Lente uittip: lammetjes knuffelen

IMG_4196

Een van de voordelen van in een dorp wonen is dat je vrijwel midden in de natuur woont. De buurman heeft paarden en kippen, om de hoek staan koeien, geiten en ook schapen zijn hierop geen 100 meter afstand te vinden. Ook qua heide hebben we hier meer dan genoeg. Zo kunnen we naar het keelven gaan waar genoeg heide te vinden is, maar ook naar de Strabrechtse Heide.

Nu ga ik over de heide zelf dit keer niet uitweiden maar wel om hun schaapskooi. Want dit jaar had je 5 weekenden de mogelijkheid om daar lammetjes te knuffelen! In verband met het slechte weer en andere plannen stelden we het telkens uit, maar afgelopen zaterdag was het eindelijk zover!

De lammetjes

IMG_4225 IMG_4198Deze lammetjes waren inmiddels alweer 3 weken oud. Zelf heb ik ook een geitenlammetje vast gehouden van 1 dag oud. Ook echt bijzonder!

Het knuffelen

IMG_4223 IMG_4229 IMG_4232In het begin waren er veel ouders en kindjes in het hok, maar vrij snel daarna zat niemand er meer in wat voor mijn man en Fay natuurlijk de kans was om er samen in te gaan. Ondanks dat ze wel bij papa wilde blijven ging ze zelfs zitten en heeft ze vele lammetjes geaaid en een kusje gegeven.

Conclusie

Voor jong en oud is het bekijken en aaien van de lammetjes een groot succes. Er stonden ouders net zo enthousiast in de schaapskooi als de kindjes. Fay vond het allemaal erg interessant en deed op een gegeven moment de lammetjes ook na: beehhh! Het zijn echt hele lieve nieuwsgierige beestjes en ze hebben een hoog schattigheidsgehalte. Echt een ideaal uitje dus voor jezelf en met kinderen.

Wil jij ook lammetjes knuffelen?

Na een hele korte zoektocht op Google vond ik de volgende knuffeldagen nog (dus met iets langer zoeken vind je wellicht iets in de buurt!):

Heb jij al eens lammetjes geaaid of geknuffeld?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties

 1. Marion op 6 april 2015 om 07:07

  Wat schattig om te zien! Zo lief! Oh ik zou dit echt graag een keer gaan doen. Toch eens hier bij de schaapskooi kijken.

 2. Xaviera op 6 april 2015 om 09:14

  Wat een leuke foto’s, lief dat Fay de lammetjes heeft geaaid en kusjes heeft gegeven! Dit lijkt mij heel leuk om eens te doen, zet mij tussen de dieren en ik ben happy. 🙂

 3. Miranda op 6 april 2015 om 09:25

  Wat leuk die foto’s, zo van Fay met de lammetjes. Heel aandoenlijk:)
  Ik heb gewoon nog nooit lammetjes geknuffeld. Ben een stadsmeisje en heb niet direct lammetjes in de buurt, haha!
  Als onze dochter er straks is en er een leuke leeftijd voor heeft zal ik zeker eens een poging wagen, heerlijk voor die kids lijkt me! En stiekem ook voor mezelf;)

 4. Anita op 6 april 2015 om 10:14

  Wat lief, zelf nog nooit bij de lammetjes geweest en te knuffelen eigenlijk. Heerlijk dat Fay er gewoon lekker tussen ging staan!

 5. Michelle op 6 april 2015 om 11:41

  Oh wat jammer dat ik dat hier in de buurt dus nergens kan vinden. Als klein meisje was ik vaak op de boerderij van een kennis te vinden, deze had in het voorjaar altijd jonge bokjes. Zo schattig. Fay heeft er van genoten zo te zien! =)

 6. Jenn op 8 april 2015 om 15:43

  Oh, lammetjes zijn zo schattig! Ik knuffelde vroeger regelmatig lammetjes, onze buren hadden er ieder jaar wel een paar ♥

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje