De leukste kerst uitjes in Brabant en Limburg | The days before Christmas

leukste-kerst-uitjes-brabant-limburg

The days before Christmas. Ik ben dol op Kerst. Dat is niet altijd zo geweest maar nu kijk ik er echt naar uit. Daarom vroeg ik Maud van Maudgeniet om samen met mij in de dagen voor kerst een aantal leuke Kerst artikelen te schrijven speciaal voor onze lezers. Samen hopen we jullie te inspireren. Ik start met de leukste kerst uitjes in mijn eigen regio, oftewel kerstuitjes in Brabant en Limburg. Ben je benieuwd naar de leukste kerstmarkten in Duitsland, over de grens vanuit Twente? Lees dan zeker het artikel van Maud die zij vandaag deelt.

Niet alleen tijdens de kerstvakantie maar ook al in de dagen ervoor én daarna zijn er overal leuke kerst activiteiten en kerst uitjes. Natuurlijk kun je een van de vele kerstmarkten bezoeken (ook zeker een aanrader) maar er is nog veel meer! Omdat ik zelf in Brabant woon, tegen de grens van Limburg besloot ik om de leukste uitjes van deze provincies op een rijtje te zetten.

De leukste kerst uitjes in Brabant

In vrijwel elke stad en/of dorp is er wel wat te doen. Bij ons in het dorp (Someren) komt er ook een schaatsbaan op de markt samen met een kerststal en een glazen kooi. Plus op 13 december is er een kerstmarkt. Hartstikke leuk en uiteraard zal ik hier ook eens heen gaan. Maar er is nog veel meer te doen hier in Brabant. Daarom zet ik ook wat andere leuke kerst uitjes in Brabant op een rij.

Fijne feestdagen ijsbaan – Eindhoven

Vanaf 13 december tot en met 5 januari staat er weer een enorme ijsbaan midden op de Markt in Eindhoven. Hij is maar liefst 550 vierkante meter groot en heeft dit jaar een skateway van 25 meter lang. Je kunt er dagelijks terecht vanaf 11 uur in de ochtend tot 23 uur ’s avonds. Entree is €7,50 inclusief gehuurde schaatsen. Heb je zelf schaatsen dan betaal je €5,- om het ijs op te mogen. Er zijn ook speciale thema dagen:

  • Elke woensdagochtend peuterschaatsen van 10 – 11 uur.
  • Elke donderdagavond foute kersttruien avond vanaf 17 uur.
  • Elke vrijdagavond discoschaatsen vanaf 17 uur.

IJsbaan bij Zorgboerderij Wouterbergen – Someren Eind

Geen zin om naar de grote stad te gaan en zoek je liever iets dichterbij huis? Ook dit jaar komt er weer een ijsbaan bij Zorgboerderij Wouterbergen. Vanaf ongeveer 15 december tot januari kan jong en oud zich weer vermaken op het ijs. Entree gratis.

Kerstwintercircus -Parktheater Eindhoven

De Hertog Jan Zaal van het Parktheater ondergaat vanaf 21 december t/m 29 december een bijzondere metamorfose tot echte circuspiste. Het is namelijk tijd voor het 49ste Internationale Kerstwintercircus. Geniet met de hele familie van een onvergetelijke middag of avond. Een kaartje koop je al vanaf €21,50.

Winter Efteling – Kaatsheuvel

Natuurlijk mag ook de Winter Efteling niet ontbreken. Vind je de Efteling normaal al magisch? Tijdens de Winter Efteling is het helemaal betoverend. Je vindt er, naast de geweldige attracties, ook sfeervolle pleinen met winters entertainment en warme lekkernijen. De Winter Efteling duurt t/m 2 februari. Een kaartje kost online €38,-.

FeelGood market kerstmarkt – Strijp S Eindhoven

Iedere 3e zondag van de maand vind je de FeelGood market op Strijp S. De FeelGood Market is een bruisend evenement vol duurzame, handgemaakte, originele en inspirerende (streek)- producten, lekkere (bio) hapjes, drankjes, workshops en goede live muziek. Een lekker dagje uit voor het hele gezin. En dit keer dus een kersteditie op 15 december van 12 – 18 uur in het Klokgebouw op Strijp S. Gratis entree.

