Lekker warm de optocht kijken met Festival Onesies

Over niet al te lange tijd (die maanden vliegen toch voorbij) is het alweer zover: Carnaval. Het is het eerste jaar dat mijn man niet meer in de raad van elf zit maar reserve is. Dus dit jaar kunnen we ook onze eigen plannen trekken. Zo zijn we afgelopen jaren niet echt naar Carnavals optochten geweest, maar dit jaar willen we weer naar Eindhoven toe. Dit was, voordat ik kinderen had, traditie om dat samen met mijn moeder en tante te doen. Dus deze traditie zet ik graag weer voort.

Omdat Carnaval in de winter valt en het dus altijd koud is, is het goed om na te denken over hoe je verkleed gaat. Want jezelf verkleden en er dan een dikke winterjas over aan trekken is ook een beetje saai. Hoe ideaal zijn dan de pakken van Festival Onesies?! Dit zijn hele leuke (en warme!) dieren onesies met of zonder bedrukking.

Leuke en warme onesies

Onze dochter heeft inmiddels een drietal onesies in haar kast hangen. Zo ontvingen we een tijd terug twee onesies als pyjama. Eentje voor haar en eentje voor mij. Plus ze kreeg met haar verjaardag ook een onesie uit de Efteling, van de boze wolf. Onesies zijn ontzettend fijn als huispak voor een chille zondag bijvoorbeeld.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Maar ze zijn ook ideaal voor bijvoorbeeld de Carnavalsoptocht.

Je kunt namelijk gewoon je normale kleding aan, trekt daarover je onesie aan en je hebt geen jas meer nodig. Zo ben je dus bij de optocht verkleed én je hebt het lekker warm!

Onesies voor kinderen en volwassenen

Op de website van Festival Onesies vind je zowel onesies voor kinderen als volwassenen. Voor de kinderen kun je bijvoorbeeld kiezen uit een draak, tijger of unicorn. Voor de volwassenen kun je kiezen uit onder andere een haai, aap, kikker en varken. Maar ook voor volwassenen hebben ze unicorn pakken. Zowel in roze als blauw.

festival onesies eenhoorn

Wat de onesies van Festival Onesies zo uniek maakt, is dat je kunt kiezen uit onesies zonder opdruk en met! Kies bijvoorbeeld voor het haaienpak met de opdruk “helemaal naar de haaien!” of voor het varken met “feest varken” achterop. Ze hebben zelfs pakken van Casa de Papel. Dat zijn natuurlijk geen dieren, maar ja wel een echte hit. Niet alleen leuk voor Carnaval, maar bijvoorbeeld ook voor Halloween of vrijgezellenfeesten.

Onze keus

Onze dochter mocht kiezen voor ons en zij koos de Kinder unicorn onesie – feestbeest uit. Een fluffy warm pak in de maat 104/110. Deze pakken vallen wat groter uit dus ook dit pak is veel te groot bij onze dochter. Maar ze kan hem wel aan. Beter te groot dan te klein vind ik met dit soort dingen. Kan ze er ook lekker lang mee doen! Het enige nadeel vonden we wel de knopen. Mijn dochter heeft af en toe moeite met de knopen dicht te maken. Een rits was iets praktischer geweest.

dieren onesies kind eenhoorn

Omdat zij als eenhoorn verkleedt gaat tijdens de optocht, wilde ik ook een eenhoorn pak. Ik twijfelde heel erg tussen het blauwe en roze pak. Maar ging uiteindelijk toch voor blauw. Ik ben nu eenmaal een Party Animal 😉 En wat zit hij heerlijk… deze heeft overigens wel een rits!

Houd mijn blog overigens maar goed in de gaten.. Binnenkort mag ik een onesie weggeven!

5 reacties op “Lekker warm de optocht kijken met Festival Onesies

  • Claudia Diependaal zegt:

    Geweldig ik hou het zeker in de gaten. Bij onze dochter staat het hele jaar de BBQ aan! Onze kleindochtergeett dan ook altijd een onesie aan. Ze staan ook zo leuk.. Wij wonen echt in het zuiden en hier heeft elk dorp en grote stad zijn eigen optochten met carnaval. Ik heb hier altijd gewoond. Ik ging voor de kinderen voor mezelf hoeft de carnaval niet. Dus ik blijf nu lekker thuis. De kids zijn oud genoeg om zelf te gaan. De jongste ga nu net 15 maar blijft sinds een paar jaar ook thuis. Hij vindt er nu niets meer aan. Zijn oudere broer en zussen wel. Leuk dat je er een eind voor reist!

    Groetjes Claudia!

    • Nou een eind ervoor reizen valt mee. Ik ben geboren en getogen in Eindhoven en woon er nu een half uur vandaan haha. En bij ons in ons mini dorpje is wel een carnavalsvereniging maar geen optocht. In Someren zelf wel, maar die van Eindhoven vind ik wel leuker. Plus we gaan fijn met een grote groep..

Reageren is niet mogelijk.