Lekkerste zomer snacks

Het is officieel zomer! En een van de redenen dat ik zo van de zomer houd is omdat ik dan veel gezonder snack. Hoe ik in de winter veel vaker grijp naar de zakken chips, de nootjes en repen chocolade bestaan mijn snacks met mooi weer vooral uit dingen die te maken hebben met fruit en groenten. Fitgirl all the way jongens haha. En daarom deel ik in deze blog graag mijn lekkerste zomer snacks. Wie weet inspireer ik je daarmee.

Gezonde zomer snacks

Tijdens de zomer liggen de lekkerste fruitsoorten weer op de markt en in de winkels. Hier in huis zijn we vooral enorm dol op watermeloen, aardbeien, perziken (het liefst wilde) en mango.

Watermeloen pizza

Heel erg populair is de watermeloen pizza. Die kun je echt in verschillende varianten maken, maar als ik hem ook voor de kinderen maak dan doe ik dat meestal op onderstaande manier. Lekker met yoghurt of kwark erop en dan beleggen met flink wat fruit. Ziet er feestelijk uit toch?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Je kunt de watermeloen pizza ook beleggen met geitenkaas, tomaat en basilicum. Of met parmaham en stukjes tomaat. Echt heerlijk!

Fruitsalades of fruitspiesjes

Wat het ook altijd goed doet bij zowel de kinderen als mezelf is een flinke bak met fruit maken. Snijd alles wat je hebt liggen maar eens op. Dit is vooral handig wanneer je weet dat je het fruit niet al te lang meer kunt bewaren. Op deze manier eet ik ook heel wat meer fruit dan normaal. Het is ook leuker eten zo’n vrolijke bak met allerlei kleurtjes. Of je doet ze in een bak met vakjes als je het niet door elkaar wilt. Bij de Wibra kocht ik hele fijne bakjes die we ook regelmatig meenemen als we een dagje weg gaan.

lekkerste zomer snacks

Een beetje hetzelfde principe zijn de fruitspiesjes. Je pakt een satéprikker en rijgt daar allerlei verschillende soorten fruit aan. Zoiets is leuk om uit te delen, of bij een bbq. Of gewoon omdat je er zin in hebt.

Smoothies

Iets wat ik al heel lang niet meer heb gemaakt, maar wat ik dus wel van plan ben zijn smoothies. Er was een tijd dat ik werkelijk elke dag wel een smoothie maakte. Maar toen had ik nog geen kinderen en dus een heleboel tijd. Nu begin ik er niet zo snel meer aan omdat je dan ook alles moet afwassen weer en ik daar dus geen zin in heb haha. Maar een lekkere smoothie met een aantal stukken fruit, kokoswater of yoghurt erdoor.. Hmmm heerlijk!

Je kunt ze overigens ook met groente maken. Spinazie doet het altijd goed, maak er dan wel een combinatie van met lekker zoet fruit. Of avocado is ook een groente die ik met regelmaat in mijn smoothies gooi.

Zelfgemaakte waterijsjes

Het makkelijkste is natuurlijk om van die raketjes of andere waterijsjes uit de winkel te kopen. Maar het heeft ook wel wat om zelf aan de slag te gaan. Waterijsjes van meloen gemaakt of van verse aardbeien. Super leuk en vooral ook heel erg lekker én gezond. Dit kun je dan ook lekker met de kinderen maken, heb je voor hen ook meteen een activiteit plus ze snacken gezond.

Rauwkost met dip

Groenten doen het ook altijd goed bij mij. Maar dan niet de standaard sperziebonen of broccoli die we bij onze avondmaaltijd eten. Maar wel allerlei rauwkost met een zelfgemaakte dip erbij. Ik ben zelf enorm dol op heksenkaas en dit maak ik dan ook zelf meestal. Dan lekker nog wat wortel, komkommer, tomaat en paprika erbij en je kunt lekker gaan dippen. Je kunt het natuurlijk ook zonder dip eten, pak dan weer zo’n vakjesbak erbij en leg in elk vak weer iets anders. Je kunt zo ook een combinatie maken met groente én fruit. Nog wat nootjes erbij en je hebt helemaal een geweldig tussendoortje.

Gazpacho of andere koude soep

As we speak ligt er een bakje met gazpacho in de vriezer. Deze heb ik een tijd terug zelf gemaakt maar het was zoveel dat ik het ook ingevroren heb. Gazpacho is een heerlijke koude Spaanse soep met vooral tomaten en paprika erin. Echt een aanrader! Je kunt natuurlijk ook andere koude soepen maken zoals komkommersoep of courgette-erwtensoep.

Wraps

Wij eten onze wraps meestal met kip of gehakt. Als avondmaaltijd. Maar je kunt natuurlijk ook lekker frisse wraps maken met zalm of gerookte kipfilet. Heerlijk als lunch of gewoon in kleine stukjes zodat je het als snack kunt eten. Ook heerlijk voor bij de borrelplank! Vooral de wrap met gerookte zalm is favoriet bij ons zoontje.

Er zijn nog veel meer lekkere snacks te bedenken, maar dit zijn toch wel mijn favorieten.

Welke snacks eet jij het liefst in de zomer?

1 reactie op “Lekkerste zomer snacks

  • Wat een heerlijkheden allemaal! De ‘watermeloen pizza’ ziet er heerlijk uit! En de watermeloen in verschillende leuke vormpjes is misschien wel een idee voor mijn zoontje ???? Thanks voor het delen!

Reageren is niet mogelijk.