Bosch Winterparadijs – ’s Hertogenbosch

De Parade in ‘s-Hertogenbosch wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot een sfeervol winterparadijs! Jong en oud zijn welkom voor optredens, gezelligheid en winterse gerechten. Kortom: een winters dagje genieten bij het Bosch Winterparadijs!

Dickens Festijn – Drunen

De klok wordt weer teruggedraaid op zaterdagavond 14 december (18 uur) en zondagmidddag 15 december (van 12 – 17 uur) in Drunen. Het centrum van Drunen verandert voor de 15e keer in een levend negentiende eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie. Het Dickens Festijn in Drunen is gratis.

Dickensnight Brandevoort – Helmond

Met zo’n 20.000 bezoekers is Dickensnight Brandevoort een van de drukst bezochte evenementen van Helmond. Dit jaar waan je jezelf in de tijd van Dickens op 15 december van 14 tot 20 uur. Geadviseerd wordt om met de fiets, te voet of openbaar vervoer te komen. Station Brandevoort is op 2 minuten lopen van Dickensnight.

IJsfestijn Deurne

Van 13 december tot en met 5 januari 2020 zal 3 weken lang het IJsfestijn plaatsvinden in het centrum van Deurne. Met een grote schaatsbaan op de markt met een apart gedeelte voor de kleintjes en aansluitend een gezellig wintercafe voor een hapje en een drankje. Helemaal in winterse sferen! Er worden diverse activiteiten georganiseerd en er komen leuke acts zoals optredens, DJ’s op het ijs, kindermiddagen en een SantaRun. Daarnaast komt er dit jaar een Roetsjbaan waar je met een band vanaf kunt glijden.

De leukste kerst uitjes in Limburg

Omdat wij vlakbij Limburg wonen (binnen 10 minuten zijn we er) vond ik het ook leuk om te kijken welke leuke kerst uitjes er allemaal in Limburg zijn.

Santa’s House – Roermond

Van 7 december t/m 29 december komt de Kerstman weer naar Roermond. Net zoals vorig jaar zal de kerstman zijn intrek nemen in het Santa’s House gelegen in Santa’s Town, Shoppingcenter Roercenter. Tijdens zijn verblijf zijn er tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan een kleurplatenactie, met de kerstman op de foto gaan en nog veel meer.

Bekijk voor de gehele activiteitenkalender op www.santashouse.nl of bezoek hun Facebook pagina.

Magische winterweken Toverland – Sevenum

Tijdens de kerstvakantie (van 21 december t/m 5 januari) vier je samen betoverende dagen in Toverland. Geniet van hartverwarmend entertainment en proost met een warme chocomelk. Met slagroom natuurlijk! Ook themawereld Ithaka is geopend tijdens de Magische Winterweken, naast de indoor werelden Land van Toos én Wunderwald.

Kerststad Valkenburg – Limburg

Van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020 barst Kerststad Valkenburg weer los. Laat je meevoeren door de ondergrondse betovering in de grotten van Valkenburg. Honderden kraampjes, duizenden lichtjes, indrukwekkende zandsculpturen en meterslange miniatuurdorpjes maken de ondergrondse beleving onovertroffen.

© Kerststad Valkenburg

Magisch Maastricht

Magisch Maastricht op het Vrijthof. Met een reuzenrad zo hoog als de wolken, een idyllische ‘Almhütte’, 900 m² overdekt kunstijs, een kerstmarkt met warme chocolademelk, Limburgse vlaai en andere verleidingen uit de streek die lonken. Daar waar het hout knispert, klop je aan bij de Kerstman voor een gemoedelijk onderonsje.

The days before Christmas

In de komende dagen voor Kerst zul je vaker een leuk artikel zowel hier als bij Maudgeniet vinden met inspiratie voor onder andere films, gerechten, DIY en meer.. Houd ons dus zeker in de gaten de komende weken!

Weet jij nog een leuk kerst uitje in Brabant of Limburg? Laat het hieronder weten!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje