Lifehacks voor een kleine badkamer

Wanneer je een kleine badkamer hebt, zoals wij, dan kun je er niet zoveel in kwijt. Je mag al blij zijn dat je in ieder geval je kont kunt keren. Al is dat met meerdere personen in de badkamer al niet te doen. Tandenpoetsen terwijl er ook al iemand zich aan het afdrogen is na het douchen? Dat is bij onze badkamer niet mogelijk.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren om zo goed mogelijk gebruik te maken van de ruimte die je wel hebt.

Kleine badkamer

Onze badkamer is ongeveer twee vierkante meter. Er zit een douche in en hangt een wastafel, maar dat is alles. Een erg kleine ruimte waar we bijvoorbeeld geen badkamer meubel in kwijt kunnen. Gelukkig hebben we wel nog een aparte wc. Dat vind ik stiekem wel erg fijn.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Toen we nog met zijn tweetjes waren was een kleine badkamer helemaal geen probleem. Maar nu we een gezin van vier zijn blijkt het toch af en toe knap lastig. Want waar laat je de badjes voor de kinderen? Het bad- en douchespeelgoed? Of de handdoeken?

lifehacks kleine badkamer

Lifehacks voor een kleine badkamer

Een spiegelkast

Boven onze (kleine) wastafel hangt een spiegel. Maar we zouden daar natuurlijk ook een spiegelkast neer kunnen hangen. In deze kast kun je dan bijvoorbeeld je make-up spulletjes kwijt, maar ook andere crèmepjes. En als je dan ook nog eens de lifehack die ik op Pinterest vond toepast kun je er meer in kwijt dan van te voren gedacht.

Radiator

Daarnaast is een designradiator erg handig want niet alleen ziet dit er mooi uit, hij geeft ook veel warmte af plus je kunt er je handdoeken ophangen. Ook is hij makkelijker schoon te maken dan een normale radiator.

Douchestang

Wanneer je een douchestang hebt, is het ook slim om daar je doucheproducten aan te hangen. Zo kun je er snel bij en je hebt meteen een plekje om ze te bewaren.

Kruidenrekjes

Wat ook erg handig is zijn de kruidenrekjes die je bijvoorbeeld bij de Ikea kunt kopen. Deze rekjes zijn echt multifunctioneel. Hang ze naast de spiegel aan de muur en je kunt er al je shampoo’s en douchegel in kwijt.

Etagère

Heb je een wastafel in de badkamer met nog een plank ernaast/eromheen? Dan is deze lifehack voor een kleine badkamer echt ideaal. Zet een hoge etagère neer want zo maak je optimaal gebruik van de ruimte.

Zoveel handige hacks te bedenken

Er zijn nog veel meer dingen te bedenken om in ieder geval de kleinere spullen op te ruimen. Zo kun je ook een kist onder je wastafel neerzetten om daar in ieder geval de handdoeken in kwijt te kunnen of de spullen van de kinderen. Of je hangt een fonteinkast neer. Een hangende fonteinkast is sowieso prettiger omdat je dan daaronder nog andere dingen kwijt kunt. Ik ga in ieder geval weer verder met Pinterest afstruinen…

Ehpoint / Shutterstock.com

11 reacties op “Lifehacks voor een kleine badkamer

Reageren is niet mogelijk.