De 44 leukste buiten speeltuinen in Brabant

De 50 leukste buiten speeltuinen in Noord Brabant

Voor kinderen is er niets leukers dan lekker buiten spelen, rennen en klauteren in een mooie speeltuin. Gelukkig zijn er in Brabant genoeg leuke speeltuinen te vinden, waar kinderen zich kunnen uitleven op de speeltoestellen en ouders kunnen genieten van een heerlijk dagje uit in de buitenlucht.

In dit artikel neem ik je mee op een ontdekkingstocht langs de leukste buiten speeltuinen in Brabant. Van avontuurlijke klimparadijzen tot knusse speelplekken in het bos, er is voor ieder wat wils. Dus pak je picknickmand en ga er lekker op uit met het hele gezin!

Lees ook: Waterspeeltuinen in Brabant: maak een spetterende herinnering

Disclaimer: Deze blog wordt eens in de zoveel tijd geupdate, het kan dus zijn dat de openingstijden en prijzen niet helemaal meer kloppen. Kijk daarom altijd op de site en/of social media kanalen van desbetreffende speeltuin.

Inhoudsopgave

Rolstoel toegankelijke buiten speeltuin Brabant

Als moeder met een kind die dagelijks in een rolstoel zit kijk ik natuurlijk anders naar speeltuinen. Alhoewel mijn zoontje niet rolstoelafhankelijk is en dus in de meeste speeltuinen wel kan spelen vind ik het belangrijk dat een speeltuin inclusief is.

En dat dus zowel kinderen met beperking als zonder beperking er kunnen spelen. Daarom hieronder een klein overzicht van de (rolstoel) toegankelijke speeltuinen in Brabant die ik ben tegen gekomen.

Gratis speeltuin: Speelpark de Splinter – Eindhoven

Speelpark de Splinter is voor mij echt jeugdsentiment. Ik heb er lange tijd vlakbij gewoond en ben er dan ook zeker een aantal keer geweest. Echter zijn we inmiddels 30 jaar verder en is er alweer heel veel veranderd. Wat niet veranderd is, is dat het speelpark gratis toegankelijk is, behalve op zondagen en feestdagen. Dan betaal je slechts €1,50. Ze hebben er forten, een bouwhoek, peuterhoek, pirateneiland, picknickweiland en nog veel meer.

Ook is in de zomer van 2023 een splinternieuwe spetterparadijs geopend die uit twee delen bestaat. Een zwemgedeelte (met 50 cm diep water) en een spraypark met meerdere waterelementen waarmee kinderen op allerlei manieren kunnen spelen – ook kinderen die bijv in een rolstoel zitten.

inclusieve speeltuin noord brabant eindhoven

Speeltuin Elckerlyc – Oss

Elckerlyc betekent “iedereen”, omdat iedereen welkom is. Deze avontuurlijke speeltuin trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het is dan ook een samenspel van houten kastelen met spannende speelhoeken, een piratenschip, water en zand waarmee je dammen kunt bouwen en nog veel meer. Tot en met 3 jaar is de entree gratis, daarboven betaal je €2 per persoon. Je kunt echter ook een 10-rittenkaart aanschaffen voor €17.50. Deze speeltuin is ook geschikt voor mindervaliden.

Gratis speeltuin in Brabant: ’t Kwekkeltje – Rosmalen

Deze speeltuin is, volgens henzelf, de leukste speeltuin van Brabant. Sinds 1993 zijn zij al gratis toegankelijk en kunnen kinderen komen spelen van 1 april tot 1 november. Ze zijn dagelijks geopend van 10 uur tot 19 uur.

Ook bij deze speeltuin hebben ze er rekening mee gehouden dat het ook leuk en toegankelijk is voor kinderen met een beperking. Er is alleen geen horeca aanwezig, dus neem zelf je picknickmand mee (en wc papier!)

Speeltuin De Wiebert – Uden

Deze speeltuin staat 100% voor inclusie. Dat betekent dat ze tijdens de vernieuwing in 2017/2018 de speeltuin dusdanig hebben veranderd dat hij toegankelijk is geworden voor iedereen. Ze hebben bestaande toestellen aangepast, nieuwe toestellen aangekocht en een groot nieuw water-/zandtoestel speciaal laten ontwerpen. Ook ligt er door de gehele speeltuin een pad die geschikt is voor zowel rolstoel, kinderwagen, rollator en scootmobiel.

Op zon-/feestdagen zijn zij gesloten, op de andere dagen zijn ze geopend van 15 – 17 uur behalve op de woensdag en zaterdag dan zijn ze vanaf 13 uur al open. In de zomervakantie zijn ze op alle dagen (behalve zondag) vanaf 13 uur geopend. De entreeprijs ligt tussen de €0,50 en €1.

Speeltuin Philipsdorp – Eindhoven

Aangezien ik geboren en getogen ben in Eindhoven is deze speeltuin mij zeker wel bekend. Al moet ik toegeven dat ik er niet vaak ben geweest als kind zijnde omdat het aan de andere kant van de stad lag. Nu ik jaren later zelf kinderen heb ben ik deze speeltuin weer op gaan zoeken en ontdekte ik dat ook deze speeltuin volledig toegankelijk is voor kinderen met een beperking.

Verder is dit dus echt een geweldig gave speeltuin met de meest stoere speeltoestellen. Ook kun je er op warme dagen lekker met water spelen, welk kind wil dat nu niet?! Deze speeltuin heeft diverse openingstijden die je het beste op hun eigen website kunt bekijken. Op dinsdag zijn ze altijd gesloten. Je betaalt slechts €1 entree per persoon.

Samenspeeltuin Gewoon Buiten – Overloon

Speeltuin Gewoon Buiten is toegankelijk voor ieder kind. Deze speeltuin zag zijn bestaansrecht in 2018 en vanaf het begin hebben zij er een speeltuin van willen maken waar ieder kind, zowel zonder als met beperking er fijn kan spelen. Ze hebben er diverse veilige speeltoestellen. Denk aan een draaimolen waar je zowel met als zonder rolstoel in kan, ouder/kind schommel, zandbakken, een kabelbaan, klimtoren, speelparcours en nog zoveel meer. En dat in een prachtig bosrijk gebied bij Museum Overloon.

Overige buiten speeltuinen in Noord Brabant

Er zijn natuurlijk ontzettend veel buiten speeltuinen te vinden in Brabant. Onderstaande speeltuinen zijn niet inclusief / niet toegankelijk voor mindervaliden, of daar is het niet van bekend. Mocht je nog een leuke aanvulling hebben dan hoor ik het graag!

Restaurant en speeltuin De Financiën – Loon op Zand

We beginnen de lijst met De Financiën. Dat is een pannenkoekenrestaurant waarbij ze dus een grote buitenspeeltuin, binnenspeeltuin én midgetgolfbaan hebben. Ook kun je er heerlijk wandelen in de omgeving. Het is dus zeker een aanrader om daar eens heen te gaan. Lekker wandelen in de natuur en daarna op een terrasje neerploffen terwijl de kinderen fijn kunnen spelen.

Gratis Speelbos Gilze – Gilze

Het Speelbos Gilze in Gilze is een openbaar bos waarin spelen centraal staat. Het bos is tussen zonsopkomst en zonsondergang voor iedereen gratis toegankelijk. Het Speelbos is bedacht, ontworpen en aangelegd door vrijwilligers en ook het beheer en onderhoud wordt door vrijwilligers gedaan. Dit Speelbos is verdeeld in twee delen. In het ene deel vind je een kabelbaan, kun je hutten bouwen en is er een water speelplek. In het andere deel vind je een klimtoestel, doolhof en houten muziekinstrument.

Prinses Irene Speeltuin – Someren Eind

Bij ons ‘om de hoek’ in Someren Eind vind je de Prinses Irene Speeltuin. Deze speeltuin heeft meer dan 25 speeltoestellen en een klein terrasje voor de ouders. Ze zijn open vanaf de eerste zondag van april tot en met de herfstvakantie op de woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Tijdens de schoolvakanties en met hemelvaart zijn ze dagelijks geopend. Vanaf 16 jaar is de entree €2 en voor kinderen betaal je €3. Wel kun je gezinskaarten kopen die dan het hele seizoen geldig zijn.

