De 10 leukste sneeuw activiteiten voor veel sneeuwplezier

10 leukste sneeuw activiteiten

Hoera er ligt sneeuw! De meeste kinderen (en ook volwassenen) zijn dol op sneeuw, vooral als ze nergens heen hoeven. Kunnen ze lekker in de sneeuw spelletjes spelen en andere leuke sneeuw activiteiten doen. Op zoek naar nog meer sneeuwpret? In deze blog geef ik een aantal leuke tips voor in de sneeuw!

Bereid je goed voor!

Voordat je echter de sneeuw in gaat is het slim om je goed voor te bereiden. Heb je warme en waterdichte kleding voor de kinderen? Trek dit dan bij ze aan. Zo hebben wij voor onze zoon in ieder geval nog een skibroek liggen en ze krijgen natuurlijk ook regenlaarzen aan. Nog beter zou zijn om echte snowboots aan te trekken, maar deze hebben we nog niet. Ben jij toevallig ook nog op zoek naar snowboots kijk dan hier.

Ook is het slim om ze geen gebreide handschoenen aan te trekken, want zodra deze in aanraking komen met sneeuw zijn ze direct nat en dus ook koud. Veel beter kun je skihandschoenen aan trekken zoals deze. Ook trekken we vaak een thermoshirt aan onder de kleding voor net dat beetje extra warmte.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Leg voor het naar buiten gaan ook alvast droge handdoeken en een setje drogen kleding klaar. En maak zodra de kinderen binnen komen lekker een kopje thee of warme chocolademelk klaar. Zo kunnen ze fijn weer opwarmen.

Leuke sneeuw activiteiten en spelletjes

Op het moment dat ik deze blog schrijf kijk ik naar buiten en zie ik grote vlokken met sneeuw naar beneden komen. Voor ons is het alweer de tweede dag met sneeuw want gisteren werden we wakker met een dik pak sneeuw. De kinderen zijn helemaal door het dolle want zo vaak komt dat hier niet voor. Tijd dus om echt te genieten van de sneeuw met leuke spelletjes en activiteiten.

Sneeuw kunst maken

Met sneeuw kun je natuurlijk een sneeuwpop maken. Maar je kunt er nog veel meer leuke kunstwerken mee maken. Probeer ook eens een sneeuw beer te maken, of wat dacht je van een minion? Je kunt natuurlijk ook met behulp van spullen uit de zandbak leuke figuren maken.

Sneeuw proeven

Een van de leukste dingen om te doen is om in de sneeuw te staan met je mond open en het sneeuw te proeven. Want waar smaakt sneeuw nu eigenlijk naar? Weet jij het?

Lees ook: 4x sneeuw garantie deze winter

Maak een sneeuw engel

Wat je sommige mensen ook ziet doen is een sneeuw engel maken. Daarvoor ga je op de grond liggen en beweeg je met je armen en benen omhoog en omlaag. Zorg dan wel voor goede warme en waterdichte kleding anders ben je meteen zeiknat.

sneeuw engel

Sporen zoeken

Wat mijn dochter altijd erg interessant vindt is sporen zoeken in de sneeuw. Normaal gesproken zie je niet wie of wat er allemaal rondloopt. Maar door de sneeuw zie je heuse sporen. Van mensen, auto’s, maar dus ook van dieren. Weet jij van welk dier dit spoor is? Van een hond, een kat of toch van een vogel? En weet je ook welke vogel?

Maak een ijsbaan

Meestal wanneer het sneeuwt vriest het ook. Dus wanneer je op een bepaalde plek wat water giet dan zal dit snel bevriezen. Vooral wanneer het slechts een dun laagje is. Op die manier kun je een heuse ijsbaan maken. Zorg er wel voor dat dit op een veilige plek gebeurd zodat je niet zomaar de straat op schuift wanneer je over de ijsbaan heen roetsjt.

Sleeën

Jarenlang hadden wij geen slee, maar sinds we een slee hebben willen de kinderen bijna niet meer lopend naar school. Het liefst gaan ze op de slee. Het is ook leuk om van een heuvel af te sleeën. Dat kan soms best hard gaan!

Heb je nog geen slee? Wanneer je hem hier besteld heb je hem morgen al in huis!

Je hebt echter niet perse een slee nodig om te kunnen sleeën. Dit kan ook met een grote plastic wasmand of bijvoorbeeld een opblaasbare band. Die heb je vast nog wel ergens liggen voor in de zomermaanden.

Winter wandeling

Wat wij ook wel eens doen, wanneer het niet meer sneeuwt maar er wel nog sneeuw ligt, is een winter wandeling maken. Zorg dan wel voor goede waterdichte wandelschoenen. De natuur is namelijk zo mooi onder een laagje sneeuw. Dit zorgt echt voor prachtige uitzichten én foto’s.

Sneeuwballen trefbal

Je kunt natuurlijk een ouderwetse sneeuwballen gevecht houden. Maar wil je het net even anders doen? Dan is het ook leuk om sneeuwballen trefbal te doen. In plaats van dat je met ballen gooit, gooi je dus met sneeuwballen. Wel is het handig om voor elk team evenveel sneeuwballen te maken om het eerlijk te houden. Bijvoorbeeld ieder team krijgt twintig sneeuwballen. Zijn de sneeuwballen op? Dan heeft het team met de meeste spelers in het veld gewonnen!

Fort bouwen

Wij hebben het nog nooit gedaan, maar het lijkt me ook echt erg leuk om met sneeuw een fort of iglo te bouwen. Je kunt hier bijvoorbeeld emmers voor gebruiken die je vol schept met sneeuw. Druk het daarna goed aan, kiep de emmer om en je hebt als het goed is een stevig bouwsel. Doe dit heel vaak en je kunt er muren en nog veel meer mee maken. Super gaaf toch?!

Schrijven in de sneeuw

Of er nu een dik pak sneeuw ligt of slechts een laagje; schrijven in de sneeuw kan altijd! Je hebt alleen je vinger of een stok nodig en je kunt al schrijven in de sneeuw. Je naam, een mooie boodschap of je speelt boter kaas en eieren tegen een vriend of vriendin. Ook leuk!

Zoals je ziet zijn er echt genoeg leuke dingen om te doen in de sneeuw. Wat vind jij het leukste om te doen in de sneeuw? En de kinderen?