Persoonlijk | Het leven na Weight Watchers

Het is inmiddels alweer meer dan een maand geleden dat mijn abonnement bij Weight Watchers eindigde. En omdat een heleboel mensen altijd die updates lazen en meeleefden vond ik het tijd worden voor een nieuwe update. Over mijn leven na Weight Watchers. Want hoe gaat het nu ik geen abonnement meer heb?

Verkeerde mindset

Per 19 oktober heb ik geen abonnement meer en moet ik ‘het’ dus alleen doen. Maar om eerlijk te zijn stopte ik al een week eerder met Weight Watchers. Zoals jullie wellicht weten had ik de laatste tijd behoorlijk moeite met mezelf aan het programma houden. Plus wanneer ik me er wel aan hield kwam ik toch aan. Of het ging me niet snel genoeg.

Mijn mindset was helemaal verkeerd en ik kreeg het gewoon niet voor elkaar om de juiste terug te vinden. Dit ging me zó tegenstaan dat ik bijna een hekel begon te krijgen aan het programma. Stom, want het heeft me zoveel gebracht en geleerd.

Gestopt, en nu?

Ik stopte dus met het programma en besloot ook om even geen hernieuwd abonnement te pakken. Ondanks de vele fijne aanbiedingen die ik langs zag komen. Ik wist gewoon dat het op dat moment weggegooid geld zou zijn.

Het stoppen zorgde er wel voor dat ik eigenlijk weer met dezelfde hersenloze gedachten bezig was met eten. Net zoals voor mijn vele kilo’s afvallen en tijdens mijn zwangerschap. Alsof een geheel ander iemand mijn lichaam overnam en me gewoon weer dwong om alles te eten wat los en vast zat. Maar niemand dwingt me natuurlijk, dat doe ik echt helemaal zelf.

Op de weegschaal: confronterend

In de eerste weken ging ik niet op de weegschaal staan. Ik durfde niet. Ik wist heel goed dat ik aangekomen zou zijn want dat kon ook niet anders met dat gevreet van mij. Ik at weer hele grote porties, snoepte alles wat er in huis te vinden was en at weer teveel dingen die ik eigenlijk helemaal niet zo lekker vind. Puur om iets in mijn mond te kunnen stoppen.

Toch besloot ik om na een paar weken op de weegschaal te staan en dat was behoorlijk confronterend. Het zorgde er niet direct voor dat ik er iets aan deed, maar het was een eerste stap. Inmiddels ben ik een paar keer op de weegschaal gaan staan weer en zie ik het cijfertje langzaam oplopen.

Tijd voor actie!

Het is nu dus echt tijd voor actie. Ik zie mijn lieve vriendinnetje Janske steeds meer richting de 85 kilo gaan. Maar mezelf ook. En hoewel dat bij haar betekent dat ze de goede kant op gaat (ze komt van boven en gaat naar beneden), betekent het bij mij dat het de verkeerde kant op gaat. Want ik zat bijna op de 80 kilo!

Het is dus echt tijd voor actie nu. Want mijn doel om met de feestdagen onder de 80 kilo te zitten ga ik al niet meer halen. Maar ik wil nu dus in ieder geval onder de 80 kilo zitten als ik met mijn vader en dochter op vakantie ga in februari.

Hoe ga ik het aanpakken?

Hoe ik het precies ga aanpakken weet ik nog niet. Sowieso vaker nee zeggen tegen taartjes en dat soort dingen en echt weer bewust bezig zijn met eten. Dus niet meer lukraak in de mond stoppen, maar echt bedenken of het eten van het voedsel het ‘waard’ is.

Ik ga jullie in ieder geval zo eens in de zoveel tijd op de hoogte houden… Mocht iemand nog tips hebben hoor ik het graag. Vooral qua ontbijt en tussendoortjes, want die kan ik wel gebruiken! Oh ja en hoe je in hemelsnaam van al het snoepgoed afblijft wat je nu overal tegenkomt!

16 reacties op “Persoonlijk | Het leven na Weight Watchers

 • Oh lastig is dat he! Ik ben de laatste paar weken juist tegen mn zin in heel veel afgevallen! Klinkt dubbel dit.. maar het is er niet op een gezonde manier afgegaan (stress door mn scheiding) dus ik weet ook zodra ik weer een beetje goed in mn vel zit komt het er dubbel zo hard weer aan! Moet echt weer even de knop zien te vinden dan blijft het misschien er wel af.. maar nog zo geen zin in om daar mn focus op te leggen!

 • Wat een oprechte blog! Ik herken hier zo veel in. Ik ben nu zwanger en hou in de gaten wat ik eet (bij mijn 1e zwangerschap beviel ik van een forse zoon), maar ben toch ook wel makkelijker met wat ik in m’n mond stop.

  Een echte tip heb ik niet. Ik ontbijt vaak met yoghurt en muesli, dat vult voor mij enorm. Als tussendoortjes probeer ik zoveel mogelijk fruit of groenten te nemen.
  Ik heb voor mijn zwangerschappen veel succes gehad met een koolhydraatarm dieet, misschien is dat nog een tip.

 • Lastig maar ik weet zeker dat je het kan.
  Echte tips heb ik niet…. maar iig zorgen dat er niet teveel snoepin huis is. Maar bv fruit, groente, rijstwafels.
  En deze tip ken je vast, na het avondeten niet meer snoepen. (dat scheelde mij al snel wat qua gewicht)

  Iig succes! Je vindt hopelijk snel een manier die goed bij jou past.

 • Eigenlijk wel een beetje zonde he.
  Zelf nu bezig met week vijf en gaat lekker. Heb wel het idee dat ik veel meer eet dan ik altijd heb gedaa, maar dan anders.
  Ik heb zelf altijd veel hulp gehad met de app myfitnesspall. Maakt je ook bewust van calorieen en beweging.

 • Herkenbaar dit, behalve het weight watchers deel dan. Ik ben de motivatie een beetje kwijt en ik ben ook weer wat aangekomen…

 • Wij hebben 2 weken besloten te stoppen met snoepen….we hebben het gewoon niet meer in huis gehaald…ook geen frisdrank meer…soms ben ik behoorlijk chagrijnig en wil ik wat hebben maar ja het is er gewoon niet…3 kilo kwijt dat motiveert…en we doen het samen…mn vriend ook dat helpt.
  Hoop dat je snel een weg vind waar je je prettig bij voelt.

 • hier ook weight watchers, 6kg ondertussen en ik heb het ook even moeilijk. Is het de winter misschien? Maar ik wil ook graag die kilo’s kwijt voor de feestdagen dus even terug focussen.

 • Ik snap heel goed wat je schrijft over weight watchers, ik ben er dan zelf ook niet zo’n voorstander van, maar begrijp dat het voor veel mensen wel een uitkomst kan zijn. Ik hoop dat je, juist nu die drukke en lekkere feestdagen er aan zitten te komen, de motivatie weer kan vinden met iets wat voor jou werkt. Het is nu nog niet te laat om je doelen te behalen en volgend zomer met een tevreden gevoel in de spiegel te kijken! Uiteindelijk werken alle diëten en verschillende leefstijlen hetzelfde, maar je moet iets vinden wat voor jou te doen is en wat je dus ook vol gaat houden. Begin weer met de kleine dingen aan te pakken (bijv. geen frisdrank, geen lekkers ’s avonds op de bank etc.) en ga het vanuit daar uitbreiden. Probeer je energieverbruik uit te rekenen (even googelen) afhankelijk van jouw leeftijd, lengte, gewicht, doelen en ga daar dan net iets onder zitten. Afvallen is meer verbruiken dan er binnen komt, als je op die manier gaat denken gaat er vaak een knop om. Maar dat betekent niet dat het niet pittig is, ik begrijp je heel goed en ik hoop oprecht dat je snel je doel gaat behalen!

 • Je blog is zo herkenbaar! Ik heb nu precies hetzelfde. Ik kan ook alleen maar snaaien. En zelfs nu ik vier dagen werk, eet ik meer dan daarvoor. Ik heb met mezelf afgesproken dat die knop ook weer om moet. En het liefst zo snel mogelijk!

 • Wellicht gaan werken met een voedselplan en goed vooruit plannen zodat je altijd voorbereid bent en op gezette tijden eet. Zo weet je altijd wanneer en wat je mag eten.

 • Och ja, helaas heel herkenbaar. Het blijft zo raar, hetgeen je het allerliefste wil, lukt niet. En we doen het zelf! Hopelijk vind je snel weer je motivatie terug en ga je weer de goede kant op!

 • Veel succes Nicole! Ik weet niet wat dat is met Weight Watchers… eerste keer viel ik super goed af met het programma maar de poging(en) daarna had ik precies hetzelfde probleem als jij ervaart.

 • ohh het blijft lastig he. Wat bij mij goed helpt is het niet in huis halen van snoepgoed en lekkers. Want wat er thuis in de kastjes ligt, gaat op. Natuurlijk koop ik ook wel eens een taartje, een chocoladereep of iets anders lekkers maar dat gaat dan veel bewuster dan dat je altijd maar wat te snoepen in huis hebt. Mijn favoriete tussendoortje momenteel is een rijstwafel met kaas, heerlijk!

 • Op confronterende dagen maakte ik een voedingsplan voor zo’n dag. Want al dat snoep, dat roept, lokt, lonkt, gilt en smeekt om gegeten te worden. En wel nu. Maar ook in al dat lekkers degradaties zien van wat nu het allerlekkerste is en het meeste waard is dan wel top om te bedenken. Of maar een paar dage per week iets mogen van jezelf. Niet alles ontzeggen, want dan begint het snaaien (been there, done that enzo), maar kiezen wanneer wel en wanneer niet. Wat is het je waard. En soms gewoon bij de ‘slechte’ dingen jezelf de vraag stellen: wil ik dit echt eten, of wil ik liever naar mijn streef gewicht? Ik kies er vaak voor om alleen in de avond te snacken en tussendoor van fruit te genieten. Er ligt hier altijd veel verschillende soorten fruit in huis, zodat ik niet het gevoel heb steeds hetzelfde te eten. En qua dingen als ontbijt en lunch: luchtig en hartig werken vaak goed voor een lang gevuld gevoel. Crackers met (plantaardige) smeerworst, (vegan)kaas, en daarop bijvoorbeeld wat komkommer of sla. En voor de lunch kun je ook voor zoiets gaan of bijvoorbeeld voor (soja)yoghurt met muesli (ongezoete!) met wat chiazaadjes bijvoorbeeld. Lekker van smaak, vult goed de zoete maag (krentjes erin, zoet fruit, pure chocolade) en de chiazaadjes zorgen voor een nóg langer gevuld gevoel. Ga op zoek naar gezonde dingen die je heel erg lekker vindt en ga eens proberen te vervangen wanneer je naar iets lekkers smacht. Hier werkte dat ook heel goed.

 • Ik vind het ook superlastig met al dat lekkere snoepgoed nu overal. Geen tips voor je, want waarschijnlijk weet je zelf precies waar het aan ligt (net als ik). Maar die motivatie… zucht. Als ik wist hoe je die vast kon houden, had ik het graag gedeeld!

 • Misschien beginnen met dat niets moet maar mag. Als jezelf dingen blijft ontzeggen dan houd je het niet vol. Een dieet is toch maar tijdelijk. Als je doordeweeks normaal eet. 3 x hoofdmaaltijd, 2 x tussendoortje met fruit en/of groente kom je al een heel eind. Dan mag je echt wel een frietje of iets lekkers. Ik sport 3x in de week waaronder 1x met een personal trainer. Het sporten heeft mij heel erg geholpen om mentaal fit te worden maar ook fysiek. Het is een uitlaapklep geworden. En dat voor iemand die nooit echt sportte!

Reageren is niet mogelijk.