Gratis speeltuin De Speuldries – Deurne

Ook in Deurne kun je terecht om heerlijk te spelen bij de Speuldries. Een gebied van ongeveer 4000 vierkante meter waarbij je een grote zandbank, veel groen en meer dan 20 speeltoestellen vindt. Daarnaast is de Speuldries ook nog eens rolstoelvriendelijk en is de entree gratis. Spring, klim, schommel en speel naar hartelust in deze leuke speeltuin. Voor de ouders is er ook een overdekt terras om lekker te zitten en de boel in de gaten te houden.

Gratis speeltuin ’t Heike – Nuland

De speeltuin van ’t Heike is het gehele jaar geopend tussen zonsopkomst en zonsondergang. Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage juichen ze toe. Er zit ook een kinderboerderij bij die een koffiehoek heeft waar je dus drinken kunt kopen. De kinderboerderij is niet altijd open dus check de website voor de openingstijden. Er is overigens ook een zwembad die in de maanden juni, juli en augustus open is. Daarbij betaal je wel entree van €1 per persoon.

Speeltuin Honderd Bunderbos – Drunen

Wil je na het wandelen lekker even wat eten? Of heb je zin in een potje midgetgolf? Dan ben je bij het Honder Bunderbos op de juiste plek. Een speelbos voor de kinderen, glijbaantjes, springkussen en trampoline vind je hier ook allemaal. Voor het midgetgolf hoef je ook niet te reserveren want de wachttijd lijkt in niets op die van de Efteling, zeggen ze zelf.

Speeltuin het Lido – Waalwijk (gratis)

Een leuke speeltuin inclusief dierenweide in een bosrijke omgeving vlakbij een mooie visvijver. Er staan ook diverse bankjes zodat de ouders lekker in de schaduw kunnen zitten terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Gratis toegankelijk.

Speeltuin de Rijpelroets – Helmond

Een leuke speeltuin in Helmond is speeltuin de Rijpelroets. Zeker voor kinderen tot een jaar of 10. Er is veel schaduw, er zijn fijne zitplekken en de kinderen kunnen zich er prima de hele middag vermaken. Ook kun je er voor een redelijke prijs drinken en wat lekkers kopen. De entree is op maandag, dinsdag en donderdag €1 en op woensdag, vrijdag en zaterdag €1,50. In de schoolvakanties is de entree op alle dagen €1,50.

Gratis spelen bij Zorgboerderij Wouterbergen – Someren Eind

Naast dat je in Someren Eind de Prinses Irene Speeltuin vindt heb je er dus ook zorgboerderij Wouterbergen. Daar kun je terecht voor een hapje en een drankje maar het leukste is nog wel dat je er verschillende dieren kunt bewonderen en sommige zelfs aaien.

Zo hebben ze er ezels, kamelen, wasbeertjes, alpaca’s, schapen, papegaaien en nog veel meer. Naast het restaurant en terras is er ook veel speelruimte voor de kinderen met een springkussen, een speeltoestel met glijbaan, diverse loopauto’s en skelters en dergelijke om mee te spelen en nog meer… Entree is gratis.

Zorgboerderij Wouterbergen dierenpark speeltuin terras Brabant

Speeltuin Het Genieten – Kaatsheuvel

Deze speeltuin (en brasserie) ligt op het recreatiepark Het Genieten. Het is een prima uitvalsbasis voor een fijne fietstocht of wandeling. Of je gaat er gewoon heen zodat jij lekker op een terrasje kunt genieten terwijl de kinderen spelen in de waterspeeltuin of zich uitleven op het piratenschip in de grote speeltuin. Is het wat minder weer? Dan kun je binnen in de brasserie alsnog van een lekker hapje en drankje genieten terwijl de kinderen zich in de binnenspeeltuin vermaken.

Speellandschap De Heiberg – Veldhoven

Op zoek naar een leuk dagje uit met de kinderen? Daar is Speellandschap De Heiberg ideaal voor! Met leuke schommels, klimtoestellen, glijbanen, zandbakken, trampolines en meer vermaken de kinderen zich er gerust de gehele dag. De entree is €3 per kind, waarbij ze tot 2 jaar gratis zijn. Volwassenen hoeven niks te betalen. Zij kunnen genieten van de horeca waar van alles te koop is. Je mag dan ook geen zelf meegebrachte eten en drinken nuttigen.

Helaas is deze speeltuin definitief gesloten.

Kinderboerderij De Hazewinkel – Veldhoven

Staat er zomaar een kinderboerderij tussen, dat komt omdat er naast de kinderboerderij ook een grote speeltuin is voor jong en oud. Met daarbij ook een groot veld om te picknicken en bij de kinderboerderij is een kiosk waarbij ze in de zomermaanden sowieso koffie en dergelijke verkopen. Omdat het gerund wordt door vrijwilligers zijn er geen specifieke openingstijden.

Gratis speeltuin Kienehoef – Sint-Oedenrode

Midden in Streekpark Kienehoef in Sint-Oedenrode vind je een mooie gratis speeltuin voor de jongste onder ons. Met daarbij ook een grote kinderboerderij. Zo kunnen de kinderen heerlijk klimmen en klauteren op de speeltoestellen, zandkastelen bouwen, of voetballen op het nabij gelegen voetbalveldje. Daarnaast is er ook voldoende zitgelegenheid waarbij je uitzicht hebt op de speeltuin. Een superleuke plek om eens heen te gaan.

Speeltuin Helmond-West

Alhoewel ik er zelf nog niet ben geweest zijn mijn kinderen er wel al eens geweest met hun opa en oma. Het schijnt echt een hele leuke speeltuin te zijn voor kinderen vanaf 2 tot ongeveer 12 jaar oud. Er staan diverse speeltoestellen waar je in je eentje kunt spelen maar juist ook in groepsverband. Daarnaast worden kinderen er ook uitgedaagd met natuurlijke materialen te spelen. Er is een grote zandbak die gekoppeld is aan de waterspeelplaats waar kinderen zelf water kunnen oppompen. De entree is €2 per persoon, maar voor €25 heb je een abonnement voor het gehele gezin, inclusies opa’s en oma’s!

De Gulle Brabander – Biest-Houtakker

De Gulle Brabander, die in de volksmond ook wel ‘de kikkerspeeltuin’ wordt genoemd, is een gezellig café met een leuke buitenspeeltuin aan de haven in Biest-Houtakker. In de speeltuin staan speeltoestellen voor groot en klein, maar ook een springkussen en airtrampoline ontbreken niet. Voor ouders, grootouders en andere begeleiders is het heerlijk vertoeven op het terras met goed zicht op de speeltuin.

Kinderboerderij en speeltuin Oosterhoeve – ‘s-Hertogenbosch

De Oosterhoeve is, net zoals bij de Wouterbergen, een zorgboerderij. Op het terrein van de Oosterhoeve bevindt zich een kinderboerderij, een speeltuintje, kabouterbos, vlindertuin, pingpongtafel, knuffelweide, hertenkamp en een theehuis met picknickplein. Genoeg te beleven dus! Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Speelbos Herperduin – Da’s Leuk in Herpen

Tussen park Herperduin en park De Bosrand vind je het Speelbos Herperduin – Da’s leuk. In het midden van een groot stuk bos ligt een gigantisch speeltoestel in de vorm van een das. Vandaar ook de naam natuurlijk. Via vier verschillende poorten kunnen kinderen op een speelse manier toegang krijgen tot het binnenterrein. Bijvoorbeeld door er doorheen te klimmen, overheen te klauteren of onderdoor de kruipen. Deze das heeft een enorme hoogte van 6 meter, een totale lengte van 33 meter en een breedte van 23 meter.

leukste speeltuin noord brabant herpen

In de kop van de Das vind je een toren waarin je op verschillende manieren naar boven kunt klimmen voor een fantastisch uitzicht. Via een meterslange buisglijbaan kun je de romp van de Das bereiken. Naast het klimmen en klauteren op De Das, kunnen kinderen ook hutten bouwen, in greppels spelen of water oppompen. Dit speelbos is wel echt voor kinderen vanaf 6 jaar en niet echt geschikt voor mindervaliden.

Speeltuin De Klimbim – Waalre

Speeltuin de Klimbim ligt midden in de bossen van Waalre en is wel 6000 m2 groot. Het is een heerlijke plek voor jong en oud waar de kinderen urenlang kunnen spelen terwijl de volwassenen heerlijk in de schaduw kunnen relaxen. Er zijn zo’n 50 speeltoestellen te vinden waarbij de meeste toestellen speciaal voor deze speeltuin zijn ontworpen.

Denk bijvoorbeeld aan een hoge mega snelle glijbaan, een gigantisch klimfort bestaande uit 4 torens, boomhutten, een supersnelle kabelbaan en nog veel meer. De entree is slechts €1 per persoon en je hebt al een seizoensabonnement voor slechts €10. Ook kun je er koffie, thee of ranja kopen en zelfs ijsjes. Maar je mag ook zelf je eten en drinken mee brengen.

Pannenkoekenhuis Koeckers – Den Hout (en Zundert)

Of je nu wel of niet bij het pannenkoekenhuis gaat eten, de buiten speeltuin bij het pannenkoekenhuis Koeckers is toegankelijk voor iedereen. Wil je wel lekker pannenkoeken eten met het gezin en/of de gehele familie dan is niet alleen de speeltuin buiten echt een aanrader, maar ook binnen is er flink wat vermaak voor de kinderen. En heb je echt zin in een lekker dagje uit dan kun je ook nog Koeckersgolf spelen (ook wel adventure golf genoemd).

Speeltuin Geenhoven – Valkenswaard

Een kei leuke speeltuin waarbij ze ook een peuter gedeelte hebben. Je vindt er veilige en leuke speeltoestellen, springkussens, een kabelbaan en zelfs een leuk speelbad voor in de zomermaanden. Het zwembad bevat zo’n 30 cm aan water en er zijn drie glijbanen. Natuurlijk is er ook aan de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s gedacht door middel van een terras. De speeltuin is volledig rookvrij en je kunt er met pin en contant betalen. De speeltuin is open van 10.00 uur tot 17.30 uur.

Gratis speeltuin Ploegstraat – Breda

Breda heeft in totaal 4 speeltuinen met toezicht waarvan Speeltuin Ploegstraat er een van is. Het is een hele mooie en nette speeltuin geschikt voor leeftijden tot 12 jaar ongeveer. Er is een mooi voetbalveld met kunstgras, een kabelbaan, bankjes voor ouders, veel prullenbakken en ja ook toiletten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel leuke speeltoestellen, zandbakken en meer. De speeltuin is dagelijks open en gratis toegankelijk.

Recreatiepark Pukkemuk – Dongen

Alhoewel Pukkemuk eigenlijk geen speeltuin meer te noemen is wilde ik hem wel in dit lijstje vermelden. Dit omdat het bij Pukkemuk 100% om spelen en plezier draait en het gewoon echt niet gemist mag worden in een lijstje met toffe speelgelegenheden. Pukkemuk is het hele jaar door leuk omdat het zowel indoor als outdoor is. Ze hebben een binnen- en buitenspeeltuin, een dierenpark, airtrampoline, waterglijbaan, watersplash en nog veel meer! In het hoogseizoen betaal je voor kinderen €11, maar dit is wel inclusief gekoeld water en ranja. En natuurlijk onbeperkt spelen. Vanaf 13 jaar is de entree in het hoogseizoen €9 en dat is inclusief 1 consumptie, ook gekoeld water en ranja, gratis wifi en parkeren.

Speeltuin de Bucht – Bergeijk

Mooi verscholen in een bos ligt een prachtige speeltuin, grotendeels mogelijk gemaakt door een fijne groep vrijwilligers. Er zijn behalve vele klimtoestellen, schommels, zandbakken, glijbanen, trampolines, een kabelbaan en een klimparcours ook nog twee openluchtzwembaden met glijbaan! De zwembaden zijn alleen geopend in de zomermaanden. De entreeprijs is €1,50 voor alle leeftijden, maar ze verkopen ook een all-in kaart voor kinderenvoor €5 waarbij je naast de entree ook een ijsje, snoepzak of chips en 2x ranja krijgt. Deze speeltuin is geschikt voor kinderen tot ongeveer 12 jaar en in de middagen geopend vanaf 2 april t/m 1 oktober. Let op: buiten de vakantie niet op alle dagen open.

leuke buiten speeltuin noord brabant bergeijk

Speeltuin in het wandelbos Tilburg

De speeltuin in het wandelbos van Tilburg is sinds 2022 helemaal vernieuwd. En met succes want het is nu echt een hele leuke speeltuin om heen te gaan. Met een groot speeltoestel in de vorm van een kasteel, een kabelbaan, schommels ook voor kleinere kinderen en nog veel meer. Dat er ook een kinderboerderij vlakbij is, dat is helemaal mooi meegenomen!

