Leuke cadeautjes sturen

Cadeautjes zijn ontzettend leuk om te krijgen, maar zeker ook om te geven. Ik houd er vooral van om niet alleen cadeaus te geven op de geijkte dagen zoals verjaardagen en Moederdag. Maar juist ook spontaan, wanneer ze het niet verwachten. En ja, een kaartje is ook een cadeautje. Vooral omdat er tegenwoordig helaas niet zoveel kaartjes meer worden verstuurd. Ik stuur kaartjes en cadeautjes naar familie, vrienden en ook naar mijn klanten. Maar bij cadeautjes kun je ook denken aan de traktaties die je maakt om uit te delen op school.

Cadeautjes voor klanten

Sinds eind 2017 heb ik mijn eigen bedrijf waarbij ik al veel ondernemers heb mogen helpen met bloggen en social media. Veelal was dit met (korte) trainingen maar sinds een poos werk ik ook veel één op één met mensen. Wanneer ik een langdurige samenwerking aan ga vind ik het altijd leuk om iets speciaals te doen. Ik verras ze met een kaartje op hun verjaardag, aan het einde van het jaar doe ik meestal wel iets aparts. En ook aan het begin van een traject stuur ik ze een leuke doos met inhoud op.

De inhoud van de doos veranderd nog wel eens. Net wat ik in die periode ben tegengekomen. Maar afgelopen maand heb ik de deelnemers een heel leuk doosje gestuurd met daarin een prachtig notitieboek van My Lovely Notebook. Een leuke pen om mee in het notitieboekje te schrijven en een lekkere reep chocolade. Natuurlijk leuk ingepakt met een persoonlijk briefje erbij.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Traktatie inpakken als cadeautje

Alhoewel ze op de basisschool van de kinderen geen zelfgemaakte traktatie mogen meenemen mag dit dus nog wel op de peuterspeelzaal. Je snapt dus wel dat ik voor mijn zoontje qua traktatie iets leuks wil maken. Het hoeft allemaal niet heel gek en spannend te zijn, met een paar items maak je er al een feest van. Zo vind ik het altijd fijn om van die leuke cellofaan zakjes te gebruiken. Daar stop je dan een leuk speeltje in, in ons geval een potje klei, en wat lekkers. Leuke lint erom zodat het zakje dicht zit en klaar is kees. Die zakjes kun je daarnaast ook nog gebruiken om foto’s in te bewaren of andere belangrijke documenten.

Lees ook: Cadeautjes via de post

Tropical fiesta swap

Een andere manier om cadeautjes uit te wisselen is door mee te doen aan een swap. Je kunt een swap organiseren waarbij je gewoon met één iemand iets uitwisselt maar meestal is dit met een grote groep. Zo deed ik onlangs mee met een swap georganiseerd op Instagram door een van de ondernemers die ik ken. Het thema was Tropical Fiesta en het doel van de swap was vooral nieuwe mensen leren kennen en diegene verwennen met een mooie doos vol leuke persoonlijke dingetjes.

Geheel in thema kocht ik een aantal leuke items en vulde ik dit aan met producten waarvan ik wist dat mijn lootje dit leuk zou vinden. Natuurlijk moest het ook nog mooi ingepakt worden en ook de verzenddoos kreeg een metamorfose met Hawaii slingers, confetti en leuke tropical figuurtjes. Dit soort dingen vind ik altijd erg leuk om te doen en ik pak dan ook graag uit. En in.

Stuur jij regelmatig cadeautjes op?