Leuke spelletjes op de camping

spelletjes voor op de camping

Het zomerseizoen is aangebroken en dat betekent dat heel veel mensen op vakantie gaan. Wij zelf gaan helaas niet op vakantie in de zomer, maar dat weerhoud me er niet van om fijne tips te geven voor iedereen die wél gaat. We hebben al jaren ervaring met kamperen, dus vandaag deel ik met jou de leukste spelletjes voor op de camping. Zowel wanneer de zon schijnt als wanneer het regent!

Spelletjes op de camping wanneer het regent

Waarom ik begin met spelletjes die je in de tent of caravan speelt? Omdat het stiekem de leukste spelletjes zijn en ik houd van de sfeer die het met zich meebrengt. Wij nemen elk jaar weer allerlei bordspellen en kaartspellen met ons mee naar de camping. Kaartspellen zoals Uno en Skip-Bo, maar ook gewoon een stok kaarten om te duizenden bijvoorbeeld. Ook heb je tegenwoordig van een aantal bordspellen ook een heus kaartspel als camping-variant. Fijn om met zijn tweeën te spelen wanneer de kinderen al liggen te slapen en jullie lekker buiten zitten. Wijntje of biertje erbij, kaarsjes aan (van die citronella kaarsen natuurlijk) en het kaartspel van Catan erbij. Of Qwixx het kaartspel, ook hartstikke leuk om te doen.

leuke spelletjes camping

De kinderen zijn ook dol op dit soort kaartspelletjes, we nemen vaak de junior varianten mee van Uno en Skip-Bo, al kan onze dochter ook wel met de ‘volwassen’ variant meedoen. Toch nemen we ook vaak dingen zoals kwartet en Memory mee. Dan kunnen ze ook samen een spelletje spelen terwijl wij bijvoorbeeld een boek lezen of aan het scrollen zijn op social media.

Leuke campingspelletjes voor buiten

Natuurlijk ga je naar de camping voor het goede weer en het buiten zijn. Dat is ook wat ik het allerleukste vind aan kamperen. Het buiten eten, drinken, zitten, spelen en gewoonweg leven. Ik kan daar zo ontzettend van genieten en onze kinderen gelukkig ook.

Spelletjes camping: Kubb

Een van de leukste en meest populaire spelletjes op de camping is toch wel Kubb. Zowel voor volwassenen als kinderen. Dit spel is tegenwoordig overal te koop, maar je kunt het ook zelf maken. Bij dit spel vorm je twee teams waarbij het ene team met stokken probeert de houten blokken van het andere team om te slaan. Als alle houten blokken van het andere team omliggen mag je de koning die in het midden van de twee speelvelden staat proberen om te gooien met stokken. Wij hebben dit spel zelf afgelopen mei voor het eerst gespeeld met de buren op ons kampeerveld. En het is echt hilarisch om te doen!

leuke spelletjes op de camping

Camping spelletje: flessenvoetbal

Dan een andere golden oldie: flessenvoetbal. Dit ken ik nog uit mijn eigen jeugd en speelden we niet alleen op de camping maar ook bij ons op het pleintje. Het recept is heel simpel. Je vult een aantal frisdrank flessen met water en gaat tegenover elkaar staan. Je pakt een bal en probeer de fles van je tegenstander om te schoppen met de bal. Je kunt dit al doen met twee personen maar nog leuker is het met meerdere mensen. Van wie de fles het eerst leeg is, die heeft verloren.

Limo pong: camping spel

En als we het dan toch over frisdrank flessen hebben (ik had een bruggetje nodig), dan is fris-pong of limopong of eigenlijk bierpong in de volksmond ook een leuk spel. Bierpong is natuurlijk alleen voor volwassenen, maar wil je het met de kinderen spelen dan kun je het met limonade, water of frisdrank doen. Zet op een tafel aan ieders zijde zes grote bekers met limonade erin. En gooi vanaf de andere kant een pingpong balletje in de beker. Lukt dat? Dan mag jij de beker met limonade opdrinken.

Lees ook: Kamperen op camping De Achterste Hoef

Spelletjes met waterballonnen

Waterballonnen zijn ook altijd heel leuk om spelletjes mee te spelen. In dit artikel deel ik een hoop leuke spelletjes met waterballonnen. Maar ik zal er eentje uitlichten. Namelijk “tot de bom barst”. Je gaat met zijn allen in een kring staan en gooit de waterballon over totdat hij barst. Degene waarbij de ballon barst is af (en nat). Zorg er overigens bij waterballon spelletjes wel even voor dat je alle stukjes ballon naderhand opruimt. Dit kan makkelijk rond zwerven en is heel slecht voor de natuur.

Ring gooien op de camping

Wat wij ook regelmatig doen met de kinderen is ring gooien. Dat kan op verschillende manieren maar wij hebben bij een speelgoed winkel van die plastic ringen gekocht en plastic stokken die je in de grond kunt steken. Maar er zijn natuurlijk ook andere varianten hiervan.

Hopelijk heb je nu een hoop inspiratie opgedaan voor spelletjes op de camping. Hier vind je kindvriendelijke campings Nederland. Heel veel vakantie plezier gewenst!

2 reacties op “Leuke spelletjes op de camping

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *