De 7 leukste kinderfilms deze zomer in de bioscoop

leukste kinderfilms bioscoop zomer

Of het nu zonnig is buiten of het regent, een uitje naar de bioscoop is altijd een goed idee. Wij zijn in de vakantie naar een leuke kinderfilm geweest en ik vond nog een aantal andere leuke films die deze zomer draaien in de bioscoop. Ik zette er een aantal van op een rijtje voor je.

Leukste kinderfilms in de bioscoop

Er draaien een aantal hele leuke films in de bioscoop. Bij alle films zal ik de kijkwijzer adviezen erbij zetten zodat je zelf kunt bepalen of je er wel of niet heen kunt met jouw kind(eren).

Elemental – Disney Pixar

Elemental speelt zich af in Elemental City, waar vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen leven. In de film leren we Ember kennen, een stoere, gevatte en vurige jonge vrouw. Ze is bevriend met het leuke, sappige go-with-the flow personage Wade. Hun vriendschap zorgt ervoor dat Ember de overtuigingen over de wereld waar ze in leven in twijfel trekt.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze film is zowel in het NL als Engels te zien, de adviesleeftijd is vanaf 6 jaar en er zitten spannende stukjes in. Let op: voorafgaand aan de hoofdfilm wordt bij Elemental de korte animatiefilm “Carl’s Date” vertoond.

Casper en Emma en de gouden ring

Casper en Emma gaan samen met hun familie op vakantie naar het eiland Malta dat ligt in de Middellandse zee. Op hun eerste dag op het strand ontmoeten ze Pawlu en zijn knuffel, Dolfijn. Het begin van een echte vakantievriendschap. Tijdens het spelen vinden de drie vriendjes samen iets bijzonders in de zee: een gouden ring! Hier lees je meer over Casper en Emma en de gouden ring.

Casper en Emma en de gouden ring

Deze film heeft een kijkwijzer advies van alle leeftijden. Onze dochter van 9 jaar vindt het niet meer leuk, maar ons zoontje van zes vindt het geweldig.

De oneindige slijmfilm

Indy’s (Bibi) slijmavontuur gaat verder als een mysterieuze slijmsteen met magische krachten plotseling vanuit de ruimte opduikt. Wanneer deze in handen valt van slechterik Xenia Kobalt krijgt opeens de hele wereld ruzie met elkaar. Samen met oude en nieuwe slijmvrienden en de vrolijke alien Klatu moet Indy tot het oneindige gaan om Xenia te Stoppen. Gaat het haar lukken?

Deze film heeft een kijkwijzer advies van alle leeftijden. Echter als ik zelf kijk naar de voorgaande slijmfilms vind ik het zeker geen film voor kinderen jonger dan 4 jaar. Maar dat kan voor iedereen anders zijn.

Maxie en haar ondeugende tandenfee

Violetta is in opleiding om tandenfee te worden.  Als een echte tandenfee probeert Violetta leuke speeltjes tevoorschijn te toveren. Dit lukt alleen niet… in plaats van speeltjes, tovert Violetta constant bloemetjes. Het jaarlijkse examen komt eraan en alleen de feeën die slagen, ontvangen het juweel dat hen van en naar de mensenwereld vervoert om de melktanden te verzamelen en speelgoed te toveren. Natuurlijk zakt Violetta glorieus voor het examen. Maar Violetta zou Violetta niet zijn als dat haar ergens van zou weerhouden. Ze steelt de missie en het juweel van een andere fee en smokkelt zichzelf de mensenwereld binnen. Daar belandt ze in de nieuwe kamer van Maxie. Er ontstaat een echte vriendschap en samen gaan ze de leukste avonturen tegemoet.

maxie en haar ondeugende tandenfee

Deze film heeft een kijkwijzer advies van alle leeftijden. Als ik zo mijn eigen kinderen van 6 en 9 inschat denk ik dat zij dit beide nog wel leuk gaan vinden. Hij draait vanaf 9 augustus in de bioscoop.

Ruby Kieuwmans: tiener met tentakels

Deze zomer duikt DreamWorks Animation in de woelige wateren van de middelbare school met een hilarische, hartverwarmende komedie over een verlegen tiener die erachter komt dat ze tot een koninklijke familie van mythische krakens behoort. Meer over deze film van Ruby Kieuwmans lees je hier.

Bioscoop film Ruby Kieuwmans

Kijkwijzer leeftijd vanaf 6 jaar, met als extra kijkwijzer symbool angst en geweld.

Ninja Turtles – Totale chaos

Nadat ze zich jarenlang verscholen hebben voor mensen hopen de Turtle-broers nu met heldhaftige acties New York voor zich te winnen en geaccepteerd te worden als gewone tieners. Met hulp van hun nieuwe vriendin April O’Neil gaan ze de strijd aan met een mysterieuze misdaadorganisatie, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Zeker niet als ze een mutantenleger achter zich aan krijgen. Hier lees je er meer over.

bioscoopfilm ninja turtles totale chaos

Deze film heeft een aanbevolen kijkwijzer leeftijd vanaf 9 jaar en is naast het Nederlands ook in het Engels te zien vanaf 9 augustus in de bioscoop.

The Jungle Bunch – World Tour 

Wanneer een mysterieuze superschurk de jungle bedekt met giftig roze schuim dat explodeert bij contact met water, schiet de Jungle Bunch te hulp. Met nog minder dan een maand voor het regenseizoen, begint een race tegen de klok om een tegengif te vinden. Onze Jungle Bunch-helden starten hun grootste zoektocht ooit en reizen samen met hun bondgenoten de hele wereld over, van het noorden tot Europa, Azië en het Midden-Oosten. Ze staan tegenover een tegenstander die slimmer en duivelser is dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Voor Maurice en zijn vrienden van de Jungle Bunch is de inzet nog nooit zo hoog geweest!

the jungle bunch world tour kinderfilms zomer

De aanbevolen leeftijd voor deze film is vanaf 6 jaar, er komt angst en geweld in voor. Deze film draait pas vanaf 24 augustus in de bioscoop.