekoverzichten. Je kunt daar je geluksmomenten en dankbaarheid kwijt plus aankruisen hoeveel water je hebt gedronken. Maar er staan geen tijden bij wat bij mij zorgt voor minder overzicht en de maandoverzichten ontbreken.

Na de week overzichten van één maand vind je wel twee pagina’s waarbij je onder andere kunt reflecteren op de maand en je inkomsten en uitgaves kwijt kunt. Deze planner is erg mooi vormgegeven en bevat veel inspiratie, maar qua werkbaarheid vind ik hem tekort schieten als ondernemer zijnde.

Daily Greatness Business planner

De Daily Greatness Business planner is een Engelstalige planner. De enige webshop in Nederland die deze planner verkoopt is My Lovely Notebook en door mijn werk daar heb ik hem dus ontdekt. Deze variant is echt voor entrepreneurs bedoeld maar er is ook een algemene variant. Het is een planner met maar liefst 432 full color pagina’s die zorgt voor meer focus, organisatie, persoonlijke groei en overzicht door middel van allerlei handige werkbladen, tools en weekplanners.

Wat ik ervan vind

Het is even wennen aan de planner omdat hij in het Engels is, maar er staan geen abracadabra woorden in dus is goed te begrijpen. De werkbladen, uitdagingen en planners (zoals bijvoorbeeld de wekelijkste actie planner en social media content planner) zijn allemaal goed beschreven en worden goed uitgelegd. Het allerfijnste aan deze planner is dat er geen datums in staan. Je kunt dus op elk moment ermee starten.

Voor elk weekoverzicht sta je eerst stil bij de prioriteiten en actiepunten van de komende week en naderhand is er plek voor reflectie. Bij het weekoverzicht kun je van 8 tot 20 je afspraken kwijt, maar is er ook ruimte om op te schrijven waar je dankbaar voor bent die week en nog veel meer dingen. Ook handig: er staat een vakje voor volgende week in het overzicht. Ik vind het echt een fijner planner om mee te werken en zeker zijn geld waard.

Conclusie: planners voor ondernemers

Zelf vind ik de Zakenmam agenda en de Purpuz planner het fijnste in gebruik. De Daily Greatness Business planner vind ik ook erg handig en heb ik vooral gebruikt voor randzaken en niet zo zeer om te plannen. Als laatste komt de Just Be You agenda uit de bus, al lijkt me dat wel een fijne planner voor huis- tuin en keuken zaken.

Welke agenda / planner gebruik jij?

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Marije
  12 november 2017 at 09:00

  De daily greatness business planner lijkt mij een mooie en handige agenda.

  De purpuz planner heb ik dit jaar getest en was ik zeker tevreden over.

 • Reply
  Bregje
  12 november 2017 at 09:34

  Dank je voor de info! Ik gebruik nu de Purpuz planner, maar weet nog niet welke ik volgend jaar wil, reviews zoals deze helpen me met het maken van een keuze, dus ik denk er nog even over na!

 • Reply
  Amina
  12 november 2017 at 11:39

  Ik heb dit jaar de purpuzplanner gebruikt en voor 2018 de zakenmam al in huis gehaald. Dus het vergelijken gaat bij mij in 2018 pas beginnen. Maar de zakenmam ziet er al goed uit.

  • Reply
   Nicole
   12 november 2017 at 17:10

   Eigenlijk zoals bij mij dus 🙂 Ben ook benieuwd hoe de zakenmam me uiteindelijk echt bevalt als ik hem ook werkelijk in gebruik heb. Maar zo op het eerste gezicht en in vergelijking met denk ik dat het een goede aanwinst is!

 • Reply
  Lilian
  12 november 2017 at 12:00

  Oh, ik wil ze allemaal wel hebben! Ik vind planners zo leuk, maar ik ben soms zoveel bezig om te plannen en te weinig aan het werken 😉 Ik heb nu een uitwisbare (whiteboard) greenbook, dat vind ik ideaal, dan kun je eigenlijk je eigen planner maken en het is nog duurzaam ook 🙂

  • Reply
   Nicole
   12 november 2017 at 17:08

   Mijn agenda is ook direct mijn bewijslast voor de belastingdienst dus niet zo handig op een whiteboard dan. Al kan dat voor andere zaken zeker heel fijn zijn lijkt me!

 • Reply
  Nathalie
  12 november 2017 at 20:56

  Ik had er wel graag eens ingekeken :)))

 • Reply
  Tanja
  22 november 2017 at 07:24

  oh, twee mogelijkheden om te commenten? Wat is handig?

  Maar, Mooie foto’s en wat een heerlijk onderwerp; planners. Zelf gebruik ik mijn eigen planner. Al deze planners zijn verschrikkelijk mooi en ik heb ze graag in mijn handen, maar ze vragen zoveel van me. Moet zoveel bijhouden dat het bijhouden van mijn planner een job wordt. Daardoor hield ik me te weinig bezig met de reden waarom ik een planner nodig heb: focus houden en vandaag doen wat nodig is om vooruit te komen met mijn ideeën en plannen. Heb je interesse om mijn planner een keer te reviewen?

  • Reply
   Nicole
   22 november 2017 at 08:35

   Beide manieren is prima, net wat je zelf fijn vindt! Vele vinden het handiger via fb account dus vandaar die optie 🙂
   Ben zeker wel benieuwd naar je planner, al zal ik er geen losse review van maken maar hem toevoegen aan het artikel die je dus gelezen hebt.
   Als je dat geen probleem vindt dan graag 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: