19x leukste buitenspeelgoed voor peuters en kleuters

peuters kleuters buitenspeelgoed

Nog even en mijn zoontje is een peuter en dan heb ik dus zowel een peuter als een kleuter in huis. Aangezien de kinderen hier het liefst buitenspelen en met het mooie weer er vast meer kinderen graag buiten spelen ben ik op zoek gegaan naar het leukste buitenspeelgoed voor hen.

Leuk voor in de achtertuin, maar ook bijvoorbeeld voor op de camping. Veel van mijn suggesties kunnen namelijk ook prima mee op vakantie genomen worden. Doen wij in ieder geval wel deze zomer!

Buitenspelen is gezond

Zodra de zon ook maar een beetje schijnt stuur ik de kinderen naar buiten. Ze houden er ook erg van om buiten te spelen en meestal krijg ik ze niet eens binnen. Omdat het niet altijd mogelijk is om naar de speeltuin te gaan vind ik het ook fijn om leuk buitenspeelgoed te hebben. Ook voor wanneer er vriendjes of vriendinnetjes komen spelen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Lees ook: Waarom buitenspelen zo goed is voor kinderen

Leukste buitenspeelgoed voor jonge kinderen

Bij het schrijven van deze blog kwam ik er achter hoeveel leuke dingen wij eigenlijk al hebben om mee buiten te spelen. Ik dacht altijd dat het flink tegenviel, maar stiekem hebben we een heleboel.

Buitenspeelgoed die mijn peuter en kleuter hebben en dus het leukste vinden

Glijbaan

Je hebt natuurlijk van die grote glijbanen die meestal aan een houten speelhuisje vast zitten. Maar je hebt ook kleinere losse glijbanen. Wij hebben er eentje die is vooral voor onze kleine man leuk. Met twee tredes. Maar stiekem willen we er eentje die wat groter is. Bijvoorbeeld van Little tikes hebben we een leuke glijbaan gezien.

Loopfiets

Naast dat het gebruiken van een loopfiets een goede voorbereiding is op het leren fietsen is een loopfiets ook erg praktisch. Hij neemt niet zoveel ruimte in en het is een leuke toevoeging aan het buitenspeelgoed. Ook nog steeds voor kinderen van zes jaar, mijn dochter maakt er namelijk ook graag gebruik van.

leren fietsen eerst loopfiets banwood buitenspeelgoed

Voetbal

Heel simpel, maar een bal doet het altijd goed. Je kunt ermee voetballen, mee gooien en je kunt er ook allerlei leuke spelletjes mee bedenken. Bijvoorbeeld wanneer het warm weer is twee flessen water tegenover elkaar zetten en met de bal proberen om te gooien. Of je zet van die leuke mini goaltjes neer. Wij maken ook wel eens een parcours die ze met de bal moeten volgen. De bal over een lijn rollen, langs de pionnen manoeuvreren.. Super leuk om te doen.

Lees ook: 18x leukste buitenspeelgoed van deze zomer

Tractor

Ons zoontje kreeg een leuke kleine tractor voor zijn verjaardag. Een soort loopauto. Je hebt echter ook traptractors, dat wordt misschien wel het volgende verjaardagscadeau voor als hij drie wordt. Je hebt ze ook met zo’n graafarm aan de voorkant, dat maakt het nog leuker. Vooral als je een zandbak hebt.

Zandbak

Een zandbak mag eigenlijk niet ontbreken in een tuin. Alhoewel beide kinderen in het begin een beetje een zandfobie hadden zijn ze er nu ontzettend blij mee. Wel handig om er eentje met deksel te hebben. Wij hebben zo’n schildpad zandbak en deze gaat inmiddels al een paar jaartjes mee. Hij is niet groot dus neemt niet veel ruimte in en toch spelen ze er enorm veel mee.

Watertafel

Ook een watertafel mag eigenlijk niet ontbreken. Zodra het ook maar boven de 25 graden is vullen wij hem met water. De kinderen hebben er zoveel plezier aan. Je kunt ze al voor een paar euro vinden bij de Action. Of je koopt een hele gave van Little Tikes zoals wij deden. Je kunt hem overigens ook als zand én watertafel gebruiken. Nog meer pret!

leukste buitenspeelgoed peuters kleuters

Stepje

Ook een stepje is leuk buitenspeelgoed. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten. Vooral als je een tuin hebt zoals wij die volledig betegeld is dan is een stepje leuk. Maar ook voor wanneer ze naar de speeltuin mogen of gaan. Tegenwoordig heb je stepjes in allerlei kleuren en maten.

Rolschaatsen

Onze dochter kreeg met haar verjaardag rolschaatsen en is daar zo blij mee. Bij ons in de tuin is het niet altijd even handig, maar het is het perfecte “speelgoed” om mee naar de camping te nemen. Tenminste als de camping ook een deel geasfalteerd heeft. Bij ‘onze’ camping zijn de wegen van asfalt dus daar kan onze dochter fijn op rolschaatsen. Denk dan overigens wel aan de bescherming.

Tipi tent

Ik kocht vorig jaar een simpele witte tipi tent van de Xenos. Niet duur en heel makkelijk op te zetten. Deze tipi verplaats ik regelmatig van binnen naar buiten en weer andersom. Het is voor kinderen zo leuk om een tent te hebben waarin ze kunnen spelen. Een groot succes hier!

Stoepkrijt

Stoepkrijt was al een succes toen ik nog klein was en nu nog steeds. Tijdloos buitenspeelgoed waar je vrijwel elk kind blij mee maakt. Of ze nu gaan tekenen, kleuren of er mee gaan schrijven. Het is en blijft leuk. Tegenwoordig heb je ook hele hippe stoepkrijt inclusief sjablonen. Dat maakt het net wat leuker en spannender.

Wipwap

Alhoewel hij momenteel niet zoveel gebruikt wordt door onze kinderen is het in het verleden wel echt een succes geweest. Gewoon een wipwap van de Action. Kostte vrijwel niks en onze dochter heeft er al uren plezier aan gehad!

Bellenblaas

Alhoewel ik tegenwoordig wat voorzichtiger ben geworden met een bellenblaas haal ik die dingen nog steeds in huis. Vooral wanneer de kinderen in oude kleding of badkleding rondlopen mogen ze van mij volop met de bellenblaas spelen. Kijk in ieder geval wel uit met bellenvlaas vlekken, die krijg je er amper tot helemaal niet uit.

Lees ook: bellenblaasvlekken? Maak je eigen bellenblaas zeepsop!

Buitenspeelgoed die mijn kinderen zouden willen hebben

Zandtafel

Naast een watertafel heb je ook zandtafels. Deze zijn juist weer speciaal gemaakt om lekker te kliederen met zand (en een beetje water mag ook). Wat ook leuk is om je eigen zandtafel of moddertafel te maken. Ik ken zelfs mensen die hebben een eigen modderkeuken gebouwd. Super tof.

Speelhuisje

Iets wat mijn kinderen heel graag zouden willen is een speelhuisje. Dat zien ze bij vriendjes en vriendinnetjes en is dan vaak ook in combinatie met een schommel en/of een glijbaan. Ik snap wel waarom ze het leuk vinden, kunnen ze in verstoppen, rollenspel in spelen en nog veel meer. Je hebt overigens ook kleinere speelhuisjes, gelijkvloers. En dan zowel van plastic als van hout.

Trampoline

Nog een item die hier hoog op het verlanglijstje staat is de trampoline. Zou voor mij overigens ook goed zijn om zo’n ding te hebben. Kan ik wat aan mijn conditie werken op een leuke manier haha. Update: inmiddels hebben we een trampoline en wat een pret geeft dat zeg! Niet alleen als plek om kunstjes op te doen maar ook om als hut te gebruiken.

Waterbaan

Je hebt tegenwoordig hele gave waterbanen te koop. Maar je kunt hem natuurlijk ook helemaal zelf maken. Dat laatste staat hier op de planning en daar ga ik dan ook binnenkort mee aan de slag.

Zwembadje

Momenteel hebben wij nog geen zwembadje. We hadden er eentje maar die kunnen we niet meer vinden plus hij was wel erg klein. Dat was nog omdat ons zoontje heel jong en klein was. Maar nu zouden we wel een groter bad willen. Zo eentje waar ik ook in kan haha.

Hoepel & springtouw

Als het gaat om goedkoop buitenspeelgoed waar kinderen veel plezier mee hebben dan is een hoepel en springtouw wel een musthave. Vooral voor meisjes. Die zullen dat het leukste vinden.

leukste buitenspeelgoed kleuters en peuters

Met al dit buitenspeelgoed gaan jouw kinderen zich in ieder geval niet vervelen. En dan heb ik het niet eens gehad over alle spelletjes die je met sommige dingen kunt doen.

Wat is van jouw kind het favoriete speelgoed voor buiten?

1 reactie op “19x leukste buitenspeelgoed voor peuters en kleuters

Reageren is niet mogelijk.