Lifehacks voor een kleine badkamer

kleine-badkamer-lifehacks

Wanneer je een kleine badkamer hebt, zoals wij, dan kun je er niet zoveel in kwijt. Je mag al blij zijn dat je in ieder geval je kont kunt keren. Al is dat met meerdere personen in de badkamer al niet te doen. Tandenpoetsen terwijl er ook al iemand zich aan het afdrogen is na het douchen? Dat is bij onze badkamer niet mogelijk.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren om zo goed mogelijk gebruik te maken van de ruimte die je wel hebt.

Kleine badkamer

Onze badkamer is ongeveer twee vierkante meter. Er zit een douche in en hangt een wastafel, maar dat is alles. Een erg kleine ruimte waar we bijvoorbeeld geen badkamer meubel in kwijt kunnen. Gelukkig hebben we wel nog een aparte wc. Dat vind ik stiekem wel erg fijn.

Toen we nog met zijn tweetjes waren was een kleine badkamer helemaal geen probleem. Maar nu we een gezin van vier zijn blijkt het toch af en toe knap lastig. Want waar laat je de badjes voor de kinderen? Het bad- en douchespeelgoed? Of de handdoeken?

lifehacks kleine badkamer

Lifehacks voor een kleine badkamer

Een spiegelkast

Boven onze (kleine) wastafel hangt een spiegel. Maar we zouden daar natuurlijk ook een spiegelkast neer kunnen hangen. In deze kast kun je dan bijvoorbeeld je make-up spulletjes kwijt, maar ook andere crèmepjes. En als je dan ook nog eens de lifehack die ik op Pinterest vond toepast kun je er meer in kwijt dan van te voren gedacht.

Radiator

Daarnaast is een designradiator erg handig want niet alleen ziet dit er mooi uit, hij geeft ook veel warmte af plus je kunt er je handdoeken ophangen. Ook is hij makkelijker schoon te maken dan een normale radiator.

Douchestang

Wanneer je een douchestang hebt, is het ook slim om daar je doucheproducten aan te hangen. Zo kun je er snel bij en je hebt meteen een plekje om ze te bewaren.

Kruidenrekjes

Wat ook erg handig is zijn de kruidenrekjes die je bijvoorbeeld bij de Ikea kunt kopen. Deze rekjes zijn echt multifunctioneel. Hang ze naast de spiegel aan de muur en je kunt er al je shampoo’s en douchegel in kwijt.

Etagère

Heb je een wastafel in de badkamer met nog een plank ernaast/eromheen? Dan is deze lifehack voor een kleine badkamer echt ideaal. Zet een hoge etagère neer want zo maak je optimaal gebruik van de ruimte.

Zoveel handige hacks te bedenken

Er zijn nog veel meer dingen te bedenken om in ieder geval de kleinere spullen op te ruimen. Zo kun je ook een kist onder je wastafel neerzetten om daar in ieder geval de handdoeken in kwijt te kunnen of de spullen van de kinderen. Of je hangt een fonteinkast neer. Een hangende fonteinkast is sowieso prettiger omdat je dan daaronder nog andere dingen kwijt kunt. Ik ga in ieder geval weer verder met Pinterest afstruinen…

Ehpoint / Shutterstock.com

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

11 reacties

 1. Cassandra op 13 februari 2018 om 08:43

  Oh dat bruine kastje met de nagellakjes enzo in die doorzichtige dingen, die heb ik! Brengt me op ideeen! Dankjewel ❤️

 2. Nicole Orriëns op 13 februari 2018 om 08:59

  Dat zijn handige hacks! En ook niet onbelangrijk: vooral niet te veel spullen hebben. Hoeveel heb je nou helemaal nodig in de badkamer? Zo min mogelijk spullen helpt ook enorm.

 3. MamaPlaneet op 13 februari 2018 om 09:05

  Super fijne tips. Het enige wat ik heb geleerd van kleine badkamers is dat je hoogte in moet. Praktisch ‘ikea stijl’ en multifunctioneel denken.

 4. Melissa op 13 februari 2018 om 13:06

  Super handige en bruikbare tips. Gelukkig hebben wij een redelijk grote badkamer wat ik echt heerlijk vind.

 5. allaboutbertina op 13 februari 2018 om 16:10

  Wat een goede tips. Wij hebben ook een hele kleine badkamer dus deze tips komen zeker van pas. Vooral het idee van de Douchestang vind ik heel erg leuk en het staat ook nog eens grappig.

 6. Jamey op 13 februari 2018 om 21:13

  Oeh Ik heb weer een hoop leuke ideeen opgedaan! Thanks!

 7. Susan op 13 februari 2018 om 22:49

  Goeie hacks! Heb zelf plek zat, maar if not dan zijn dit zeker goeie. Vooral die kruidenrekjes, ideaal! En staat sowieso superleuk.

 8. Fleur op 14 februari 2018 om 00:05

  Ik ben gek op lifehacks! Deze zijn weer erg leuk. De kruidenhekjes van de IKEA zijn echt multi inzetbaar

 9. Eke op 14 februari 2018 om 14:58

  Wat een tof idee, om die tubes aan je douchegordijnstang te hangen, had ik echt nooit bedacht, haha.

 10. Mariëlle | Me-licious op 16 februari 2018 om 08:31

  Goeie hacks zeg! Gelukkig hebben wij tegenwoordig een wat grotere badkamers, dus deze hacks hebben wij niet meer nodig:)

 11. […] Lees ook: Lifehacks voor een kleine badkamer […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje