Leuke uitjes met de trein

Veel vrouwen houden niet van autorijden. Ik wel. Het maakt me niet uit waarheen, ik rijd er wel naartoe. En toch reis ik het liefst met de trein. Daarom maak ik ook regelmatig uitjes met de trein. Zowel alleen als met mijn gezin.

Waarom reizen met de trein?

Ondanks dat ik autorijden leuk vind is het niet bepaald ontspannend. Wanneer je autorijdt moet je continu opletten. Niet alleen op de weg, maar ook op andere weggebruikers. Het kan bij tijd en wijle ook vrij stressvol zijn, aangezien er nogal asociale mensen op de weg zitten.

Reis ik met de trein dan hoef ik nergens op te letten, alleen of ik wel in de juiste trein en coupe zit. Ik kan een boek lezen, een film kijken, een gesprek met iemand anders aan gaan en zelfs werken.

Daarnaast hoef ik ook geen rekening te houden met parkeerplekken, files en andere randzaken. Dat kan soms best veel tijd én geld schelen. Wanneer ik naar een event moet midden in Amsterdam zal ik niet snel de auto nemen. Maar pak ik dus de trein. Zodra mijn bestemming in het midden van het centrum is, vlakbij het treinstation, zal ik sneller met de trein gaan dan met de auto.

Leuke trein uitjes!

Met de trein uitjes maken is het fijnste wanneer je bestemming op loopafstand van het station is. Deze uitjes maak ik vrijwel altijd met de trein:

Musical in het Beatrix Theater Utrecht

Ben jij net zoals ik gek op musicals en theater? Het Beatrix Theater in Utrecht ligt naast het treinstation. En wat nog fijner is, je vindt daar ook allerlei leuke restaurants zodat je ook nog een hapje kunt eten. Ik zeg: een compleet dagje weg!

Negenmaandenbeurs of Huishoudbeurs

Rondom beurzen is het altijd enorm druk qua verkeer. Uren in de file staan is een veelvoorkomend iets. Niet bepaald stress vrij dus. Ga je met de trein dan kun je ook wel drukte verwachten, maar als je dan eenmaal zit hoef je nergens meer naar te kijken. Behalve of je wel bij het juiste station uitstapt.

Lekker winkelen

Heb je zin om een dagje lekker te winkelen dan is de trein ideaal. Het station ligt altijd in het centrum waardoor je vrijwel direct de eerste winkels in kunt stappen. Denk bijvoorbeeld eens aan Den Bosch, een super gezellige winkelstad. Of Arnhem en Maastricht.

Weekendje weg

Ga jij wel eens een weekendje weg? En pak je dan de auto of trein? Ik ga meestal met de trein omdat in de trein de ‘mini vakantie’ dan al echt begint. Zo ben ik wel eens met de trein met mijn dochter een weekend weg geweest. En ook samen met mijn man zijn we al eens met de trein een weekend weg geweest. Dat geeft veel meer ontspanning dan wanneer je met de auto gaat.

Voordelig met de trein

Reizen met de trein kan vrij duur zijn. Zeker wanneer je bijvoorbeeld met partner, vriendin of je gezin gaat. Daarom zoek ik altijd naar Goedkope treinkaartjes via Goedkoop-treinkaartje.nl. Dat is een gratis site waarbij je onder andere per maand kunt zien waar de goedkoopste treinkaartjes te vinden zijn. Zowel alle acties van de NS zelf zijn er te vinden, maar ook als bijvoorbeeld de Hema of Kruidvat weer een nieuwe actie heeft.

Op die manier spaar ik eigenlijk altijd wel geld uit voor een treinkaartje. Ik heb de laatste jaren ook nog nooit het volle bedrag hoeven betalen. Ideaal!

Reis jij wel eens met de trein? 

1 reactie op “Leuke uitjes met de trein

  • ja zo af en toe vind ik de trein heel leuk en lekker relaxed.de kinderen vinden het geweldig. maar toen ik een paar weken geleden zowel heen en terug in de spits zat en anderhalf uur moest staan was ik er wel een tijdje klaar mee

Reageren is niet mogelijk.