6 leukste apps voor peuters

We hebben het, naar mijn idee, best lang uit kunnen stellen maar het is nu toch echt zover. Onze peuter mag voortaan spelletjes spelen op de Galaxy note 8. Eerst mocht ze alleen de tablet gebruiken om filmpjes via Netflix te kijken. Maar nu ze 3,5 is wordt het toch tijd voor meer interactie daarop. Daarom hebben wij een aantal apps gedownload en deze samen met de peuter getest. – Samenwerking – 

Wat we wel belangrijk vinden aan de apps die we getest hebben is dat ze niet alleen leuk zijn, maar ook leerzaam. Educatie apps dus, maar in zo’n leuk jasje gegoten dat de kinderen er zelf niks van merken dat ze iets leren haha.

Apps voor peuters

De zes leukste apps (volgens zowel onze peuter als wijzelf) hebben wij uitgekozen om met jullie te delen! Het leuke is dat een aantal ook nog eens gratis zijn. Ze zijn sowieso allemaal peuterproof, maar ik denk dat de meeste ook nog leuk zijn voor kleuters.

Jokie (gratis)

De eerste app die we getest hebben en die ook heel erg goed beviel is de Jokie app. Je weet wel, van de Efteling. Hij schijnt er te zijn voor zowel Apple als Android, maar ik kon hem op mijn iPhone niet vinden. Op de Samsung Galaxy Note 8 overigens wel. Er staan acht spelletjes in deze app waaronder pizza bakken, sneeuwballen gooien en muziek maken. Deze app is geheel Nederlands gesproken en reclame vrij. Al kan ik niet garanderen dat je kind niet naar de Efteling wil na het spelen met deze app.

Z@ppelin (gratis)

Daarna kreeg ik de tip voor de Z@ppelin app en wat een uitvinding is dat zeg! Ik durf zelfs bijna te zeggen dat deze app de beste is onder de apps voor jongere kinderen. Hij is namelijk educatief door allerlei spelletjes, maar je kunt er ook filmpjes op kijken, verhaaltjes laten voorlezen en de kinderen kunnen er zelfs op ‘knutselen’. Heel divers dus.

Tiggly (gratis)

Van Tiggly zijn er een heleboel apps. Een aantal zijn gratis, maar je hebt er ook bij zitten waarvoor je wel betaalt. Goed kijken dus. Wij hebben zelf Shape’s got talent. Een leuke app die gaat over vormen. Fay is daar zelf heel erg mee bezig dus daarom is deze app ideaal voor haar. Erg leuk ook met allerlei liedjes en de vormgeving vind ik super.

Tellen voor peuters (betaald)

Deze app is dan wel betaald (€1,09) maar wel echt enorm leuk. En voor die euro hoef je het ook niet te laten toch? Je peuter is met deze app bezig met tellen en cijfers en leert hier echt heel veel van. Onze dochter wist na 10 minuten met deze app al de drie aan te wijzen op de klok en ook de zes herkende ze al. Het fijne is ook dat je als ouder ook het leerniveau kunt aanpassen.

ABC Phonics (gratis/betaald)

Dit is een Engelstalige app, maar eigenlijk zo simpel dat je kind het toch alleen kan doen. Met deze app oefent je kind met het “schrijven” van letters. En dat op een hele grappige en leuke manier. Fay vindt het geweldig.

Bobo (gratis)

Ook Bobo is echt een super app. De graphics zijn helemaal in 3D wat de app natuurlijk extra leuk maakt. Op de note 8 ziet het er nog net een tikkeltje mooier uit. Ook kun je echt veel spelletjes spelen die ontzettend leerzaam zijn. Zo kun je er op een hele makkelijke manier Engels leren. Onze dochter vindt dat fantastisch! Ze spreekt de woorden ook echt goed uit al. Maar je kunt er ook puzzelen en nog heel veel meer. Ook weer een aanrader dus!

apps voor peuters en kleuters

Mogen jouw kinderen al spelletjes spelen op de tablet?

* De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

2 reacties op “6 leukste apps voor peuters

  • Wij hebben geen tablet, maar onze bijna-kleuter speelt regelmatig op de telefoon van manlief. Die heeft de kids-stand van Samsung, waar ook wat geinige opties inzitten (zo vindt klein meneertje het superleuk om zijn eigen stem op te nemen en dan vervormd terug te horen). De Jokie-app is alleen beschikbaar voor tablets helaas, dus niet zo vreemd dat je die niet kunt vinden op je Iphone.
    De duplo apps zijn ook wel echt leuk voor peuters (T is er nu op uitgekeken) en verder speelt hij graag picknick. Dan moeten ze een theepot kiezen en kopjes en bordjes vullen met koekjes en broodjes. We gebruiken hem als hulpmiddel voor logopedie, maar hij doet er ook superleuk rollenspel mee met zijn knuffel 🙂

Reageren is niet mogelijk.