8x de lekkerste herfst/winter thee

Altijd als het weer richting de herfst/winter gaat begin ik weer met thee drinken. Ik ben een echte theeleut, maar wel alleen in die seizoenen. Is het lente of zomer dan zie je me zelden met een kop thee namelijk. Heel typisch eigenlijk haha. Maar aangezien we dus midden in de herfst zitten en ik dus weer volop aan de thee leek het me leuk om de acht lekkerste herfst en winter thee te laten zien.

De lekkerste herfst en winter thee

Stiekem is er sinds een poos (het artikel schreef ik in 2016, er kwam een update in 2018 en 2022) een nieuwe favoriet bijgekomen. Dus eigenlijk zijn het niet de acht lekkerste herfst en winter theesmaken. Maar er zijn er negen.

Mijn favoriete herfst thee: New York Chai (sweet honey lemon)

Deze smaak ontdekte ik door een oude vriendin van me. Zij kocht hem bij de DM drogist in Duitsland en sindsdien ben ik verkocht. Telkens wanneer ik erheen ga koop ik minimaal vier doosjes. Maar ze zijn ook snel weer leeg.. Daarom kocht ik in 2022 er maar liefst 9 (zoveel zaten er in een grotere doos), want tijdens de corona tijd was een bezoekje aan Duitsland niet zo handig en toen zat ik plots zonder thee. Dat wil ik niet meer zien gebeuren.

Autumn storm

Deze thee is echt een van mijn favorieten. Deze drink ik zelfs als het zomer is. Echt waar. Het is een combinatie van appel en kaneel en ik drink het dus echt in liters weg. Overigens pak ik wel altijd het Jumbo merk en dan heet deze thee herfst storm.

Turkish apple

Deze Turkish apple is ook een combinatie van appel en kaneel maar toch heel anders. Dit is echt een hele zoete thee. Voor de zoetekauw onder ons. Vooral mijn dochter vindt deze herfst thee erg lekker.

Minty Morocco

Bij mijn schoonmoeder kwam ik in aanraking met minty morocco. Een groene muntthee ook weer met kaneel. Door haar heb ik deze thee dus ook zelf in huis gehaald. Al is hij inmiddels alweer op en mag ik dus weer nieuwe gaan kopen.

Winter glow

Een echte winterse thee waarbij allerlei specerijen zijn gecombineerd met vruchten. Met in het bijzonder de sinaasappel. Toch vind ik zelf dat je de sinaasappel niet proeft, wat ik wel jammer vind want ik houd daar wel van. Toch blijft het een lekkere thee, ondanks het ontbreken van de sinaasappel smaak haha.

winterglow

Caramelised pear

Een andere favoriet van mij is de gekarameliseerde peer. En ja je raadt het al, ook dit is met een vleugje kaneel. Kaneel hoort gewoon bij de herfst en bij de winter. Dus mag eigenlijk ook niet ontbreken.

Apple pie

Alhoewel deze herfst thee grote overeenkomsten heeft met de ‘autumn storm’ thee, aangezien er appel en kaneel zit in beide smaken. Is er toch een groot verschil. Deze thee is namelijk een echte zwarte thee. Dat maakt hem toch weer anders, maar ook erg lekker.

Lemon pie

Een smaakje die ik al een behoorlijke tijd niet meer in de schappen zie, maar welke wel echt heerlijk is. Een hele frisse thee, maar daarom ook juist lekker voor in de herfst of winter. Hopelijk vind ik hem deze herfst of winter wel weer in de winkels. Zonde als hij er niet meer zou zijn.

Speculaas

En dan de laatste, eentje die ook nog maar weinig in de schappen ligt maar wel echt bij deze tijd van het jaar past. De speculaas smaakt naar.. je raadt het al.. speculaas. En wat is er nu lekkerder dan dat rondom de feestdagen?

speculaas

Zoals je wel kunt zien hierboven is de kaneel vrij overheersend. Dat komt omdat ik daar gewoon enorm van houd, maar ook omdat het wel past bij deze tijd van het jaar. Ook erg opvallend dat er veel smaken appel bevatten en dan zelfs de combinatie appel en kaneel. En toch zijn ze allemaal anders. Er worden net andere dingen toegevoegd.

Wat is jouw favoriete thee in de herfst en winter?

De uitgelichte foto komt van Shutterstock.

18 reacties op “8x de lekkerste herfst/winter thee

Reageren is niet mogelijk.