Lekkere lunch op de BBQ

Zodra het een beetje weer is gaat hier de BBQ aan. We hebben zowel een kolen barbecue als eentje op gas. Toch lieten we ons heel lang beperken tot het avondeten om de BBQ warm te stoken. Tot we ons bedachten dat het net zo lekker is om de lunch klaar te maken op een braadrooster. Ik ging snel op zoek naar lekkere en vooral ook makkelijke recepten want in de middag hebben we vaak wat minder tijd.

Juiste accessoires voor de bbq

Wat ik door de jaren heen wel heb ontdekt is dat het fijn is om de juiste accessoires te gebruiken voor het barbecuen. En dan heb ik het niet alleen over de tang waarmee je het vlees omdraait, maar ook over de juiste messen.

lunch gerechten bbq

Hoe vaak heb ik wel niet een broodje verkeerd (lees: kapot) gesneden omdat ik niet het juiste mes voor handen had. Of moest ik teveel druk uitoefenen tijdens het in stukjes snijden van de kipfilet. Een mes is namelijk niet zomaar een mes. Elk messentype heeft zijn eigen doel. Dus voor de verschillende ingrediënten die je gebruikt voor je gerecht heb je ook verschillende soorten messen nodig. En als je dan toch gaat voor een goede messenset dan zijn de Forged messen wat de iPhone voor de mobieltjes is: bijzonder, hoogwaardig en met een stoere uitstraling. De messen van Forged zijn volledig handgemaakt en gefabriceerd uit Japans staal.

Bol AlgemeenBol Algemeen
lekkere lunch op bbq

Lekkere lunch ideetjes voor de BBQ

Als het gaat om de lunch dan denk je misschien aan je bruine boterham met kaas. Soms een salade of een soepje. Maar voor mij kan de lunch ook bestaan uit bijvoorbeeld een lekkere wrap met BBQ chicken, een sweet chicken sandwich of een lekkere zelfgemaakte cheeseburger. Maar je kunt ook gewoon pizza op de bbq maken.

Wrap met BBQ chicken

Als wrap gebruik ik meestal een groentewrap of een volkoren wrap. Net wat ik op dat moment in huis heb. De BBQ chicken maak ik klaar op de barbecue. Ik snijd het kipfilet dan in stukjes en marineer de kip meestal een dag van tevoren met barbecue saus, Ketjap Manis, grof gesneden ui en een paar teentjes knoflook. Qua groente gril ik soms wat reepjes paprika op de BBQ en andere keren leg ik er wat veldsla bij en wat mais.

Sweet chicken sandwich

Het idee voor de sweet chicken sandwich vond ik op de website van Kamado Express. Zij hebben daar een heleboel BBQ recepten staan en tijdens het zoeken werd vooral mijn dochter enthousiast van dit recept. Om deze sandwich te maken heb je pistolet broodjes nodig, ananasstukjes en mango. In het originele recept staan ook granaatappelpitjes maar wij zijn daar niet zo fan van. Je hebt natuurlijk ook kippenworstjes nodig die je samen met de halve pistolet broodjes grilt op de BBQ.

Zelfgemaakte cheeseburger

Het fijne van een zelfgemaakte cheeseburger is dat je helemaal zelf kunt bepalen wat voor brood je gebruikt en wat je op je broodje legt. Ik ben dol op cheeseburgers waarbij ik een Italiaanse bol gebruik als broodje, een goede grote zelfgemaakte hamburger en daarbij maar liefst 2 plakjes kaas. Zelf wil ik er ook graag tomaat en augurk op terwijl ik mijn man juist blij maak met een burger zonder augurk.

Welk gerecht zou jij wel willen uitproberen?

2 reacties op “Lekkere lunch op de BBQ

Reageren is niet mogelijk.