Leukste buitenspeelgoed van Hema

Mijn dochter speelt het liefste buiten. Dus zodra het weer dat toestaat is zij in de tuin te vinden. Ze fietst rondjes door de tuin, doet kunsten op de glijbaan of ze is druk bezig met stoepkrijt of de bellenblaas. Maar er is nog veel meer buiten te beleven en te doen. Bij verschillende winkels heb ik leuk buitenspeelgoed gespot, maar bij de Hema toch wel de meeste. Vandaar dat ik onze favorieten (die ook op het verlanglijstje staan) even uitlicht.

Waarom speciaal buitenspeelgoed aanschaffen?

Natuurlijk is het zo dat kinderen vaak overal mee spelen. Geef ze bij wijze van twee wc rolletjes en ze maken er een verrekijker van en hebben weer genoeg speelplezier. Maar toch is het leuk om ook wat speciaal speelgoed te hebben voor buiten. Denk bijvoorbeeld aan de stoepkrijt die ik hierboven al noemde. Of een zandbak met leuke spulletjes voor erin. In de zandbak spelen is namelijk erg leuk, maar met een emmer en schepje wordt het toch nét iets leuker.

Lees ook: 18x Leukste buitenspeelgoed van deze zomer

Bol AlgemeenBol Algemeen

Buitenspeelgoed: voor in de zandbak

Een emmer, schep en gieter heeft iedereen wel denk ik. Maar wat denk je van een stoere graafarm waarmee je de diepste kuilen kunt graven? Dit item kost slechts €3,-.

Ook een zandwatermolen mag niet ontbreken, of wat dacht je juist van een kloddertrechter? Deze kost slechts €1,50 dus voor de prijs hoef je het niet te laten!

Wat ik ook erg gaaf vond en echt iets voor in een grote zandbak of voor op het strand, is de zandkastelenset die je voor €9,- bij de Hema kunt kopen. Je kunt met deze set zowel de muren als torens maken, maar ze hebben ook tussenstukjes voor eventuele poorten. Hoe gaaf!

Ook heb ik een hele gave kiepwagen en graaftruck gespot. In eerste instantie leek het me leuk voor Milo maar er staat bij dat er kleine onderdelen bij zitten en het dus niet geschikt is voor kinderen onder de drie. Dat is dan weer jammer, maar voor ons kleuter is het natuurlijk wel leuk! Zij houdt ook enorm van vrachtwagens.. ????

Buitenspeelgoed: spetter spatter spater!

Met het mooie weer is het natuurlijk het allerleukste om te kliederen met water. Dit kan in de vorm van waterballonnen, bellen blazen, maar je kunt bijvoorbeeld ook een zwembadje neerzetten. Eigenlijk kun je ook al het speelgoed van de zandbak in het zwembad gebruiken, dus heb je er dubbel zoveel plezier van. Maar je kunt natuurlijk ook denken aan een waterpistool, een snorkelset of strandballen.

Lekker sporten!

Bewegen is natuurlijk hartstikke gezond, maar je kind hoeft nog niet perse echt een sport te beoefenen om goed te bewegen. Lekker sporten kun je ook in de tuin of op een grasveldje in de buurt. Bijvoorbeeld met een springtouw. Of wat dacht je van een vangbal set. Super leuk. Ik kan me nog herinneren dat ik dat zelf vroeger ook veel deed.

Wat ik zelf ook altijd veel deed was badminton. Vooral op de camping, maar het kan natuurlijk ook gewoon lekker thuis. 

Overig buitenspeelgoed

Dan zag ik bij de Hema ook nog hele gave glow in the dark stoepkrijt voorbij komen. Super leuk om dan overdag een heel kunstwerk te maken en als het dan donker is licht het heel gaaf op.

Of wat ook leuk is, is XL Mikado of XL Domino. Beide spellen kun je ook wel binnen doen, maar buiten heb je vaak meer ruimte!

Nou ik geloof dat je met bovenstaand speelgoed al een heel eind komt en dit is dan nog bij lange na niet alles wat ze bij de Hema verkopen om buiten mee te spelen.

Het vangbal spel en de graafarm ga ik sowieso kopen om mee te nemen op vakantie en dan kan ze daarna er lekker thuis mee spelen! Hartstikke leuk…

Wat heb jij aan buitenspeelgoed voor de kinderen?

4 reacties op “Leukste buitenspeelgoed van Hema

  • Wij hebben een zandbak, met kiepwagen, schepjes, ‘cementmolen’, emmertjes, harkjes. We hebben een schommel en een glijbaan. De voetbal is ook een groot succes en de vervoersmiddelen (een loopauto, loopfiets en een driewieler).

  • we hebben een schommel een tractor, een zandbak met van alles erin o.a de handgraver wat een groot sucses is, verder natuur lijk fietsje stapje zwembad stoepkrijt, ballen en een trampoline. we hebben dan ook echte buiten kinderen

Reageren is niet mogelijk.