Leuk & lekker om te maken: pizzamijtertjes

pizzamijtertjes

Gisteren kwam Sinterklaas met zijn Pieten eindelijk aan in Nederland. Alle kinderen hebben hier weken naar uitgekeken en ik denk de ouders met hen mee. Meppel was de plek waar de stoomboot als eerste aanmeerde, maar ik heb gehoord dat de Sint en zijn Pieten ook op vele andere plekken in Nederland al hun gezicht hebben laten zien. Als er iets is waar de Sint van houdt is het wel lekker eten. Daarom ging ik op zoek naar een lekker en makkelijk recept om samen met je kinderen te maken, speciaal voor Sinterklaas (en een beetje voor jezelf).

Ik kwam al heel snel op Pinterest de lekkerste recepten tegen. Vandaag deel ik met jullie het eerste recept, de pizzamijtertjes van de Albert Heijn. Of nou ja, het recept is van de AH en ik heb het op mijn eigen manier gedaan. Vooral uit gemakzucht, want had ik het recept gevolgd dan had ik zelf deeg en tomatensaus moeten maken en daar stond mijn hoofd echt niet naar (en ik ben gewoon veel te lui haha!)

_MG_9810Je hebt eigenlijk niet veel nodig voor deze lekkernij, alleen pizzadeeg (ik kocht kant en klare deeg uit de koeling), tomatensaus en datgene wat je erop wilt doen. Het recept van de AH zegt bijvoorbeeld paprikareepjes zodat je heel makkelijk het kruis van de mijter kunt maken, wij gebruiken daarvoor de hamblokjes aangezien we een pizzamijter Hawaii wilde maken! Wat je kunt doen met de verse deeg zoals je hem hierboven ziet is verdelen in 6 vierkanten en dan elke vierkant schuin doormidden snijden zodat je driehoeken hebt. Echt zijn het dan wel een beetje misvormde mijters dus ik besloot om het zo te doen:

_MG_9811Ik had daardoor wel rest deeg, maar die plakte ik aan elkaar en zo kon ik er alsnog wat mee doen. Het maken van deze pizza kun je heel makkelijk samen met je kinderen doen. Mijn dochtertje was lekker aan het spelen dus ik liet haar spelen, maar ze had bijvoorbeeld kunnen helpen met de saus erop smeren of de stukjes ananas erop te leggen. Pizza maken is altijd een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen en helemaal als je er thema pizza’s van maakt zoals deze mijters.

pizzamijtertjesMet de hamblokjes deed ik een poging om het kruis op de mijter na te maken en met de ananas vulde ik het op. Hierna strooide ik nog wat geraspte kaas erover en de pizza kon in de oven. Bij deze pizza duurt het 18-20 minuten doorgaans, maar omdat het nu kleinere stukjes waren konden we ze na een kwartier er al uit halen.

sintmijtertjesTadaaaaa! Daar zijn je pizza mijtertjes dan. Speciaal voor tijdens de Sint-dagen!

Maak jij ook wel eens gerechten in een bepaald thema?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. Channa op 15 november 2015 om 08:33

  Het is toch altijd wel weer simpel hoe je iets in een bepaald thema kan maken. Al zou ik dit zelf niet verzonnen hebben 😉

 2. Tineke op 15 november 2015 om 09:34

  Wat een leuk idee! Het ziet er ook erg lekker uit!
  Liefs

 3. Esmeralda op 15 november 2015 om 12:28

  Oh en bedankt, nu heb ik gelijk trek hierin. Superleuk gedaan!

 4. Fleur op 15 november 2015 om 14:57

  Dat ziet er lekker en leuk uit! Ik hou meer van hartig dan van zoet, maar met Sinterklaas kom je overwegend zoete dingen tegen, dus dit is een fijne tegenhanger. (trouwens mijn Sinterklaas-link-up staat nog open t/m 5 december 😉

 5. Stylish Mom op 15 november 2015 om 16:03

  Yum, krijg er spontaan trek van.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje