Leuke en originele cadeau ideeën voor een bruiloft

In december gaat mijn kleine broertje trouwen. Nou ja, klein kan ik hem niet noemen want hij is groter dan ik ben. Maar hij is vier jaar jonger dus zal altijd mijn kleine broertje blijven. Ik kijk echt enorm naar de bruiloft uit, want zo vaak gebeurd zoiets niet. Plus ik kan niet wachten om hun liefde bezegeld te zien worden met zo’n prachtige dag. Omdat een bruiloft echt iets om te vieren is willen we natuurlijk ook een leuk cadeau geven. Dus ben ik op zoek gegaan naar leuke en originele cadeau ideeën voor een bruiloft. Of het cadeau wat wij aan mijn broertje en verloofde geven hier ook tussen staat…?

13 leuke en originele bruiloft cadeau ideeën

Tijdens mijn zoektocht kwam ik ontzettend veel ideeën tegen, niet alles vond ik even succesvol of leuk. Dus ik heb echt gekeken naar de dingen waar ik blij van zou worden of waarvan ik weet dat mijn dierbaren er blij van worden. Ik heb alles in willekeurige volgorde uitgetypt en er zit voor elk budget wel wat bij.

Een eigen ster

Vorig jaar gaven wij onze kinderen met kerst hun eigen ster cadeau. Dat vonden ze echt een geweldig leuk cadeau en met regelmaat wordt er dan ook nog steeds naar hun ster gekeken. Ik vind het ook echt een heel mooi symbolisch cadeau voor een bruidspaar.

Geef een olijfboom

De olijfboom is een enorm sterk symbool. Hij wordt geassocieerd met vrede, overwinning en een positief toekomstbeeld. Hoe mooi is het dan om zo’n olijfboompje cadeau te geven als symbool van een prachtige toekomst samen. Eventueel kun je er ook nog met kleine knijpertjes briefjes in hangen. Of geld.

Lijst de trouwkaart in

Heeft het bruidspaar een mooie trouwkaart verzonden? En eventueel zelfs een save the date kaart? Dan is het een mooi gebaar om deze in te lijsten voor bij hun in huis. Eventueel nog met een mooie boodschap erbij geschreven of nog wat extra foto’s. Dit is geen duur cadeau maar wel ontzettend mooi. Wij zelf ontvingen ook onze trouwkaart in een lijstje en hij staat nog steeds op onze slaapkamer.

Mandje met ontbijt

Na een enerverende bruiloft is het enorm fijn om daags daarna lekker rustig wakker te worden met een fijn ontbijt. Vooral eentje waar je zelf niet voor hoeft te zorgen. Hoe leuk is het dan om een mand met diverse ontbijt spullen te geven. Of te laten bezorgen. Denk bijvoorbeeld aan (afbak) broodjes, een doosje aardbeien. luxe bonbons en een flesje champagne. Check wel even van te voren waar ze precies overnachten en of ze wellicht al een ontbijt krijgen.

Naambordje voor bij de voordeur

Wanneer een stel trouwt en ze bijvoorbeeld beide dezelfde achternaam nemen is het ook leuk om een naambordje te laten maken. Je moet natuurlijk wel goed weten wat hun smaak is want er zijn tegenwoordig zoveel verschillende naambordjes te vinden. Vergeet overigens ook de eventuele kinderen en/of huisdieren niet! Een tegeltje bedrukken is natuurlijk ook leuk, die hoeft niet perse bij de voordeur!

Dagje sauna

Iets wat niet voor iedereen een goed plan is, maar wat ik zelf wel zou kunnen waarderen is het krijgen van een dagje sauna. Of een andersoortige welnessdag. Je kunt het dan zo groots en zo klein maken als je wilt. Geef je bijvoorbeeld alleen de entree dan houd je het budget wat lager dan wanneer je bijvoorbeeld ook een massage of een lunch/diner erbij geeft. Je kunt zo’n cadeau in je eentje geven maar ook met een groep.

Gepersonaliseerde producten

Sommige gepersonaliseerde producten zijn wellicht een beetje kitscherig, maar er zijn genoeg dingen die echt hartstikke leuk zijn! Bijvoorbeeld gepersonaliseerde badjassen. Of een wijnkist met daarop de namen en de datum gegraveerd. Daar doe je dan natuurlijk ook een lekkere wijn in.

Geld verstoppen

Geef je liever geld maar wil je het bruidspaar er wel voor laten werken? Bak dan eens een cake en verstop in het beslag muntjes. Zo kregen wij van een neef van mijn man een cake met daarin muntjes van 50 verstopt. Het kostte ons even maar uiteindelijk vonden we ze, bijna, allemaal.

Spaarpot – alternatief voor de geldenvelop

Geef je liever geen envelop met geld? Kies dan voor een unieke spaarpot en stop daar het geld in. Je hebt tegenwoordig zoveel leuke spaarpotten. Zowel speciaal voor pasgetrouwde stellen als andere varianten. Op die manier kun je ook nog eens zelf kiezen hoeveel je erin stopt en op welke manier!

Mand voor huwelijksreis

Op onze bruiloft kregen wij een grote mand met allerlei leuke dingen erin voor onze huwelijksreis. Onze huwelijksreis ging naar Mexico dus daar zaten onder andere Mr & Mrs badslippers in, duikbrilletjes en een opblaasbaar ding voor in het zwembad. Mijn broertje gaat, als het goed is, naar Finland op huwelijksreis. Dus ik denk dat badslippers in dit geval geen goed idee zijn.

Het bucket list boek voor koppels

Op heel erg veel pagina’s kwam ik dit boek tegen. Een boek vol met bucketlist ideeën speciaal voor koppels. Op de ene pagina waren de reviewen lovend, ergens anders weer wat minder. Ik denk dat het echt bij je moet passen. Wat ik vooral lees is dat de vrouwen het vaak leuk vinden en de man wat minder. Echter is het boek met zijn roze uiterlijk ook meer op de vrouw gericht.

Vereeuwig de huwelijksgeloften

Er zijn altijd wel een aantal dingen die je bewaard na een bruiloft. Zo heb ik zelf mijn trouwjurk nog op zolder hangen, en ook mijn sluier heb ik bewaard. Echter ook de huwelijksgeloften zijn een speciaal iets en tegenwoordig hebben ze daar iets heel moois voor om deze te vereeuwigen. Via Weddingdeco kwam ik mooie geloften tegen op hout. Je kunt er echter ook voor kiezen ze op acryl te zetten. Ik vind het echt enorm mooi om ergens neer te zetten in huis.

Fotoalbum

Een ander mooi gebaar is om een fotoalbum te maken van het koppel. Vanaf het moment dat ze bij elkaar zijn tot aan de bruiloft. Je moet het bruidspaar hier wel goed voor kennen en wellicht wat hulp inschakelen. Maar het is echt de moeite waard. Een boek vol herinneringen….

1 reactie op “Leuke en originele cadeau ideeën voor een bruiloft

Reageren is niet mogelijk.