Lekkere paasbrunch met de familie

paasbrunch ideeën

Pasen staat voor mij wel gelijk aan het houden van een lekkere paasbrunch. Oké vooruit, het staat ook gelijk aan paaseitjes eten (en dan vooral de chocoladevarianten). Maar brunchen tijdens Pasen is iets wat ik heel erg graag doe. Normaal gesproken doe ik dat eigenlijk alleen met mijn gezin, maar dit jaar heb ik de ‘hele’ familie uitgenodigd. Ik ben namelijk de dag na Pasen jarig en vond dat wel een leuke manier om het te vieren.

Geen traditionele Paasbrunch

Het wordt echter geen traditionele Paasbrunch waarbij iedereen aan een (lange) tafel zit. Dat past namelijk niet hier in huis dus ik heb iets anders bedacht. We hebben wel een grote eettafel en deze wil ik tegen de muur of het kozijn zetten. Uiteraard met een mooi tafelkleed erover, in het juiste thema.

Aangezien wij ook een tafelklem hebben en deze al versierd hebben in het Paas-thema zal dit er allemaal wel leuk uitzien. Op deze tafel wil ik dan al het eten (en eventueel drinken) zetten samen met de bordjes en het bestek. Zo kan iedereen dan zelf pakken wat ze willen en op hun eigen plek opeten. Een soort ‘lopend buffet’ dus eigenlijk.

Wat serveer ik tijdens de Paasbrunch?

De boodschappen voor de Paasbrunch moet ik nog gaan doen en dat gebeurd dus pas ergens deze week. Echter heb ik natuurlijk wel al wat ideetjes in mijn hoofd wat ik wil. Of ik het ook allemaal ga uitvoeren weet ik nog niet, maar ik zal mijn ideeën erover even delen.

Eieren

Uiteraard zullen er gekookte eieren staan. Dat kan niet missen tijdens Pasen. Echter wil ik misschien ook een bord met gevulde eitjes neerzetten. Dat vind ik altijd zo lekker en ik weet dat mijn man en dochter er ook dol op zijn. In een andere blog met 11 lekkere ideetjes voor de Paasbrunch vertel ik over gevulde eieren met heksenkaas. Deze variant is echt om te smullen dus wie weet wordt het een mix!

Brood en beleg

Natuurlijk kunnen de broodjes tijdens een brunch niet ontbreken. Je kunt in de winkel super lekkere brunchbroodjes kopen. En wie weet koop ik ook wel iets in de vorm van een Paashaas of kip ofzo. Gewoon om in het thema te blijven. Wat er in ieder geval op tafel komt te staan zijn croissantjes. Daar maak ik de kinderen zo ontzettend blij mee. Normaal ben ik van de makkelijk en koop ik gewoon verse croissantjes maar ik denk dat ik ze dit keer zelf ga maken.

Zeg je broodjes dan zeg je ook beleg. Daarom zal ik ook een assortiment aan lekker beleg op de tafel zetten. Vleeswaren, diverse kazen maar ook gerookte zalm en natuurlijk het zoete beleg.

Hartige quiches

Alhoewel ik heel goed zelf quiches kan maken heb ik al besloten dat ik dit keer gewoon in de winkel van die kant en klare quiches ga kopen. Deze zijn ook hartstikke lekker en hoef je alleen nog maar in de oven te schuiven. Het fijne van deze quiches is ook dat ze zowel warm als koud erg lekker zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn dat ze na verloop van tijd afgekoeld zijn.

Fruitsalade en snoepgroenten

Ook kan een lekkere fruitsalade eigenlijk niet ontbreken op tafel. Je kunt natuurlijk gaan voor een kant en klare zo uit de supermarkt. Of je haalt zelf op de markt allerlei stukken fruit die je klein snijd. Aangezien onze kinderen dol zijn op fruit maar ook op snoepgroenten zal ik dat ook op tafel zetten. Kleine komkommertjes, verschillende kleuren tomaatjes en natuurlijk kleine paprikaatje. Ziet er ook nog eens heel kleurrijk uit zo op tafel!

Chocolade

Als er iets is wat je echt niet mag vergeten tijdens een Paasbrunch dan is dat wel chocolade. In de vorm van chocolade eieren, Paashaasjes en konijntjes. Hartstikke leuk om neer te zetten en natuurlijk heerlijk om op te eten. Juist de combinatie van zoet met hartig maakt het een lekkere brunch.

Wraps en andere kleine hapjes

Tijdens het schrijven van deze blog schoot me overigens nog iets te binnen. En dat zijn wraps. Daar kun je namelijk hele kleine paashapjes van maken en zoiets doet het eigenlijk ook erg goed aan tafel. Natuurlijk zijn er nog meer lekkere kleine hapjes te verzinnen. Wat denk je van kaassoesjes of knakworst croissantjes. Of wat ook heel lekker is zijn de spinaziehapjes met fetakaas.

Of dit allemaal ook op de Paasbrunch tafel zal komen te staan weet ik niet. Een heleboel wel, sommige dingen wellicht niet. Dat ik waarschijnlijk veel te veel in huis haal en maak, dat weet ik eigenlijk wel zeker. Maar dan kunnen wij mooi de restjes gebruiken als avondeten of voor de volgende dag.

3 reacties op “Lekkere paasbrunch met de familie

Reageren is niet mogelijk.