De leukste spellen ontdekken op het Spellenspektakel!

Vorig jaar zijn we er voor het eerst geweest. Het Spellenspektakel in het Beursgebouw te Eindhoven. Dit is de grootste spellenbeurs van Nederland waar van alles te doen is. Zo kun je aanschuiven bij één van de honderden speeltafels met de nieuwste bordspellen én er is een speciaal ingericht kinderplein waar je jouw kinderen kunt laten knutselen en spelen.

Het spellenspektakel

Op het Spellenspektakel kun je als spelletjesfanaat je hart ophalen. Samen met vrienden en familie kun je een heleboel spellen uitgebreid proberen en er is uitleg van ervaren demonstrateurs. Je ontdekt hier de laatste uitbreiding van je favoriete spel. En je kunt er geweldig inkopen doen bij de winkels, zowel nieuwe als tweedehands spellen zijn er namelijk te koop.

spellenspektakel catan

Spelen en ontdekken

Mijn man en dochter zijn echt beide spelliefhebbers. Ik vind het ook wel leuk zo af en toe, maar zij zijn echt fan. Daarom gingen we ook met het hele gezin erheen. Al direct bij binnenkomst zagen we een leuk spel voor Fay. Een soort memory maar dan net iets anders. Terwijl zij even later aan het spelen was op het kinderplein zijn wij nog even terug gegaan om hem te kopen. Leuk cadeau voor Sinterklaas.

spellenspektakel apenjungle

Over de hele beurs stonden tafels om spellen uit te testen en dat hebben wij dan ook gedaan. Het eerste spel wat we hebben uitgeprobeerd is Build or Boom. Echt een heel leuk idee zit erachter. Je zet namelijk een kaartje in het midden en moet dan allebei nabouwen wat er op het kaartje staat. Ben je klaar dan sla je snel op de dynamietstaven zodat het bouwsel van je tegenstander omvalt. Je moest echter echt met veel kracht op het dynamiet slaan. Zelfs Bart had er moeite mee.. Maar het idee is wel leuk!

La Cucaracula van Ravensburger

We kwamen ook langs de stand van Ravensburger. Daar kon je de TipToi pen en boeken uittesten. Zelf hebben we hier al drie boeken en een spel van. Dus onze aandacht ging naar alle andere spellen die er stonden. Waaronder La Cucaracula. Dit spel is een aanvulling op de bestaande spellen van Cucaracha. Dit keer gaat het, zoals je vast snapt, om een vampier-kakkerlak die te vinden is in een mysterieus spookslot. Het spel is vanaf zes jaar, maar met een beetje hulp en uitleg snapte onze dochter ook heel goed hoe het werkt. Echt een super tof spel is het!

la cucaracula spellenspektakel

Doornroosje van Smart Games

Uiteraard zijn we ook een kijkje gaan nemen bij Smart Games. Wij ontdekten Smart Games vorig jaar op de beurs en zijn groot fan. Hun spel Squirrels Go Nuts is dit jaar ook uitgeroepen tot speelgoed van het jaar in de categorie 6-7 jaar. Heel tof. Het nieuwste spel is Doornroosje. Je kunt dit spel op twee manieren spelen. De eerste manier is het bevrijden van Doornroosje door de juiste route te vinden. De tweede manier is om de juiste weg te vinden, maar daarna moet je de draak dusdanig neerzetten dat je er niet meer door komt. Dat is ook best een uitdaging.

spellenspektakel smartgames doornroosje

Andere spellen

Naast bovenstaande spellen hebben we nog veel meer ontdekt. Zoals Cool Runnings van Ravensburger, RaRa wat ben ik van Clown Games, Vlotte Geesten van 999 games, GrabIt en iKnow. Daarnaast waren er ook nog een heleboel spellen speciaal voor volwassenen. Maar aangezien we de kinderen bijhadden hebben we deze dit keer overgeslagen.

spellenspektakel eindhoven clown games

Houd jij van spelletjes? Wat is jouw favoriete spel?

1 reactie op “De leukste spellen ontdekken op het Spellenspektakel!

Reageren is niet mogelijk.