Leuke dingen om te doen met vriendinnen

Mijn vriendinnen kan ik op één hand tellen. Het zijn er niet zoveel maar dat hoeft ook niet. Sommige zie ik ook niet zoveel. En alhoewel ik soms toch wel zou willen dat we dichterbij woonden doet het niets af aan onze vriendschap. Wanneer we elkaar dan spreken of wel weer zien is het altijd als vanouds. Vaak zijn de dingen die ik doe met vriendinnen vrij ‘standaard’. Bij iemand op visite. Samen borrelen. In de speeltuin zitten met de kinderen. En dan heel soms eens samen uit eten of lunchen. Er zijn echter genoeg andere leuke dingen om te doen met vriendinnen. In deze blog noem ik er een aantal op.

24x leuke dingen om te doen met vriendinnen

Naar de bioscoop

Vroeger ging ik nog wel regelmatig naar de bioscoop maar sinds ik kinderen heb doe ik dat nog maar zelden. Of het moet samen met de kinderen zijn. Daarom is het juist zo leuk om samen met een vriendin naar de bioscoop te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een Ladies Night of ga voor die ene enge film.

Picknicken in het park

Picknicken in het park is echt niet alleen maar weggelegd voor romantiek of met kinderen. Juist met een vriendin op een kleedje, flesje wijn erbij en wat lekkere hapjes kan heel erg leuk zijn. Lekker ongegeneerd kletsen waarover je maar wilt en ondertussen genieten van de natuur om je heen.

Een nachtje weg in eigen land

Een paar jaar geleden ben ik samen met een vriendin een nachtje weg geweest. Ik mocht voor mijn blog een nachtje overnachten bij Hotel Arena in Amsterdam en ik had natuurlijk mijn man mee kunnen nemen. Echter vond ik het leuk om het met een vriendin te delen. We hebben er een heel leuk weekend van gemaakt waarbij we lekker zijn gaan shoppen, op een terrasje hebben gezeten en vooral gewoon heel veel lol hebben gehad. Dit jaar willen we dit weer doen, maar dan ergens anders.

Samen een serie volgen/kijken

Je kunt natuurlijk met elkaar afspreken om bij de een of de ander een serie te gaan bingewatchen. Woon je echter niet bij elkaar in de buurt kun je ook gewoon op afstand samen kijken. Met de techniek van tegenwoordig ben je ook op afstand dichtbij.

Op vakantie

Het is natuurlijk niet iets wat je zomaar kunt doen en waar je meer dan een dag mee kwijt bent. Maar op vakantie gaan met een vriendin is echt hartstikke leuk. Zo ben ik ooit eens met een vriendin naar Spanje gegaan op vakantie. Maar je kunt ook kiezen voor iets verder weg, bijvoorbeeld Curacao. Daar kun je ook weer leuke uitjes doen samen zoals een buggy tour curacao.

Naar de schoonheidsspecialist

Lekker samen je nagels laten doen of een gezichtsbehandeling. Of misschien ga je liever naar een sauna of boek je een massage. Hoe dan ook, laat je lekker samen pamperen.

Dagje winkelen in een andere stad

Woon je samen in dezelfde stad of dorp dan is het superleuk om eens een andere stad uit te kiezen om te gaan winkelen. Wie weet wat je daar allemaal ontdekt. En natuurlijk hoort daar dan lekker lunchen en/of dineren ook bij.

Samen een taart bakken

Samen iets bakken of koken is ook altijd leuk om te doen. Je leert van elkaar, het is gezellig en dan heb je aan het einde ook nog eens iets lekkers om op te eten.

Samen rolschaatsen

Het is alweer even geleden dat ik op rolschaatsen heb gestaan, maar ik heb ze nog wel op zolder liggen. Rolschaatsen is niet alleen leuk om te doen maar ook nog eens erg gezond. Twee vliegen in een klap!

Uitwaaien op een van de waddeneilanden

Zelf ben ik alleen nog maar op Texel geweest en heel kort op Schiermonnikoog (voor een event dus ik heb niet zoveel gezien). Maar de waddeneilanden bezoeken is altijd een goed idee. Het voelt bijna als het buitenland terwijl het gewoon Nederland is. De natuur is er anders en het weer is er anders. Je kunt er bovendien lekker uitwaaien op de stranden.

Een visje eten in Scheveningen

Een visje kun je overal eten. Maar het is toch wel het lekkerste om bijvoorbeeld een haring te happen of kibbeling te eten terwijl je over de boulevard van Scheveningen struint. Ik kom altijd helemaal tot rust wanneer ik daar ben, ook al is het er vaak ook erg druk.

Met een boot door de grachten varen

Grachten heb je op verschillende plekken in het land. De meest bekende grachten zijn die van Amsterdam, Utrecht en Giethoorn. Maar ook in ’s Hertogenbosch is het mooi varen, net zoals Arnhem.

Dagje pretpark (zonder kinderen!)

Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst naar een pretpark ben geweest zonder kinderen. Terwijl dit echt een hele andere belevenis is. Met kinderen erbij houd ik vooral rekening met hen en wat zij willen, durven en mogen. Terwijl als ik zelf zou gaan ik wellicht hele andere dingen zou doen. Hoe leuk is het daarom om dit eens samen met een vriendin te doen.

Chocolade fonduen

Fonduen is altijd een goed idee. Met kaas bijvoorbeeld of met chocolade. Lekker met aardbeitjes of ander rood fruit, lange vingers, banaan, wafels, poffertjes of soesjes.

Fotoshoot bij de bloemenvelden

De meeste bollenvelden bloeien tussen eind maart en begin mei. Een mooie periode om eens een uitje naar de bloemenvelden te plannen. Neem dan wel je camera en/of telefoon mee om van elkaar de leukste foto’s te maken.

Terrasje pakken aan het water

Een terrasje pikken is altijd leuk om te doen. Lekker mensen kijken, bijkletsen en ondertussen genieten van een hapje en drankje. Aan het water vind ik dit echter nóg leuk te doen. Dat kan aan zee zijn, maar ook gewoon aan een kanaal, gracht of meer.

Lange wandeling maken over de heide of door de bossen

Waar ik zelf ook heel erg van kan genieten zijn wandelingen door de natuur. Dit kun je natuurlijk ook gewoon samen met een vriendin doen.

Samen een workshop volgen

Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er is een workshop voor. Denk bijvoorbeeld aan een workshop bonbons maken, servies beschilderen, wijn proeven, koe knuffelen, paaldansen, schilderen, cupcakes maken en ga zo maar door.

Genieten van een High wine

High wine is de luxe manier van borrelen. Hartige hapjes worden gecombineerd met verschillende glazen wijn. Dat klinkt toch als muziek in de oren of niet?

Ga samen naar een concert

Heb je dezelfde muzieksmaak? Dan is een concert meepikken echt iets voor jullie. Kies een aantal artiesten uit waar je beide wel eens heen zou willen en check hun tourlijst om te zien waar en wanneer ze in de buurt zijn.

Bezoek een theater voorstelling

Ook een theatervoorstelling kan een perfect vriendinnetje uitje zijn. Bij theater kun je denken aan een toneelstuk, maar ook een musical of een cabaretvoorstelling.

Organiseer een spelletjesavond

Is jouw vriendin net zo gek op spelletjes als jij organiseer dan een spelletjesavond. Dat kan met zijn tweetjes of je nodigt meer vriendinnen uit. Samen met de partners kan natuurlijk ook.

Touren op een Vespa

Een nieuwe omgeving ontdekken op een Vespa, e-scooter of solex. Hartstikke leuk om te doen. Vaak kun je bij verhuurders diverse routes mee krijgen en zo ontdek je weer een hele nieuwe omgeving. Ik heb wel eens met mijn man een e-chopper tour gedaan in en rondom ’s Hertogenbosch. Superleuk ook met een vriendin!

Houd een karaoke avondje

Als er iets is wat ik echt leuk vind dan is dat wel een karaoke avondje. Dat kan thuis maar je hebt ook diverse karaoke barren waar je heen kunt.

Deze lijst is nooit compleet voor een leuk dagje weg met vriendin. Heb je nog een leuke aanvulling laat het hieronder dan weten!

2 reacties op “Leuke dingen om te doen met vriendinnen

Reageren is niet mogelijk.