Leukste fietstochtjes met een baby

Kinderen houden ervan om dingen te bekijken. Vooral de natuur is reuze interessant omdat ze daar allerlei verschillende kleuren zien, vormen, figuren en natuurlijk ook dieren. Fietsen met je kindje is dus vaak een hele leuke manier om een lekker uitje te maken. Met jonge baby’s kan dit nog niet omdat zij nog te broos zijn om in een fietsstoel te zitten. Maar vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten kun je er ook (korte) fietstochtjes mee maken. *samenwerking

De eerste fietstocht met je baby

Ik heb er beide keren enorm naar uitgekeken. Die eerste fietstocht met je baby. Al geloof ik dat mijn dochter geen baby meer was toen wij ons eerste fietstocht maakten, maar dat kwam doordat het winter was toen zij er eigenlijk ‘klaar’ voor was. Wel was bij beide kinderen de eerste fietstocht slechts een hele korte. Dit deed ik expres want het was natuurlijk een heel nieuwe ervaring. Voor zowel jezelf, als je kindje.

Voordat je de eerste fietstocht met je baby gaat maken, moet je er zeker van zijn dat hij er ook echt klaar voor is. Ze adviseren dan ook om goed naar je kind te kijken, zit hij stevig genoeg, heeft hij genoeg kracht in zijn rug en nek om zich recht te houden? Dat de eerste fietstocht dan ook maar zo’n vijf minuten duurt is alleen maar goed. Op die manier kan je kind wennen aan een geheel nieuwe activiteit waarbij hij op een andere manier zijn lijfje sterk moet houden. Zorg er dan ook voor dat je geen onverwachte stuurbewegingen maakt en niet teveel hobbelt.

fietsen met baby

De leukste fietstochtjes met een baby

Eigenlijk kun je overal wel naartoe fietsen, want de wereld is nog geheel nieuw voor je baby en alles is dus leuk. Maar om het ook voor jezelf nog leuk te houden zijn dit de leukste fietstochtjes om te maken met je baby:

  • Fiets naar de (dichtstbijzijnde) kinderboerderij. In mijn artikel over┬á5 leuke uitjes met een baby noemde ik de kinderboerderij al als leuk uitje. Je baby zal het dus helemaal geweldig vinden als je er op de fiets naartoe gaat. Wat een beleving! Eerst onderweg allerlei mooie dingen zien en dan later ook nog ‘beloond’ worden met het kijken naar en aaien van diertjes.
  • Fiets een keer naar je (schoon)ouders. Kinderen (en dus ook baby’s) zijn gek op hun opa en oma! Dus hoe leuk is het om daar naartoe te fietsen zodat ze even kunnen knuffelen. Dat zullen opa en oma ook wel kunnen waarderen denk ik.
  • Pak de fiets voor een kleine boodschap. Nu je kleintje mee op de fiets mag is het veel makkelijker om even een kleine boodschap te doen. Handig voor jezelf, goed voor het milieu (je laat de auto staan) en de baby zal het onderweg ook weer heerlijk vinden.
  • Ga picknicken met je baby. Je kunt ook de fiets pakken om naar een mooi plekje in de weide of in het park te fietsen. Neem een kleed mee, stukjes fruit of een ander tussendoortje voor je baby en natuurlijk ook iets lekkers voor jezelf. Heel simpel, maar oh zo leuk!
  • Rondje natuur. Wij wonen in een hele natuurrijke omgeving waarbij je heel makkelijk een rondje natuur kunt maken. Je hoeft namelijk niet altijd perse ergens heen te fietsen. Je kunt ook gewoon een rondje maken en weer thuis eindigen. Zo hebben wij een hele mooie plas in de buurt. Daar fiets ik graag even een rondje omheen om vervolgens weer naar huis te fietsen. Zo ben je er even uit en haal je beide een frisse neus. Slaapt je kindje goed van ­čśë

fietstochtjes met een baby

Zo zijn er nog veel meer leuke fietsroutes of fietsbestemmingen te bedenken. Denk vooral niet te moeilijk, want een baby vindt doorgaans echt alles leuk. Zorg er alleen wel altijd voor dat het veilig is om te doen. Zorg daarom voor een goede fiets die je bijvoorbeeld bij fietsenwinkel.nl koopt.

Nog een extra tip: neem een draagdoek of draagzak mee zodat je op je bestemming makkelijk rond kunt lopen met je baby. Dan hoef je niet moeilijk te doen met buggy’s enzovoort.

Ga jij graag fietsen met je baby en/of kind?