5x de leukste haakpatronen voor Pasen en de lente

Dit zijn de leukste haakpatronen voor Pasen en de lente.

De lente is in aantocht en dus ook de Paasdagen. Voor de ervaren hakers en haaksters heb ik mijn vriendin Cora gevraagd om een blog te schrijven over haar leukste haakpatronen voor Pasen en de lente. Dit omdat ik er zelf helemaal niet goed in ben, maar zij juist wel. Plus ik word altijd zo blij van al haar haakproducten, dat moest ik gewoon met je delen! In deze blog dus de vijf leukste haakpatronen plus onderin nog een tip voor iedereen die net als ik helemaal nog niet (zo goed) kan haken.

Over Cora – Cora’s Knit Knacks

Ik ben Cora van Cora’s Knit Knacks en ik ben gepassioneerd haakster! Ik hou enorm van haken, heb een webwinkel met garens en ontwerp ook mijn eigen haakpatronen. Met deze blog wil ik je kennis laten maken met mijn haakpatronen, aan de hand van mijn patronen voor de lente en Pasen. Natuurlijk kun je deze gewoon met je eigen favoriete garen haken, maar je kunt er bij mij ook de garens voor kopen.

5x haakpatronen voor de lente en Pasen

Alle haakpatronen uit deze blog kun je terugvinden op de website van Cora. Ze kosten tussen de €3,50 en €5,- en je kunt ze direct na het bestellen downloaden. Van vele haakpatronen zijn ook luxe haakpakketten beschikbaar. Dan koop je niet alleen het patroon, maar ook de materialen om het mee te maken. Heb je alles meteen in huis!

Haakpatroon lente tulpen

Houd jij ook zo van tulpen? Ik wel! Ik baal alleen dat ze nooit zo lang mooi blijven. Voeg daar een kat aan toe die haar neus en tandjes overal in zet en je hebt niet echt een goeie combi voor het hebben van een mooie bos bloemen. Dus ontwierp ik deze mooie lente tulpen. Hoef je je niet druk te maken over water geven of dat ze verwelken. Of dat katten of honden de boel om gooien of er aan knabbelen. Deze tulpen blijven altijd mooi en verwelken niet!

Haakpatroon konijn Sem

Het haakpatroon van konijn Sem was één van de eerste patronen die ik uitschreef en door anderen liet haken. Spannend joh!! Sem is eigenlijk ontstaan als kraamcadeautje voor de zoon van een vriendin. Door de vorm van het lichaam pas dit konijntje perfect in kinderhandjes. Stop er nog een rammelkraal in en dan heb je helemaal een leuk speeltje. Maar daarnaast is Sem ook gewoon een superleuk paaskonijntje! Leuk als decoratie EN als speelgoed.

Haakpatroon eiermutsjes

Nu dan echt de patronen voor Pasen. Heb jij ook altijd een eitje bij je paasontbijt of -brunch? Dan is het wel heel gezellig om de tafel aan te kleden met deze eiermutsjes. Je haakt ze echt in een handomdraai. En omdat ze maar weinig garen gebruiken is dit een perfect project om je restjes op te maken! Haak ze in één, twee of zoals op de foto, drie kleuren!

Haakpatroon paaskuiken Krista

Het patroon van kuiken Krista is geïnspireerd door mijn nichtjes. Sinds zij kippen hebben zijn ze hier zo dol op en ook op kuikens. Dus toen één van de meiden een gehaakte flamingo cadeau kreeg werd er meteen een waslijst aan andere knuffeltjes opgenoemd die de dames wilden. Waaronder “een kuiken dat uit een ei kijkt”. Nou, ongeveer 6 weken voor Pasen liet ik me dat geen twee keer zeggen!

En zo is kuiken Krista ontstaan. Ze is perfect als paaskuiken, maar kan natuurlijk ook de rest van het jaar lekker meegespeeld worden.

Haakpatroon vogeltje Vera

Het haakpatroon van vogeltje Vera zat afgelopen maand in mijn haakabonnement en heb ik ontworpen omdat één van mijn leden recent bevallen is. Ik wou iets leuks doen voor haar, zonder dat het meteen heel overduidelijk gericht is op baby’s. Want er zijn zat patronen voor leuke rammelaars en bijtringen, maar hier gaat mijn hartje niet sneller van kloppen.

Maar het idee van vogeltje Vera dus wel! Een leuk knuffeltje in een vrolijk vogeltje. Niet moeilijk om in elkaar te zetten en met weinig onderdelen om aan elkaar te naaien. Subtiel door het gebruik van maar twee kleuren, maar tegelijkertijd opvallend door felle kleuren te gebruiken.

Onder mijn abonnees is dit patroon weer favoriet! Ik heb al berichten gehad van zowel mijn abonnees als mijn testers dat ze er meerdere gemaakt hebben in verschillende kleuren. En natuurlijk kan ik dit haakpatroon niet overslaan als ik mijn lente patronen ga benoemen. Want vogeltjes horen toch echt wel bij de lente. Als je de vogeltjes weer meer gaat zien en horen fluiten dan weet je dat de lente echt in aantocht is!

Kun je nog niet haken maar wil je het wel leren?

Ziet dit er nu allemaal wel leuk uit maar kun je nog niet (zo goed) haken? Dan raad ik je aan eens een kijkje te nemen bij mijn online haak cursus. Want naast zelf haken en ontwerpen word ik super enthousiast van het anderen leren haken. Jou laten ervaren hoe fijn het is om met je handen bezig te zijn en dan ook nog eens iets leuks en bruikbaars te gaan maken. Daarom leer ik jou graag in 6 maanden alles wat er te weten is over het haken!

Oh en superleuk is dat je in maand 4 met konijn Sem aan de slag gaat! Natuurlijk beginnen we eerst met wat simpelere projecten, maar je gaat dus ook echt met de patronen die ik in deze blog deel aan de slag.

3 reacties op “5x de leukste haakpatronen voor Pasen en de lente

Reageren is niet mogelijk.