De leukste en handigste Bento lunchtrommels op een rij

Bento lunchtrommels zijn erg handig om mee te nemen voor je lunch naar school, je werk of tijdens een dagje uit. Deze lunchtrommels zijn vaak ook erg leuk om uit te pakken, want het is altijd verrassing wat er allemaal in zit. Maar welke Bento lunchbox is nu het leukst én handigst? Tussen de duizenden verschillende Bento lunchboxen op het internet kun je namelijk voor iedere smaak wel eentje vinden. 

Wat is een Bento lunchtrommel?

Een Bento lunchtrommel is een Japans lunchgerei dat bestaat uit een klein, draagbaar etenkistje met daarin verschillende vakjes voor het opbergen van verschillende soorten eten. Het is een ideale manier om je lunch mee te nemen naar school of werk, want alles zit netjes in één trommel en je kunt gemakkelijk verschillende soorten eten bij elkaar houden. Ook is het een handige manier om veilig eten mee te nemen op reis, want de trommels zijn stevig genoeg om tegen een stootje te kunnen. Er zijn veel verschillende soorten Bento lunchtrommels te koop, dus er is vast wel eentje die perfect bij jouw wensen past!

5 van de leukste en handigste Bento lunchtrommels

Wij hebben zelf momenteel ervaring met twee van de vijf leukste en handigste Bento lunchboxen. De andere drie heb ik uitgekozen omdat ik deze van vele verschillende mensen als tip doorkreeg. Uiteraard heb ik wel even alles onderzocht en bekeken.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Lunchbox van Mepal

Van de ‘gewone’ lunchtrommel van Mepal kun je ook een Bento lunchbox maken. Want bij elke broodtrommel, of je er nu eentje voor de kinderen koopt of voor volwassenen, zit een bentoboxje bij. Een extra compartiment waar je bijvoorbeeld snacks of groente/fruit in kunt doen. Wij hebben deze bakjes eigenlijk zelf nooit gebruikt of wellicht zelden. Maar ze zijn dus eigenlijk heel erg handig en makkelijk om van je lunchtrommel een Bento box te maken. De broodtrommel kan gewoon in de vaatwasser, is helaas niet magnetron bestendig en is ook niet lekvrij. Wel is hij luchtdicht dus het brood wat erin gaat blijft gewoon goed voor school. Op zoek naar een Mepal lunchbox? Kijk dan hier.

Yumbox Original lunchtrommel

De Yumbox Original (of Classic) lunchtrommel is volgens mij wel een van de populairste onder de echte Bento liefhebbers. Ik ben lid van een Facebookgroep over Bento en zie deze lunchtrommel daar ontzettend vaak voorbij komen. Er zijn overigens ook andere varianten van Yumbox, namelijk de Yumbox Tapas en Yumbox Panino. Waarbij de Yumbox Tapas juist de grotere variant is voor tieners en volwassenen en de Yumbox Panino voor wie graag ook boterhammen meeneemt.

De Yumbox Classic is volledig lekvrij dus je kunt er bijvoorbeeld ook yoghurt in meenemen, dipsausjes of bijvoorbeeld appelmoes. De Yumbox is op meerdere plekken te koop, waaronder bijvoorbeeld hier.

Goedgemerkt – broodtrommel met naam

Nadat ik een blog online had gezet over hoe je kunt beginnen met Bento lunches kreeg ik van een aantal andere moeders te horen dat je bij Goedgemerkt ook hele leuke Bento broodtrommels kunt kopen. Ik ken Goedgemerkt eigenlijk alleen van de naamstickertjes die ik wel eens voorbij zien komen. Maar ik wist dus niet dat zij ook leuke lunchtrommels hebben. Je kunt kiezen voor een lunchtrommel met naam of eentje met een thema en naam. Ook zijn er diverse combi deals voor wanneer je er ook een drinkfles bij wilt en/of naamstickers.

In de broodtrommels zit een inlegbakje met vakjes die vaatwasserbestendig zijn en ook magnetron bestendig. Alhoewel de lunchtrommels luchtdicht zijn, is het niet 100% lekvrij dus het advies is om er geen dunne vloeistoffen in te doen.

Intertoys lunchbox met vakken

Deze lunchtboxen kochten wij voor onze kinderen maar hebben we eigenlijk nog niet gebruikt. Ik zag ze via Tiktok (jaja ik ben verslaafd) en kon het niet laten om ze te kopen. Voor onze dochter kochten we er eentje van L.O.L. Surprise en voor onze zoon van Mario. Het zijn hele simpele lunchtrommels die luchtdicht zijn maar niet lekvrij. Dus het advies is dan ook om er geen dunne vloeistoffen in te doen. Er zitten drie vakken in waarvan het grootste vak voor het brood bedoeld is. In de andere vakken kun je de noten, het fruit, de koekjes of de groente doen.

De reden dat wij het nog niet gebruikt hebben is omdat de kinderen deze Bento lunchtrommels krijgen van Sinterklaas. Benieuwd naar deze lunchboxen van de Intertoys? Klik dan hier.

HappyBento lunchbox

HappyBento is ook een naam die ik door de jaren heen vaak ben tegengekomen. Deze lunchtrommels lijken enorm op de Yumbox, echter is het verschil dat je met deze lunchbox er zelf voor kunt kiezen of je er een 4- of 6-vaks lunchbox van maakt. Er zit namelijk een uitneembaar bakje bij met twee vakjes die je erin kunt doen of eruit kunt laten. Het is mogelijk om bijvoorbeeld kwark of dikkere dipsauzen erin mee te geven. Heb je echter een dunne dressing of andere waterige substanties dan zal het gaan lekken. Je vindt deze HappyBento lunchbox hier.

Welke Bento lunchtrommel heb of wil jij?

3 reacties op “De leukste en handigste Bento lunchtrommels op een rij

Reageren is niet mogelijk.