16x leukste buitenspeelgoed van deze zomer

Buitenspelen is gezond. De frisse lucht, de vitamine D die je op doet, het bewegen, al deze dingen bij elkaar maken buitenspelen gezond. Waar het ene kind amper wat nodig heeft om buiten te spelen, kan de ander wel wat ‘hulp’ gebruiken. Gelukkig is er genoeg leuk buitenspeelgoed en ik zet in deze blog het leukste buitenspeelgoed van deze zomer op een rijtje. Dit is gebaseerd op de mening van mijn kinderen en het speelgoed wat ik veelvuldig bij anderen én in de winkels zie liggen.

Wat is het leukste buitenspeelgoed?

Kubb game (numbers)
Snorkel (voor in het zwembad)
Skelter
Lege frisdrankflessen
Duiksticks (zwembad)
Springtouw
Buitenkeuken
Stoepkrijt
Waterpistool
Aqua play
Klittenband dart spel
Jeu de boules
Watertafel
Trampoline
Blikken werpen
Bowlen

Kubb game (numbers)

De meeste mensen kennen het Kubb spel wel. Dit is een spel voor buiten met als doel het omvergooien van houten blokken door er een houten stok tegenaan te gooien. Het spel dankt zijn naam doordat ‘kubb’ in het Zweeds ‘houten blok’ betekent. Onze zoon kreeg voor zijn verjaardag een iets andere variant, namelijk het Kubb numbers game. Bij dit spel, wat uit Finland komt, gooi je houten paaltjes met nummers om. Het is de bedoeling dat je de paaltjes een voor een omgooit en je zo snel mogelijk 50 punten haalt. Je kunt het spel natuurlijk ook gewoon spelen zoals je zelf wilt. Dat is iets wat onze kinderen vaak doen. Ze maken er hun eigen spel mee.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
leukste buitenspeelgoed 2022

Skelter

Skelters. Je hebt ze in alle soort, vormen, kleuren en maten. Voor zowel de kleinste onder ons, als de grote kinderen. Een skelter draagt bij aan de motorische ontwikkeling van een kind en het fijne is dat ze vaak ook verstelbaar zijn. Je kind kan er dus heel lang mee doen! Dit is dan ook met recht een van de leukste buitenspeelgoed items van deze zomer.

Snorkel (voor in het zwembad)

Vroeger had je alleen maar snorkelsets. Daar kreeg je dan een duikbril bij en een losse snorkel. Tegenwoordig kun je deze ook zeker nog kopen, maar er zijn ook snorkelmaskers. Deze zijn zoveel handiger in gebruik dan een losse snorkelset. Aangezien onze kinderen het liefst dag en nacht in het water liggen én het fijn vinden om onder water te kijken en ademen is zo’n snorkelmasker een echte uitkomst. Bij de Decathlon heb ik diverse varianten snorkelmaskers gezien voor zowel kinderen als volwassenen.

Lege frisdrankflessen

Het klinkt misschien gek om lege plastic flessen als leukste buitenspeelgoed te bestempelen, maar vaak hebben kinderen niet meer nodig. Vooruit, een bal is hierbij misschien ook wel leuk. Maar met lege flessen kun je een heleboel. Bijvoorbeeld deze vullen met water en er een balspel van maken. Of juist vullen met verschillende soorten zand. Laat ze het maar eens verzamelen in de fles en heel goed bekijken wat er allemaal in zit. Vooral op de camping is dit het ideale speelgoed omdat je dit altijd wel bij je hebt of ter plaatse koopt.

Springtouw

Naast dat springtouwen gewoon leuk is, is het ook nog eens goed voor je gezondheid. Onze dochter maakt er een hele competitie van als ze gaat springtouwen. Ze probeert haar eigen record telkens weer te verbreken. Ook kun je leuke ’trucjes’ met een springtouw en dat maakt het eigenlijk zo leuk om te doen. Dit is en blijft dus heel leuk (en goedkoop) buitenspeelgoed.

Buitenkeuken

Een van de het populairste speelgoed binnen is het Ikea keukentje. Deze kochten we voor onze dochter toen ze één jaar is en na zeven jaar in huis wordt er nog steeds mee gespeeld. Al is het nu vooral onze zoon die ermee speelt. Daarom weet ik dat een buitenkeuken ook super leuk is als buitenspeelgoed. Hier komt namelijk ook nog iets extra’s bij. Je kunt in deze keuken spelen met zowel water als zand. Een buitenkeuken in combinatie met water en zand is echt een gouden combinatie.

Duiksticks (zwembad)

Spelen met en in water is favoriet bij vrijwel elk kind. In een zwembad kun je lekker zwemmen of snorkelen. Maar je kunt ook items opduiken. Vooral kinderen die al hun diploma hebben zullen dit goed kunnen. Je hebt diverse verschillende speelgoed om in het water op te duiken maar het meest populair zijn toch wel de duiksticks. Deze kun je vrijwel overal kopen.

Bowlen

Iets wat we met onze zoon zijn kinderfeestje hebben gedaan maar wat je ook in vele winkels kunt kopen is een bowlingset. Een aantal plastic kegels met een bal erbij en bowlen maar. Het is natuurlijk net iets anders dan op een echte bowlingbaan, maar leuk en populair is het wel. Ook weegt het niet zoveel en het neemt ook niet zo heel veel ruimte in. Dus je kunt het zelfs meenemen op vakantie.

Stoepkrijt

Als er iets tijdloos is, dan is het wel stoepkrijt. Je kunt er leuke tekeningen mee maken, een hinkelbaan mee tekenen, je kunt ermee schrijven en nog veel meer. Zet een doosje stoepkrijt voor een groepje kinderen neer en ze zijn voor lange tijd zoet. Ideaal dus als buitenspeelgoed.

Lees ook: 8x leuke dingen met stoepkrijt

Waterpistool

Had onze zoon eerst nog helemaal geen waterpistolen, sinds zijn kinderfeestje heeft hij er een stuk of vijf. Zijn vriendjes mochten allemaal zelf iets uitkiezen in de winkel en je weet dat een kind vaak iets kiezen wat ze zelf leuk vinden. Waterpistolen blijven dus echt populair. En niet alleen bij jongens, ook meisjes vinden het leuk om elkaar nat te spuiten met water. Alhoewel onze dochter dit dus niet leuk vind, zij spuit liever met het water op planten, auto’s, muren, enzovoort.

Aqua play

Sinds vorig jaar hebben wij ook een Aqua play waterbaan in huis. Of beter zeg ik buitenshuis. Deze kochten wij van iemand via Marktplaats. Dit is speelgoed voor de leeftijd van 3 tot 7 jaar, maar onze achtjarige vindt het ook nog steeds leuk. Aqua play is eigenlijk spelen met water, autootjes, bootjes en meer van dat soort dingen zonder zelf echt nat te worden. Je kunt de bootjes zelf laten varen door een stroming in de waterbaan te maken en aangezien er diverse waterbanen zijn, zijn er ook heel veel speelmogelijkheden.

Klittenband dart spel

Het klittenband dart spel is misschien ook wel speelgoed wat je binnen kunt spelen. Maar persoonlijk heb ik liever dat de kinderen buitenshuis met ballen gooien. Dit spel hang je op aan een spijker of haakje ergens in de tuin en gooien maar. Je kunt er een hele competitie mee maken. Wie de meeste punten heeft wint. Of wie als eerste de 100 punten heeft gehaald. Superleuk!

Jeu de boules

Wie denkt dat jeu de boules alleen voor ouderen is heeft het zeker mis. Bij ons in het dorp voor het gemeenschapshuis ligt een jeu de boules baan. Alhoewel er op de baan meestal alleen door de ouderen in het dorp gespeeld wordt is jeu de boules ook echt een spel voor kinderen. Je kunt in diverse speelgoedwinkels en bij prijsvechters leuke plastic jeu de boules spellen kopen. Dit is buitenspeelgoed wat elk jaar weer in de winkel ligt en ook elk jaar weer een succes is. Tijdloos.

Watertafel

Liever geen buitenkeuken voor water en zand maar wil je toch dat de kinderen met water kunnen spelen? Dan is een watertafel de perfecte uitkomst. Je zou zo’n watertafel zelfs kunnen omtoveren tot buitenkeuken. Dan heb je helemaal 2 voor de prijs van 1. Wij hebben zelf geen watertafel meer maar hebben er jarenlang eentje gehad van Little Tikes. Dit is van hele degelijke kwaliteit en gaat dus ook echt jarenlang mee.

Trampoline

We hebben heel lang getwijfeld over een trampoline en zijn nu toch echt wel heel blij dat we er eentje hebben. Deze wordt in de zomer veelvuldig gebruikt, maakt ook in de lente en herfst is het een reden om naar buiten te gaan. Even lekker springen en alle energie kwijt kunnen. En voor onze zoon is het ook nog eens goed om te oefenen met balans.

Blik werpen

Iets wat ik zelf niet heb zien aankomen maar wat je nu in vele winkels kunt kopen is het blik werpen spel. Dit is een spel van oudsher wat ik als kind al deed, vooral op kinderfeestjes. Maar wat nu blijkbaar weer helemaal in is. Sowieso van die oud Hollandse spelletjes blijven echt een succes. Dus daar hoort ook dit bij.

2 reacties op “16x leukste buitenspeelgoed van deze zomer

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *