Op zoek naar leuke kleding in grote maten

Kleding kopen. Voor de kinderen vind ik het heerlijk om te doen en kan ik nogal een gat in mijn hand hebben. als het gaat om leuke kleding voor mezelf durf ik amper geld uit te geven. Heel lang liet ik me tegenhouden omdat ik bezig was met afvallen of omdat ik het mezelf niet waard vond om kleding voor te kopen. Wat de reden ook was, ik kocht alleen uit noodzaak en niet omdat ik mezelf leuk wilde kleden.

Ik geef toe dat ik ook nu nog steeds van die belemmerende gedachten heb. Ik weeg nu weer topzwaar en ben zeer ontevreden over mijn uiterlijk. Maar moet ik daarom dan maar in kloffies rondlopen? Mag ik daarom geen geld uitgeven aan mezelf? Omdat ik die kleding hopelijk niet zo lang aan kan? Natuurlijk niet! Want sowieso roep ik al maanden dat ik wil afvallen maar uiteindelijk ben ik nog net zo zwaar. Maar al zou dat niet zo zijn: in welk gewicht of lijf dan ook, ik verdien het om er leuk uit te zien. En dat kan gelukkig tegenwoordig ook gewoon in een maatje meer.

Leuke kleding in grote maten

Omdat ik eindelijk mezelf zo ver had om ook nu leuke kleding te willen dragen ben ik op zoek gegaan naar grote maten. Er zijn tegenwoordig steeds meer winkels en webshops waar ze grote maten verkopen. En dan niet van die soepjurken waarin je jezelf niet sexy voelt. Maar echt prachtige mooie kleding waarin je jezelf, ook met een maatje meer, mooi voelt. Zoals het hoort.

Want hoe je eruit ziet bepaald gewoon niet wie jij bent. Het zegt niets over je talenten, je eigenschappen of je persoonlijkheid. Het zegt niets over jou als mens. Het is slechts een onderdeel van.

Nieuwe merken ontdekt

Om eerlijk te zijn was ik dus helemaal niet bekend met merken die echt gespecialiseerd zijn in grote maten. Maar dankzij mijn recentelijke zoektocht kwam ik op Otto.nl de volgende leuke merken tegen: JunaRose, Sheego, Zizzi en Paprika. Oh en waar ik me nog het meest over verbaasde was Only Carmakoma. De Only ken ik al jaren maar ik wist helemaal niets van dit plussize onderdeel af.

Dolgelukkig ben ik nu. Want er zijn gewoon jurken te vinden die ook bij mijn figuur mooi staan. Waarvan ik niet bang hoef te zijn dat de grootste maat alsnog te klein is. Of dat het gewoonweg niet gemaakt is voor mensen met een maatje meer. Ik kan mijn garderobe nu weer fijn aanvullen. Ik wil nog een mooi vest en jasje. Een of twee jurken en ook nog wat truien en/of longsleeves. En ik weet nu zeker dat ik deze kan vinden.

Waar koop jij graag je kleding?

1 reactie op “Op zoek naar leuke kleding in grote maten

Reageren is niet mogelijk.