Leuke cadeaus voor in een kraammand – mama variant

kraammand moeder

Een kraammand is een traditioneel geschenk dat aan de moeder van een pasgeboren baby wordt gegeven. Het is een mand (of pakket, wat jij wilt) met meerdere cadeautjes die tijdens de eerste kraamdagen worden uitgepakt. Elke dag één cadeautje. Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf eigenlijk nog nooit gehoord had van een kraammand. Totdat ik het bij een vriendin voorbij zag komen. 

Normaliter zitten er in zo’n kraampakket vooral cadeaus voor de baby en af en toe ook iets voor de moeder. Maar aangezien de baby toch al enorm verwend wordt vond ik het leuk om leuke cadeaus voor in een kraammand te bedenken volledig gericht op de moeder. Want zij verdient ook wel wat extra’s na een zwangerschap en bevalling.

Leuke cadeaus voor in een kraammand

Het is natuurlijk heel persoonlijk wat je voor iemand in zo’n kraammand kunt stoppen. Maar ik denk dat je met de volgende items toch behoorlijk wat moeders blij kunt maken. De moeders aan wie ik de vraag stelde wat zij graag in hun kraammand wilden zien waren vrij eensgezind! Je kunt overigens een kraammand zo goedkoop en zo duur maken als je zelf wilt. Plus je kunt zelf bepalen voor hoeveel dagen je dit wilt doen. Meestal worden manden gemaakt voor zo’n 7 – 10 dagen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Chocolade

Iets waar je vrijwel elke vrouw blij mee maakt is chocolade. Ik heb zelf de voorkeur voor Milka, Tony’s of Hands Off. En dan van die laatste twee merken de caramel zeezout variant haha. Maar wie weet is de moeder waar jij de mand voor maakt wel helemaal verzot op pure chocolade of met hazelnoten. Hoe dan ook, een reep van haar favoriete chocolade doet het altijd goed.

Tijdschrift

Aangezien je als moeder zijnde vaak weinig tijd hebt om te lezen is een boek natuurlijk leuk. Maar een tijdschrift is veel handiger. Al heb je maar 5 minuten voor jezelf, dan kun je lekker zo’n tijdschrift erbij pakken en even me-time houden. Zelf heb ik onlangs het tijdschrift &C, gemaakt door Chantal Janzen, gekregen en ik ben daar erg blij mee.

(Moms) One line a day

Wat ook erg leuk is, is om een invulboekje te geven. De moms one line a day is daar een goed voorbeeld van. Daarbij kun je elke dag in 1 regel je dag beschrijven of een leuke uitspraak van je kinderen of een mooi moment. En dit doe je dan 5 jaar na elkaar. Na vijf jaar heb je een prachtig boekje vol met mooie momenten. Je hebt een roze variant (leuk voor wanneer er een meisje is geboren) die ook echt moms one line a day heet en een blauwe variant (voor een jongetje) die gewoon one line a day heet.

cadeaus voor in kraammand moeder

Tegoedbon voor sushi

Een vrouw mag negen maanden lang bepaalde dingen niet eten. Zoals rauwe vis en vlees. Zelf ben ik verzot op sushi en dan juist die varianten wat dus rauw vis bevat. Mij zul je dus enorm blij maken met sushi, maar aangezien dit nogal bederfelijk is en niet bepaald handig in een kraammand kun je beter een tegoedbon geven hiervoor.

Favoriete drankje

Waar je mij ook erg blij mee maakt (en wellicht andere vrouwen ook) is een fles van mijn favoriete drankje. Nu heb ik stiekem best veel favorieten dus je maakt me al snel blij haha. Maar bijvoorbeeld een fles Hugo of Licor43. Hmmm kan nu al niet wachten tot na mijn bevalling haha. Vooral met de zomer in aantocht vind ik een koel drankje altijd wel lekker..

Leuk Mom shirt

Bij de Hema vind je de laatste tijd regelmatig leuke twinning shirts voor zowel moeder als baby/kind. Hoe leuk is het dan om zo’n shirt in de kraammand te stoppen? Ze hebben op het moment van schrijven shirts met #mom erop en dan voor de kleine #baby of #kid. Maar ook bij Baby in stijl vind je echt hele leuke shirts speciaal voor moeders.

Massage bon

Na negen maanden hard werken en dan ook nog een zware bevalling erachteraan kan elke moeder wel een massage gebruiken. Dus zo’n bon voor een massage is altijd welkom. Even lekker tot rust komen.

Favoriete geurtje

Zelf heb ik eigenlijk weinig met parfum. Ik draag het wel, maar heb geloof ik drie geurtjes die al jaren in de kast staan. Doe het te weinig op eigenlijk. Toch kun je er menig vrouw enorm blij mee maken. En het is dan natuurlijk het leukste als je weet wat haar favoriete geur is.

Bioscoop bon

Wanneer je net moeder bent geworden – of dat nu voor de eerste, tweede misschien zelfs vierde keer is – is het altijd goed om ook even een avondje voor jezelf te hebben. Of samen met je partner of een vriendin. Een bioscoop bon is daar dan weer erg handig voor. Een film duurt doorgaans 1,5 uur dus je bent ook niet meteen uren weg.

Oppas strippenkaart

Deze tip komt eigenlijk van Charlotte want zij kwam met het idee. Bij Hippe kaartjes winkel kun je voor een klein bedrag een oppas strippenkaart kopen. Hier maak je de kraamvrouw denk ik wel heel erg blij mee. En voor jezelf is het ook leuk om op die manier ongegeneerd te kunnen babyknuffelen.

Al met al allemaal leuke cadeaus voor in de kraammand dus. Hopelijk heb ik je hiermee kunnen inspireren. Heb je zelf nog toevoegingen laat dan gerust een reactie achter!

Gift basket van Shutterstock

11 reacties op “Leuke cadeaus voor in een kraammand – mama variant

 • Een kraammand is zo leuk! Bij allebei de meiden van m’n moeder en schoonmoeder gehad! Hoewel ik de laatste keer m’n schoonmoeder voor gek verklaard heb! Zo enorm veel! 10 dagen lang voor ons alle 4 een cadeau! En dan moet je denken voor Evy dag 1 de sleepy head.. dag 2 een koeka wikkeldoek.. bizar hé! Wel heel lief! Ik werd heel erg blij van een pakket van Rituals wat erin zat! Heerlijke doucheschuim, scrub en body lotion! Genieten onder de douche!

 • Ik denk dat dit het perfecte cadeau is voor moeders!! Heel erg leuk, zou het zeker voor mijn vrouw halen als ze nog eens zwanger zou zijn. ?

 • Leuk Nicole..ik hoop dat jij deze leuke spullietjes in je kraammand krijg. Heb je tenminste iets aan;)

 • Willeke van Kersen zegt:

  Wat een leuke tips!
  Ik wil voor mijn dochter een leuke kraammanx maken. Lijkt me ook wel leuk om er iets voor de vader bij te doen..
  Mijn dochter is nu zo’n zeven maand zeanger en elke zaterdag koopt hij een kadootje voor haar. Erg lief.
  Het gaat een jongetje worden en ik wil graag een mand maken met kadootjes voor alledrie. Alle tips zijn welkom. Ik wil dan ook heel graag ol de hoogte blijven van wat op dit moment trending en leuk is, dus ik me ld me graag aan voor alle acties. Heel leuk!
  Die strippenkaart komt er zeker in!

Reageren is niet mogelijk.