Leuk uitje: glow in the dark minigolf (Glow Golf)

glow in the dark minigolf

Op Hemelvaartsdag gingen wij samen met mijn schoonfamilie naar Eindhoven voor een potje glow in the dark minigolf. Dit is (zoals de naam het al zegt) mini golf maar dan helemaal in glow in the dark stijl. Een super leuk uitje dus zowel met als zonder kinderen.

Over Glow Golf Eindhoven

Glow Golf zit niet alleen in Eindhoven, zij hebben diverse vestigingen waaronder in Amsterdam, Maastricht, Leeuwarden, Middelburg, Weert en nog veel meer plekken. Glow Golf is een leuke en uitdagende variant op de standaard minigolf en je speelt het in principe dan ook net iets anders. Elk spel is voor 2 tot 6 spelers, maar ben je (zoals wij) met meer personen dan kun je ook gewoon in verschillende groepen naar binnen gaan.

Je kunt de Glow Golf, zoals het heet, in Eindhoven vinden op de Vijfkamplaan. Voor wie bekend is in Eindhoven, dat is bij het zwembad Ir. Ottenbad. Je kunt er gratis parkeren, maar op drukke dagen kan het even duren voor je een plekje hebt. Dat was bij ons in ieder geval zo. Dat komt omdat niet alleen de bezoekers van Glow Golf van de parkeerplaats gebruik maken, ook de bezoekers van de bowlingbaan, de sportschool, het zwembad, de tennisbaan en meer.

glow golf eindhoven

Glow Golf zit op de tweede verdieping waar je naartoe kunt via een trap. Ben je echter met een rolstoel of slecht ter been dan zit om de hoek een andere ingang (wel even goed kijken want op die ingang staat het niet duidelijk aangegeven) met een lift. Je kunt overigens wel met de rolstoel boven komen en in de lounge goed manoeuvreren, maar je kunt niet met de rolstoel in de ruimte van de 18 minigolf holes komen. Nu is minigolf ook niet echt een activiteit voor iemand die permanent in een rolstoel zit, maar wij hadden het fijn gevonden als hij wel mee had gekund. Dan kon ons zoontje er af en toe in rusten.

Ervaring Glow in the dark minigolf (review)

We gingen samen met mijn schoonouders, schoonzus en zwager en hun drie kinderen. We waren in totaal dus met 10 man plus een kleine van 2 jaar die voor spek en bonen een beetje rond liep. We gingen in twee groepen en mochten van te voren zelf kiezen welke kleur midgetgolfstick je wilde en welke kleur bal. Hier hadden ze ook speciale midgetgolfsticks voor kinderen, dat zie je niet overal. Dat is dus zeker een pluspunt in mijn ogen.

review glow golf eindhoven

Zodra je in de ruimte van het glow in the dark minigolfen komt dan waan je jezelf in een andere wereld. Zowel de vloeren als muren als alle holes zelf, alles is in stijl gemaakt en geeft de meest toffe effecten. Kijk vooral ook even naar je kleding, heb je witte kleding dan licht dit ook heel gaaf op. Er zijn in totaal 18 holes, bij ons was er wel eentje defect helaas waardoor wij 17 holes hebben gespeeld.

minigolf glow in the dark ervaring

Elke hole heeft weer een ander gaaf decorstuk en hele toffe hindernissen wat het spel net wat moeilijker maakt. Een hole in one is in onze groep twee keer gelukt, maar nog vaker vloog het balletje uit de baan of lukte het niet om in zes keer de bal in het gat te krijgen. Want dat is eigenlijk een ‘spelregel’ tijdens Glow Golf. Al hebben wij ons daar niet helemaal aan gehouden. De kinderen speelden puur voor het spelletje en de volwassenen om te winnen. Uiteindelijk heeft iedereen het enorm naar zijn zin gehad en waren we na 1,5 uur klaar.

ervaring glowgolf eindhoven minigolf

Nog even lekker wat drinken (en snoepen) in de lounge naderhand en we gingen weer, vol enthousiasme over de leuke middag, op weg naar huis. Ben je trouwens met meerdere groepen/teams dan krijgen de verschillende teams een fluoriserend bandje om in de kleur van jouw team. Zo weet je wie bij elkaar hoort. Ook kun je er een speciale 3D bril bij kopen die de beleving net wat specialer zou moeten maken. Wij hadden echter deze brillen en dat was toch niet zo fijn dus niemand heeft deze op gehad tijdens het minigolf. Best zonde van het geld dus.

Aangezien de prijzen en openingstijden per locatie anders zijn zet ik deze er niet bij. Het beste kun je dus even op de website zelf kijken. Op zoek naar meer leuke uitjes met kinderen, klik dan hier.

4 reacties op “Leuk uitje: glow in the dark minigolf (Glow Golf)

Reageren is niet mogelijk.