Leuke activiteiten in de herfstvakantie

uitjes en activiteiten herfstvakantie

Het is bijna herfstvakantie en dat betekent voor veel ouders dat ze hun kroost opeens de hele week thuis hebben in plaats van op school. Helemaal niet erg, want er is genoeg te doen in de herfstvakantie! Kijk maar eens mee naar deze leuke activiteiten. 

Leuke uitjes in de herfstvakantie

Zo kun je er bijvoorbeeld op uit met je kinderen. Natuurlijk zou je kunnen gaan zwemmen, naar de bios kunnen gaan of naar een binnenspeeltuin. Maar er zijn ook een aantal leuke andere uitjes om te doen.

Pompoendagen

Zo zijn er bijvoorbeeld in Asten weer de jaarlijkse pompoendagen. Ga je op dinsdag dan is de kans groot dat je mij ook tegenkomt! Er is van alles te zien en te doen in museum Klok & Peel rondom pompoenen..

Ga naar het museum

Ook kun je naar het Oertijdmuseum in Boxtel. Binnen is er heel veel moois en gaafs te zien qua fossielen en dergelijke en buiten kun je een heuse speurtocht lopen in het grote Dino bos. Daarnaast is ook de Vlinder Safari nog geopend (t/m 31 oktober), deze is in Gemert. Een super leuk en leerzaam uitje ook. Uiteraard zijn er nog veel meer leuke musea te vinden in zowel Brabant als de rest van Nederland.

Lego world in Utrecht

Ook is Lego world weer van de partij. Van woensdag 18 oktober t/m dinsdag 24 oktober kun je weer miljoenen lego stenen bewonderen die onderdeel zijn van de meest prachtige kunstwerken. Wil je weten wat er allemaal te beleven valt? Ik maakte er een aantal jaar geleden een verslag over.

Lego World Utrecht uitje herfstvakantie

Wil je nog meer tips? Mama’s liefste heeft ook een boel (andere) herfstvakantie uitjes op een rijtje gezet!

Leuke activiteiten in de herfstvakantie

Naast die betaalde uitjes zijn er ook genoeg andere gratis activiteiten te doen.

Boswandeling/speurtocht

Zo kun je met je kinderen een boswandeling maken. Bijvoorbeeld met leuke opdrachten, laat ze maar eens 10 kastanjes zoeken en 20 eikels. Of geef ze een (oud) mobieltje waarmee ze foto’s kunnen maken en laat ze foto’s maken van bepaalde herfst dingen zoals rode blaadjes, paddenstoelen, enzovoort.

Bakken

Ga gezellig met je kinderen een appeltaart bakken of maak lekkere koekjes of cupcakes! Wat ook leuk is: een giant cupcake! Eens een keer iets anders dan wat je normaliter maakt.

Spelletjesmiddag

Wat ook altijd erg leuk is: een spelletjesmiddag houden. Dit kan allemaal herfst gerelateerd, bijvoorbeeld herfstbingo of ‘blaadje leggen, niemand zeggen’ (ipv zakdoekje leggen) en zo kan ik nog veel meer spelletjes bedenken. Natuurlijk kun je ook gewone gezelschapspelletjes spelen of tegen elkaar racen op de Switch.

Maar heb je nu echt geen zin om op pad te gaan en heb je ook geen zin om thuis van alles te ondernemen dan kun je altijd nog samen met de kinderen onder een dekentje op de bank gaan zitten en Netflix of Disney+ kijken 😉

Heb jij al plannen voor de herfstvakantie?

leuke uitjes en activiteiten in de herfstvakantie

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

2 reacties op “Leuke activiteiten in de herfstvakantie

Reageren is niet mogelijk.