Vrouwenhof – Roosendaal

Het Vrouwenhof in Roosendaal is zowel een speeltuin als een pannenkoekenrestaurant. Zo combineer je het beste van beide. Je kunt echter ook gewoon alleen naar de speeltuin gaan en dan picknicken in het gras met eigen meegebracht eten en drinken. Je betaalt dan alleen entree (€6,95) voor de kinderen. Sinds 2023 hebben ze ook nog een waterspeelgebied toegevoegd aan de speeltuin, dus nu is het nóg leuker!

Speeltuin De Hoge Neer – Etten-Leur

Buitenspeeltuin De Hoge Neer in Etten-Leur is ruim opgezet in verschillende gebieden en voorzien van veel groen. Aan het begin van de speeltuin vind je het kleuterplein waar de jongere kinderen naar hartenlust kunnen spelen op de voor hen bestemde speeltoestellen en schommels. Ook vind je hier picknicktafels en de ingang naar de buren – pannenkoekhuis De Hoge Neer. Het kleuterplein loopt door in het zand en water plein, want kinderen vinden niets leuker dan lekker kliederen met zand en water. In het achterste gedeelte van de speeltuin vind je de speeltoestellen voor de oudere kinderen. Een klimparcoers, een speelhuisje, kabelbaan, een spinnenweb en het kasteel. Voor ieder wat wils dus!

Speeltuin Nederhemert in Nederhemert

Deze nostalgische speeltuin in Nederhemert is meer dan 100 jaar oud! Volgens een oud krantenknipsel gedateerd op 15 mei 1915 werd in dat voorjaar de eerste schommel en wip geplaatst. Veel toestellen in de speeltuin stammen uit de jaren 50, uiteraard worden er telkens vele aanpassingen gedaan om aan de huidige veiligheidseisen te voldoen. De entree voor deze nostalgische speeltuin is €1,50.

Het Boscafé – Oisterwijk

Bij restaurant het Boscafé gelegen in de bossen van Oisterwijk vind je niet alleen een fijn (verwarmd) terras, maar ook een mega speeltuin! Een trampoline, wipwap, speelhuisjes en nog veel meer is er te vinden. Jij lekker relaxen op het terras terwijl zij fijn spelen. En regent het? Dan is er ook binnen een grote kinderhoek om zich te vermaken.

Gratis speeltuin Docus de Daspad in Schaijk

Dit is niet de typsche speeltuin zoals jij het gewend bent. Nee bij het Docus de Daspad maak je een korte boswandeling met de kinderen waarbij je tijdens de wandeling diverse speeltoestellen tegenkomt. Het avonturenpad ligt in natuurgebied de Maashorst. Het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Met maar liefst 3.500 hectare aan bossen, heidevelden, stuifduinen, vennen en oude dreven. Een prachtig gebied om te wandelen en spelen dus!

Gratis: Aardbeienterras in Rijsbergen

Het aardbeienterras in Rijsbergen is zoveel meer dan een speeltuin. Eigenlijk is het ook geen speeltuin maar echt een compleet uitje. Je hebt er een avonturenpad, speelbos, kun een aardbeienterras speurtocht doen, zelf aardbeien plukken, picknicken, spelen in de binnen- en buitenspeeltuin en nog veel meer! Ze zijn elke dag geopend van 10 tot 18 uur, de entree is gratis dus dit is een geweldig low budget uitje voor het hele gezin!

Het Venster: restaurant met speeltuin – Vinkel

Alhoewel je soms gewoon naar een speeltuin wilt gaan zonder dat je echt op een terras of in een lunchroom moet zitten vind ik het stiekem wel altijd erg fijn als je dit kunt combineren. De papa’s en mama’s lekker borrelen terwijl de kinderen zich prima vermaken. Dat kan dan ook bij restaurant Het Venster in Vinkel. Ze hebben binnen een speelhoek voor als het slechter weer is en buiten een hele leuke speeltuin inclusief dierenweide.

Speeltuin De Kieviet – Nuenen

Nuenen is niet alleen het dorp waar Vincent van Gogh een aantal jaar woonde en waar er een Van Gogh museum te vinden is, maar zij hebben ook een hele leuke speeltuin. Voor de kleintjes is er een zandbak, kleine glijbaan, babyschommels en een aantal wipkippen. En voor de grotere kinderen een hele hoge glijbaan, trampolines en nog veel meer. Ook zijn er 2 pannaveldjes waar de kinderen naar hartelust kunnen voetballen en is er een 30 cm diepe peuterbad voor in de zomermaanden. De speeltuin is elke dag geopend in de middag, de openingstijden zijn echter te divers om hier te noemen en de entree ligt tussen €1,75 en €2.

Speeltuin Reeshofpark – Tilburg

In Tilburg ligt het Reeshof park waar je onder andere een grote speeltuin kunt vinden. Naast de speeltuin zit er ook nog een pannenkoekenrestaurant en een ijssalon. Het is er gratis parkeren en dichtbij vind je ook nog een leuk winkelcentrum. Het is een leuke speeltuin met een grote glijbaan, speeltoestellen voor jongere kinderen, een familieschommel en nog veel meer.

De Steengroeve in Chaam

Ben je (in de buurt van) Chaam, plan dan ook eens een uitje naar De Steengroeve. Dit is een restaurant vanuit waar je diverse leuke activiteiten kunt ondernemen. Dat kan zijn wandelen of fietsen, maar ook midgetgolfen, handboogschieten, een e-chopper huren en nog meer. Daarnaast hebben ze ook een grote speeltuin inclusief trampolines waar jouw kinderen zich heerlijk kunnen vermaken!

Kasteel kinderboerderij Geldrop

Ben je in Geldrop en zoek je een leuke plek om te vertoeven dan kan ik het Kasteel Geldrop aanraden. Ze hebben daar niet alleen een kinderboerderij met een aantal speeltoestellen (voornamelijk voor kleine kinderen), maar ook een zintuigentuin en bloemenhof. Verder is het gewoon erg mooi wandelen en kun je bij de Kasteelhoeve ook lekker eten.

De Steenuil – Doe / Speel boerderij in Oirschot

De Steenuil is een echte boerderij en een speelboerderij. Je kunt er dus heerlijk spelen zowel binnen als buiten. Naast het spelen kun je ook de boerderij beleven en dieren knuffelen en/of voeren samen met boer Wim of boer Willem. Daarnaast zijn er ook allerlei leuke activiteiten zoals pony rijden, marshmallows roosteren, schminken en nog veel meer. Volwassenen betalen altijd €0,50 en kinderen betalen €9,50. Daar krijg je echter dus een hele beleving bij.

Malpie Hoeve – Valkenswaard

De Malpie Hoeve is een bijzonder plekje aan de rand van natuurgebied De Malpie. Zowel binnen als buiten is er bij de Malpie Hoeve een speeltuin voor kinderen tot en met 12 jaar. Hun buitenspeeltuin is compleet vernieuw en uitgebreid met nieuwe toestellen. Je kunt er ook heerlijk eten en drinken plus ze verkopen hun eigen ambachtelijk bereid ijs… Hmmm lekker!

buiten speeltuin brabant valkenswaard

Natuurspeeltuin – Schaijk

Een heerlijke speeltuin om lekker te ravotten en vies te worden. Super leuk met veel bosjes, bomen, hoogteverschillen, tunneltjes en gangetjes. Ook met een grote zandbak en modderbak. En natuurlijk kun je er glijden. Je vindt er ook een kleine theateropstelling en zelfs een vlindertuin met diverse vlinderstruiken. De speeltuin is vrij toegankelijk.

Dit zijn de speeltuinen die ik tot nu toe ben tegengekomen. Deze blog wordt dan ook telkens weer aangevuld. Sla hem dus gerust op onder je favorieten! Regent het en ga je liever naar een binnenspeeltuin? Dan heb ik daar ook een aantal fijne tips voor.

16 reacties op “De 44 leukste buiten speeltuinen in Brabant

Reageren is niet mogelijk.