Lente uittip: lammetjes knuffelen

Een van de voordelen van in een dorp wonen is dat je vrijwel midden in de natuur woont. De buurman heeft paarden en kippen, om de hoek staan koeien, geiten en ook schapen zijn hierop geen 100 meter afstand te vinden. Ook qua heide hebben we hier meer dan genoeg. Zo kunnen we naar het keelven gaan waar genoeg heide te vinden is, maar ook naar de Strabrechtse Heide.

Nu ga ik over de heide zelf dit keer niet uitweiden maar wel om hun schaapskooi. Want dit jaar had je 5 weekenden de mogelijkheid om daar lammetjes te knuffelen! In verband met het slechte weer en andere plannen stelden we het telkens uit, maar afgelopen zaterdag was het eindelijk zover!

De lammetjes

IMG_4225 IMG_4198Deze lammetjes waren inmiddels alweer 3 weken oud. Zelf heb ik ook een geitenlammetje vast gehouden van 1 dag oud. Ook echt bijzonder!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het knuffelen

IMG_4223 IMG_4229 IMG_4232In het begin waren er veel ouders en kindjes in het hok, maar vrij snel daarna zat niemand er meer in wat voor mijn man en Fay natuurlijk de kans was om er samen in te gaan. Ondanks dat ze wel bij papa wilde blijven ging ze zelfs zitten en heeft ze vele lammetjes geaaid en een kusje gegeven.

Conclusie

Voor jong en oud is het bekijken en aaien van de lammetjes een groot succes. Er stonden ouders net zo enthousiast in de schaapskooi als de kindjes. Fay vond het allemaal erg interessant en deed op een gegeven moment de lammetjes ook na: beehhh! Het zijn echt hele lieve nieuwsgierige beestjes en ze hebben een hoog schattigheidsgehalte. Echt een ideaal uitje dus voor jezelf en met kinderen.

Wil jij ook lammetjes knuffelen?

Na een hele korte zoektocht op Google vond ik de volgende knuffeldagen nog (dus met iets langer zoeken vind je wellicht iets in de buurt!):

Heb jij al eens lammetjes geaaid of geknuffeld?

6 reacties op “Lente uittip: lammetjes knuffelen

  • Wat schattig om te zien! Zo lief! Oh ik zou dit echt graag een keer gaan doen. Toch eens hier bij de schaapskooi kijken.

  • Wat een leuke foto’s, lief dat Fay de lammetjes heeft geaaid en kusjes heeft gegeven! Dit lijkt mij heel leuk om eens te doen, zet mij tussen de dieren en ik ben happy. 🙂

  • Wat leuk die foto’s, zo van Fay met de lammetjes. Heel aandoenlijk:)
    Ik heb gewoon nog nooit lammetjes geknuffeld. Ben een stadsmeisje en heb niet direct lammetjes in de buurt, haha!
    Als onze dochter er straks is en er een leuke leeftijd voor heeft zal ik zeker eens een poging wagen, heerlijk voor die kids lijkt me! En stiekem ook voor mezelf;)

  • Wat lief, zelf nog nooit bij de lammetjes geweest en te knuffelen eigenlijk. Heerlijk dat Fay er gewoon lekker tussen ging staan!

  • Oh wat jammer dat ik dat hier in de buurt dus nergens kan vinden. Als klein meisje was ik vaak op de boerderij van een kennis te vinden, deze had in het voorjaar altijd jonge bokjes. Zo schattig. Fay heeft er van genoten zo te zien! =)

  • Oh, lammetjes zijn zo schattig! Ik knuffelde vroeger regelmatig lammetjes, onze buren hadden er ieder jaar wel een paar ♥

Reageren is niet mogelijk.