7 lifehacks voor het huishouden

lifehacks voor het huishouden handige tips

Lifehacks voor het huishouden. Er wordt me wel eens gevraagd hoe ik het toch allemaal doe. Een gezin met twee kinderen, twee honden, een eigen bedrijf, werken in loondienst en dan ook nog een huishouden. Juist om die reden ben ik altijd op zoek naar fijne lifehacks voor het huishouden en vandaag deel ik er 7 van met jullie.

Het huishouden staat bij mij echt onderaan het rijtje van prioriteiten. Natuurlijk doe ik altijd het hoognodige, maar als ik moet kiezen tussen de was opvouwen/strijken of iets leuks doen met de kinderen (of een blog schrijven) dan kies ik altijd voor het laatste. Maar er zijn best wel wat dingen die het leven gewoon iets makkelijker maken qua huishouden.

Lees ook: Alle ballen hoog houden? Hier valt er regelmatig één.

Lifehacks voor het huishouden

Beddengoed

Ik ben altijd behoorlijk wat tijd kwijt met het opvouwen van het beddengoed tot een mooi stapeltje. Want wanneer ik iets doe, dan wil ik het ook goed doen. En als het er rommelig uit ziet stoor ik me eraan. Daarom is deze hack handig. Vouw het beddengoed op en stop het in de kussensloop. Zo houd je alles bij elkaar en het ziet er netter uit.

Strijken

Ik houd niet van strijken. Om eerlijk toe te geven doe ik dat ook eigenlijk nooit. Volgens mij heb ik in mijn leven in totaal zo’n 3x gestreken. Maar ja, mijn man heeft wel overhemden. En die moeten eigenlijk wel gestreken worden. Meestal doen we dit dan toch niet en dan krijgen we wel eens commentaar over alle kreukels. Of mijn man doet het, maar ja ideaal is het niet. Daarom zijn deze strijkvrije overhemden zo ideaal. Nooit meer strijken!

Vuil opvegen

Met twee honden en een baby die ‘zelf wil eten’ ben ik veel tijd kwijt met vegen. En het vegen zelf vind ik nooit een probleem want dat is zo gebeurd. Nee dat vuil opvegen, dát is pas een heel gedoe. Want gebruik je de handveger en blik dan blijft er toch altijd vuil liggen. Moet ik alsnog de stofzuiger weer pakken. Maar met deze lifehack is dat niet meer nodig. Plak de helft van een stuk ducktape op je blik en de andere helft plak je op de grond. En je veegt zo alles erop zonder dat er nog vuil onder schuift.

Luxaflex schoonmaken

Wij hebben echt heel lang luxaflex gehad. En wat was dit een irritatiebron voor me. Niet alleen omdat ze niet mooi van kleur waren (ze waren nog van de vorige bewoners), maar vooral omdat het enorm veel stof aan trekt. En maak ze dan maar eens schoon. Dat gaat niet.. Of toch wel? Met deze lifehack maak je het binnen no time schoon!

handige tip voor luxafles schoonmaken huishouden lifehack

Snijplank met vlekken

Heb jij nou ook van die snijplanken waar vlekken in zitten die je er niet af gewassen/geboend krijgt? Ik snapte nooit hoe dat nu kon en vooral hoe ik ze er nu uit kreeg. Maar na het lezen van deze lifehack ben ik ermee aan de slag gegaan en nu krijg ik ze nagenoeg altijd helemaal schoon.

Verwijder vlekken van een snijplank door deze in te wrijven met een halve citroen en zo’n 20 minuten te laten staan.

Magnetron

Hier in dit huishouden wordt de magnetron veelvuldig gebruikt. Dus hij moet ook regelmatig schoon gemaakt worden. Dit is best een rot klus. Maar tegenwoordig zet ik gewoon een schaaltje met water en citroensap (daar is die citroen weer) voor 5 minuten erin (en dan ook aanzetten natuurlijk) en daarna veeg ik alle vuiligheid zo met een doekje eraf.

Tosti ijzer

Onze dochter is dol op tosti! Maar ik vind het schoonmaken van de tosti ijzer altijd zo’n helse klus. Niet omdat het heel veel tijd kost en hij kan in principe ook in de vaatwasser (wij hebben afneembare ijzers). Maar vaak wil ik hem voor meerdere dingen gebruiken en dan is het niet handig. Hiervoor heb ik overigens zelfs 2 lifehacks.

  1. Leg tijdens het gebruiken van het tosti ijzer bakpapier erin. Je tosti wordt alsnog gegrild, maar de kaas blijft er niet op plakken.
  2. Leg ná gebruik van het tosti ijzer een stuk keukenrol tussen de ijzers tijdens het afkoelen.
7 lifehacks voor het huishouden

Sinds kort maak ik zelf gebruik van The Pink Stuff als schoonmaakmiddel en daar ben ik toch een partij blij mee! Heb jij nog handige tips om het huishouden iets gemakkelijker te maken?

4 reacties op “7 lifehacks voor het huishouden

Reageren is niet mogelijk.