Lieve Sint in dit huis woont.. – krijtstifttekening

IMG_0393

Morgen komt de Sint aan in het land en onze dochter kan amper wachten tot ze hem eindelijk ziet. Vorig jaar hadden we nog een poster hangen op ons raam om de Sint te laten weten dat Fay hier woont. Maar die poster is kapot gegaan. En we wilden toch wel iets voor op het raam zodat de Sint ons niet zou vergeten. Gelukkig kwam daar Ceciel van Badschuim met de ideale oplossing. Een krijtstifttekening voor op het raam!

Ik had haar krijttekeningen al vaker voorbij zien komen en was altijd een beetje jaloers. Ik ben totaal geen tekentalent, zelfs niet de makkelijkste tekeningen. Maar je hoeft met de krijtstifttekeningen van Badschuim.eu ook helemaal geen tekentalent te zijn. Want je trekt het “gewoon” over. Heel blij was ik dus toen Ceciel me benaderde en me vroeg of ik ook krijttekening wilde maken voor op ons raam. Daar zei ik natuurlijk geen ‘nee’ tegen! Ik wilde in eerste instantie iets van de herfst maar iets met een kapotte printer en zwangerschapsdementie en toen kwam de Sint alweer bijna aan. Toen ik de gave “Lieve Sint in dit huis woont..” tekening zag wist ik dat dit hem ging worden.

Het bestellen gaat heel simpel, je gaat naar de webshop van Krijtstifttekening, stopt de krijtstifttekening in je winkelmandje (en wellicht nog meerdere want om de prijs hoef je het niet te laten) en na het afrekenen krijg je een mailtje in je inbox met daarin de downloads. En je krijgt niet 1 download, nee meerdere. Want wil je de afbeelding in spiegelbeeld? Wil je hem op een A4tje of misschien juist groot? Er is aan iedereen gedacht. Het enige wat je dan dus verder nodig hebt is een printer (maar in de bibliotheek kun je ook printen mocht je er zelf geen hebben) en een krijtstift. Ik kocht de mijne bij de Hema al een tijd geleden.

img_0387

Na het uitprinten zorg je dat de A4tjes precies goed aansluiten en plak je de afbeelding op het raam. Ik plakte hem buiten op het raam en printte het in spiegelbeeld uit omdat ik wil dat mensen vanaf buiten kunnen lezen wat er staat.

img_0389

Daarna snel weer naar binnen gegaan (want brrrr wat is het koud!) en beginnen met overtrekken. Aangezien wij enorm dik dubbelglas hebben en onze bank niet bepaald handig staat wanneer je wilt overtrekken is mijn tekening niet zo mooi geworden als ik had gehoopt.

img_0391

De letters heb ik op de gok gedaan zelfs omdat ik het, over de bank leunend, erg lastig vond om over te trekken. Helaas is de bank nog een doorn in het oog wat betreft de afbeelding, had ik over na moeten denken en wellicht de afbeeldingen wat hoger moeten plaatsen. Maar goed dat is achteraf en een goede les voor de volgende keer. Want een volgende keer komt er zeker! Ik ga zodra de Sint weg is mijn afbeeldingen voor Kerst uitzoeken en deze komt dan ook zeker op het raam. Wel ga ik kijken voor andere kleurtjes krijtstift, misschien zwart ook want dat is denk ik beter te zien!

Nog een klein detail: ja onze ramen zijn smerig. Maar aangezien er al vanaf afgelopen zaterdagnacht een enorm grote brand woedt in ons dorp die continu roetdeeltjes overal achterlaat heeft het voor ons momenteel ook geen nut om ze te wassen. 

Wil jij ook zo’n leuke krijtstifttekening? Kijk dan zeker even op de webshop van Krijtstifttekening. Ook haar blog is een echte aanrader overigens!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3 reacties

 1. Merel op 11 november 2016 om 13:35

  De gezellige tijd is weer aangebroken!! Zo lief hoe alle kinderen op het moment weer aan het stuiteren zijn van spanning. Leuk idee dit, mijn moeder deed dit vroeger altijd met uitwisbare marker en verfde vervolgens alles in.. Geweldige herinneringen aan. Veel plezier morgen! 😉

  Liefs, Merel

 2. Bespaarzuinig op 11 november 2016 om 21:15

  Leuk idee zeg! Bedankt voor de tip.

 3. Gera op 12 november 2016 om 11:40

  Wat een leuk idee! En tja, hier heb ik allemaal kleine kinderhandjes op het raam 😉

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje