8x de lekkerste herfst/winter thee

shutterstock_313783691

Altijd als het weer richting de herfst/winter gaat begin ik weer met thee drinken. Ik ben een echte theeleut, maar wel alleen in die seizoenen. Is het lente of zomer dan zie je me zelden met een kop thee namelijk. Heel typisch eigenlijk haha. Maar aangezien we dus midden in de herfst zitten en ik dus weer volop aan de thee leek het me leuk om de 7 lekkerste herfst en winter thee te laten zien.

De lekkerste herfst en winter thee

Stiekem is er sinds een poos (het artikel schreef ik in 2016 en nu is het 2018) een nieuwe favoriet bijgekomen. Dus eigenlijk zijn het niet de acht lekkerste herfst en winter theesmaken. Maar er zijn er negen.

Mijn favoriet: New York Chai (sweet honey lemon)

Deze smaak ontdekte ik door een oude vriendin van me. Zij kocht hem bij de DM drogist in Duitsland en sindsdien ben ik verkocht. Telkens wanneer ik erheen ga koop ik minimaal vier doosjes. Maar ze zijn ook snel weer leeg..

Autumn storm

Deze thee is echt een van mijn favorieten. Deze drink ik zelfs als het zomer is. Echt waar. Het is een combinatie van appel en kaneel en ik drink het dus echt in liters weg.

Turkish apple

Deze Turkish apple is ook een combinatie van appel en kaneel maar toch heel anders. Dit is echt een hele zoete thee. Voor de zoetekauw onder ons.

Minty Morocco

Bij mijn schoonmoeder kwam ik in aanraking met minty morocco. Een groene muntthee ook weer met kaneel.

Winter glow

Een echte winterse thee waarbij allerlei specerijen zijn gecombineerd met vruchten. Met in het bijzonder de sinaasappel. Toch vind ik zelf dat je de sinaasappel niet proeft, wat ik wel jammer vind want ik houd daar wel van. Toch blijft het een lekkere thee, ondanks het ontbreken van de sinaasappel smaak haha.

winterglow

Caramelised pear

Een andere favoriet van mij is de gekarameliseerde peer. En ja je raadt het al, ook dit is met een vleugje kaneel.

Apple pie

Hmm autumn storm is appel en kaneel en nu de apple pie ook. Toch zit er wel degelijk verschil in aangezien dit echt een zwarte thee is.

Lemon pie

Een smaakje die ik al een behoorlijke tijd niet meer in de schappen zie, maar welke wel echt heerlijk is. Een hele frisse thee, maar daarom ook juist lekker voor in de herfst of winter.

Speculaas

En dan de laatste, eentje die ook nog maar weinig in de schappen ligt maar wel echt bij deze tijd van het jaar past. De speculaas smaakt naar.. je raadt het al.. speculaas. En wat is er nu lekkerder dan dat rondom de feestdagen?

speculaas

Zoals je wel kunt zien hierboven is de kaneel vrij overheersend. Dat komt omdat ik daar gewoon enorm van houd, maar ook omdat het wel past bij deze tijd van het jaar. Ook erg opvallend dat er veel smaken appel bevatten en dan zelfs de combinatie appel en kaneel. En toch zijn ze allemaal anders. Er worden net andere dingen toegevoegd.

Wat is jouw favoriete thee in de herfst en winter?

De uitgelichte foto komt van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

17 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 18 oktober 2016 om 06:11

  Ze klinken allemaal heel erg lekker. Ik drink niet zo vaak echt een winterthee. Ik drink altijd groene thee met citroen.

  • Nicole op 19 oktober 2016 om 07:29

   Oh ja groene thee drink ik ook veel 🙂

 2. Leonie van Mil op 18 oktober 2016 om 06:25

  Winter glow en autumn storm vind ik ook altijd erg lekker

 3. marije op 18 oktober 2016 om 06:37

  Ik drink eigenlijk altijd citrus/ jasmijn thee het hele jaar door. Zolang het maar groene thee is ben ik helemaal ok. Ik heb bijv caramalized pear wel eens geprobeerd maar dat was te zoet voor mij. Lemon pie vond ik wel geweldig maar die ben ik ook al heel lang niet tegen gekomen.

  • Nicole op 19 oktober 2016 om 07:29

   Groene thee drink ik overigens ook!

 4. Monique op 18 oktober 2016 om 07:49

  Heel saai, maar ik drink het hele jaar dood het liefst rooibos, groene thee of kamillethee. Ik vind die smaakjes meestal wel lekker ruiken, maar als thee niet zo….

  • Nicole op 19 oktober 2016 om 07:30

   Rooibos lust ik dus echt niet, maar groene thee wel!

 5. Romy op 18 oktober 2016 om 08:35

  Wat grappig, dit zijn nou echt mijn smaakjes thee! Vooral van minty Morocco en Turkish Apple ben ik groot fan. Verder drink ik graag sterrenmuntthee.

  • Nicole op 19 oktober 2016 om 07:30

   Oh ja sterrenmunt vind ik ook lekker!

 6. Wilstinique op 18 oktober 2016 om 11:35

  Ik ben eigenlijk sinds korte tijd pas echt een theedrinker geworden, dus een favoriet voor de herft/winter heb ik nog niet. Maar de Autumn thee lijkt me heerlijk.. Gelukkig moet ik straks nog even boodschappen doen.

  • Nicole op 19 oktober 2016 om 07:30

   Ben benieuwd wat je ervan vindt!

 7. Jessica op 18 oktober 2016 om 17:08

  Heb je wel eens thee gehaald bij Simon Levelt? Echt doen, er is daar een bepaalde smaak die gewoon echt proeft naar gebakken appeltaart!

  • Nicole op 19 oktober 2016 om 07:31

   Ik ken Simon Levelt niet haha, is dat een winkel?

   • Jessica op 19 oktober 2016 om 09:32

    Simon levelt is een winkel, met heel veel verschillende soorten koffiebonen maar ook met heel veel losse thee (die je zelf in een zakje moet doen, super simpel). Zoveel verschillende smaken hebben ze daar, die je in de supermarkt niet kan halen.

 8. marjon op 19 oktober 2016 om 13:00

  Ohja, zitten veel smaakjes tussen die ik ook heerlijk vind. Vooral de Turkish Apple en de Pear zijn mijn favo smaakjes. Beetje zoet 😉

 9. Yvonne op 19 oktober 2016 om 20:23

  Lemon pie vond ik ook erg lekker! Speculaas nog niet op, die zal ik volgende keer eens meenemen. Ik houd ook van rooibosthee, vooral met zelf toegevoegde honing.

 10. Jonna@Burgertrutjes op 19 oktober 2016 om 23:15

  Ik ga tegenwoordig voor de verse losse thee. Love it, net zoals mijn muntplant.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje