Leuke buitenactiviteit: foto speurtocht

foto-speurtocht-activiteit

Dat sommige crisissen soms toch ergens goed voor zijn is inmiddels wel bekend. Doordat we afgelopen maanden/jaren aangewezen waren op onszelf en onze creativiteit heb ik toch een aantal leuke nieuwe dingen bedacht. Ik heb vele weken en maanden met de kinderen thuis gezeten, thuisonderwijs gegeven en nieuwe dingen in de omgeving ontdekt waar geen andere (of niet zoveel) mensen waren. 

Steeds weer hetzelfde

Wanneer we hier in het dorp naar buiten gaan zijn er twee plekken in de buurt (lees: op loopafstand) waar gespeeld kan worden. Er zijn namelijk twee speeltuinen. Echter is een van de speeltuinen niet geschikt voor Milo dus daar gaan we eigenlijk nooit heen. De ander is wel geschikt maar die is zo klein, dat gaat op een gegeven moment ook vervelen.

Ik verzin altijd wel weer iets leuks, maar het werd vooral tijd voor andere activiteiten. Nadat ik ergens huisnummer bingo voorbij zag komen deed ik dit met de kinderen (en het vriendinnetje wat kwam spelen) en nu heb ik weer iets anders leuks gevonden.

Een foto speurtocht door het dorp

Alhoewel je soms honderd keer in dezelfde buurt kunt rondlopen mis je soms echt de leukste details. Daarom leek het me leuk idee om een foto speurtocht te gaan organiseren. Een speurtocht met foto’s kun je op allerlei manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld foto’s maken van:

  • huizen
  • voordeuren met huisnummers
  • diverse bezienswaardigheden
  • opvallende items zoals een brievenbus, standbeeld, tuin vol tuinkabouters, enzovoort.

De manier waarop je met de kinderen de fotospeurtocht gaat lopen kun je heel makkelijk aanpassen aan de leeftijd. Zo kun je ervoor kiezen om samen met ze te gaan lopen of ze alleen te laten lopen. Je kunt bij elke foto plek iets ophangen, bijvoorbeeld een letter of een raadsel. Of je laat ze gewoon de foto’s zoeken en een kruisje zetten als ze het gevonden hebben.

Lees ook: Waarom buitenspelen zo goed is voor kinderen

Wat ik doe

Nadat ik het idee kreeg besloot ik om tijdens onze dagelijkse wandeling al stiekem wat foto’s te maken. Ik heb een paar herkenbare plekken/borden/huizen op de foto gezet. Op een andere dag ga ik nog even in mijn eentje terug om een heuse route uit te stippelen en meer dingen te fotograferen.

Ik zet de foto’s op de laptop en maak dan pagina’s waarbij ik vier foto’s per blad erop zet. Ook zet ik pijlen bij de foto’s zodat ze weten welke kant ze op moeten. Natuurlijk loop ik zelf mee zodat ik ze wat aanwijzingen kan geven. Zodra de kinderen een foto plek gevonden hebben krijgen ze van mij een letter. Deze schrijven ze op het eerste blad. De letters vormen samen een woord of zin.

Zoals je merkt heb ik het al helemaal uitgedacht alleen moeten we het nog wel uitvoeren. Ik ben erg benieuwd wat de kinderen ervan vinden. Ik gok heel erg leuk! Als het een succes is ga ik kijken of ik nog andere leuke activiteiten kan bedenken.

Welke activiteiten doe jij met de kinderen buiten of laat je ze gewoon lekker spelen?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 reactie

  1. Wendy op 27 januari 2021 om 06:57

    We Hebben ooit zo’n tocht met een kinderfeestje gedaan. De kinderen waren dol enthousiast. Op het einde hadden we toen een schat verstopt met een echte scheepvaart erbij. Zakjes chips. Ik denk dat je wel beter pas De volgende foto kunt geven als ze er een gevonden hebben. Want als ze gelijk alle foto’s krijgen gaan ze al vooruit kijken en weten ze al hoe de tocht gaat lopen en is het niet meer zo spannend. Wij hadden toen telkens de volgende foto op de plekken van de foto opgehangen.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje