5x de leukste bingo varianten (voor een feestje)

5x de leukste bingo varianten (voor een feestje)

Bingo is een tijdloos spel dat over de hele wereld wordt gespeeld. Hoewel de traditionele variant met nummers en kaarten het meest bekend is, bestaan er ook talloze andere spannende varianten van dit geliefde spel. In dit artikel zal ik enkele van deze varianten uitlichten. Dus haal je stift tevoorschijn en bereid je voor om je geluk te beproeven met deze verschillende vormen van bingo!

Traditionele Bingo

We beginnen met de klassieker: traditionele bingo. Dit spel wordt gespeeld met genummerde kaarten en een bingomolen of -emmer met genummerde ballen. De spelers vinken de nummers af op hun kaarten wanneer ze worden getrokken, en de eerste persoon die een volledige rij of kaart vol heeft, wint. Traditionele bingo is eenvoudig, gemakkelijk te begrijpen en leuk voor jong en oud!

Diverse Bingo varianten

Auto Bingo

De ouders onder ons kennen deze Bingo variant waarschijnlijk wel. Vooral tijdens een lange autoreis met kinderen kan auto bingo erg handig en leuk zijn. Bij auto bingo, ook wel achterbankbingo genoemd, geef je de kinderen een kaart met daarop diverse afbeeldingen van dingen die ze onderweg tegen kunnen komen. Elke keer als ze iets zien mogen ze dat afstrepen. Denk bijvoorbeeld aan een koe, een wegrestaurant, een rode auto, enzovoort. Je kunt dit spel helemaal op niveau maken en dit zelfs doen met een snack doos zodat ze direct een beloning hebben zodra ze iets tegengekomen zijn.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Je kunt auto bingo ook met de letters en getallen van een kentekenplaat doen, of met verkeersborden als je juist heel veel door steden rijdt.

Muziekbingo

Tijdens het kinderfeestje van mijn dochter speelden wij muziekbingo. Echt een enorm groot succes, want iedereen reageerde enthousiast, er werd meegezongen met de liedjes en zelfs gedanst. Muziekbingo is dan ook uitermate geschikt voor tijdens een feestje, zowel voor jong als oud. Je kunt bij muziekbingo dan ook werken met diverse thema’s zoals de 90’s, Nederlandstalig of bijvoorbeeld Rock ’n Roll. Je speelt dan (het begin van) een liedje af, de deelnemers moeten dan raden welk nummer het is en kijken of ze dit nummer op hun bingo kaart hebben staan.

muziekbingo maken kinderfeestje

Opdrachten Bingo

Bij opdrachten bingo koppel je de getallen aan een bepaalde opdracht. Wordt dit getal genoemd en staat het op jouw bingo kaart dan moet je de opdracht uitvoeren. Dit spel is het leukst wanneer je het uitvoert in groepjes. Op die manier kun je elkaar helpen en strijden de teams tegen elkaar. Bij leuke opdrachten kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • 1 minuut touwtje springen
  • een toren maken van bekertjes
  • je schoenen en sokken uit en weer aan doen
  • een rebus oplossen
  • een ketting rijgen met een x aantal kralen
  • etc

Voorwerpen bingo

Voorwerpen bingo is een variant op de traditionele bingo waarbij je dus werkt met groepjes mensen. Het ene groepje strijd tegen het andere groepje en hebben dus ook samen een grote bingo kaart. Dit keer zijn de getallen gekoppeld aan een bepaald voorwerp die gevonden moet worden. De spelleider noemt een getal en daarbij een voorwerp, staat dat getal op jullie kaart dan moet één persoon zo snel mogelijk dat voorwerp zoeken en meenemen naar het groepje.

Het spel gaat ondertussen gewoon door, dus de andere spelers moeten blijven opletten welke getallen genoemd worden en wat de voorwerpen zijn. De groep die als eerste alle getallen op de bingokaart vol heeft en alle voorwerpen ook gevonden heeft, die heeft gewonnen.

Verhaal Bingo

Een andere creatieve vorm van het bingo spelletje is verhaal bingo. Bij dit spel is het belangrijk om heel aandachtig te kunnen luisteren naar een verhaal. Met verhaal bingo leest iemand een verhaal voor over een bepaald thema. Bijvoorbeeld Sinterklaas, Pasen of Kerst. Op de bingo kaart staan woorden die in het verhaal voorkomen, wordt er een woord genoemd in het verhaal dan mag je deze aankruisen.

1 reactie op “5x de leukste bingo varianten (voor een feestje)

Reageren is niet mogelijk.