Leuke peuter en kleuter uitjes bij slecht weer

peuter en kleuter uitjes slecht weer

Heb je allerlei leuke plannen gemaakt om met je peuter en/of kleuter te gaan doen, regent het de hele week. Twee dagen regen trek je nog wel thuis, genoeg te doen. Maar op dag drie wil je toch echt even het huis uit. Maar wat kun je nu gaan doen met een peuter of kleuter als het regent? Nou er zijn genoeg leuke peuter en kleuter uitjes bij slecht weer.

Peuter en kleuter uitjes bij slecht weer

Hieronder noem ik een aantal van onze favoriete kleuter en peuter uitjes op. Zowel bij slecht weer zijn ze leuk, maar natuurlijk ook gewoon als het niet regent. Ik noem een aantal favorieten van ons op!

De bibliotheek

Onze kinderen zijn dol op boeken lezen en in de bibliotheek kun je vaak meer dan dat. Zo zijn er vaak ook puzzels en spelletjes te vinden. In grotere bibliotheken vind je zelfs een restaurant gedeelte zodat jij lekker koffie kunt drinken terwijl de kleine zich wel vermaakt. En omdat dit een heel andere omgeving is, kan het goed zijn dat je kind zich ook nog eens langer vermaakt dan je had gedacht. Daarnaast organiseren ze in de vakanties vaak allerlei activiteiten. Ideaal.

Naar het zwembad

Oké eigenlijk wilde je het nat worden vermijden, maar in dit geval is het op een leuke manier nat worden. Namelijk lekker gaan zwemmen met je peuter of kleuter. De meeste kinderen houden van spelen met water en oefenen met zwemmen dus grote kans dat er een heel enthousiaste kind in de auto zit op weg ernaartoe. Het enige wat dan wel lastig is: hoe krijg je jouw kind weer dat water uit. Dat is bij ons altijd lastig.

Ergens lunchen samen

Als ik mijn kinderen ergens blij mee kan maken dan zijn het de woorden “zullen we ergens samen gaan lunchen?”. Misschien is het typisch iets voor mijn kinderen, dat weet ik niet, maar zowel mijn zoon als dochter vinden dat zo leuk! En ik ook, gezellig samen aan tafel iets uitzoeken, lekker kletsen over van alles en nog wat en smikkelen. Wel kijk ik altijd goed waar ik ga lunchen en zorg ik ervoor dat ze iets hebben om te spelen. Bijvoorbeeld bij het tuincentrum of een pannnekoekenhuis.

Een binnenspeeltuin (alias krijspaleis)

Waarschijnlijk is dit niet je favoriete keuze, want vele ouders zien een binnenspeeltuin vooral als een krijspaleis. Maar je maakt je kind(eren) er erg gelukkig mee. Zelf ervaar ik het niet altijd als krijspaleis. Meestal als ik bijvoorbeeld naar de Brandevoortse Hoeve ga is het juist erg leuk.. En anders kun je bijvoorbeeld ook naar de Intratuin. Daar zit vaak ook een klein speelpaleisje bij.

Lees ook: De leukste binnenspeeltuinen in Brabant

De bioscoop

Voor hele jonge peuters is het misschien nog niks, maar vanaf een jaar of drie (ligt wel aan de peuter) kan een bioscoop bezoek ook erg leuk zijn. Onze dochter is inmiddels al twee keer geweest en vindt het fantastisch! Ik hoop dat ik er snel weer heen kan. Alleen even kijken of er iets geschikts draait. Ook hebben ze vaak kleuterochtenden waar je heen kunt.

Op playdate

Dit vind ik een van de leukste dingen. Afspreken met een vriendin die (een) kind(eren) heeft in dezelfde leeftijd en dan de kinderen samen laten spelen. Terwijl wij lekker over koetjes en kalfjes kletsen onder het genoeg van koffie en chocolade stukjes komkommer.

Naar een museum

Ook met een peuter kun je naar een museum. Niet alle musea zijn geschikt maar er zijn er genoeg. Zo kun je denken aan het Nijntje museum in Utrecht, het kinderboekenmuseum in Den Haag en aan het Continium in Limburg. In Brabant heb je het Oertijdmuseum, wat echt superleuk is ook al voor jonge kinderen.

nijntje museum uitje peuter kleuter

Bij opa en oma langs

En zijn opa en oma toevallig thuis dan kun je natuurlijk ook even ‘op de koffie/ranja’ gaan. Vinden zowel opa en oma leuk als je peuter.

Samen bewegen

Iets anders leuks is dreumes- en peuterdansles. Soms wordt dit gegeven bij een kinderdagverblijf, maar soms ook op openbare plekken. Ik zou dit zeker even navragen in jouw gemeente of er iets wordt georganiseerd. Denk bijvoorbeeld ook aan peutergym.

Blijf je liever thuis met je peuter dan zijn hier ook nog wat activiteiten voor peuters.

Zoals je ziet, genoeg te doen op regenachtige dagen. Heb jij nog leuke aanvullingen?

2 reacties op “Leuke peuter en kleuter uitjes bij slecht weer

  • Wat een leuke tips! Momenteel kan ik zelf niet super veel ondernemen door klachten, maar ook binnen probeer ik zoveel mogelijk leuke activiteiten te doen. Knutselen, kleuren, cakejes bakken maar ook gewoon lekker met de auto’s spelen en kroelen samen. De oma’s zorgen hier momenteel voor vermaak buiten en dat gaat ook prima! Al is het maar mee een boodschapje doen of ergens koffie drinken. 🙂

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *