5x lekker met kwark

lekker met kwark recepten

Kwark. Iets wat ik in het verleden dus echt niet lekker vond om te eten. Ik zag veel mensen ontbijten met kwark of yoghurt, maar hier kreeg ik het gewoon niet weg. Het was natuurlijk ook wel iets wat tussen mijn oren zat. Echter heb ik nu ontdekt dat kwark eigenlijk heel lekker kan zijn mits je de juist toevoegingen doet. Ook kun je kwark gebruiken voor andere dingen dan alleen maar eten bij je ontbijt of als toetje.

In deze blog daarom de vijf manieren die ik gebruik om kwark te eten, met daarbij lekkere variaties.

Waarom kwark eten?

Kwark is de laatste jaren erg populair geworden, vooral onder de sporters. Dat komt omdat er in kwark erg veel eiwitten zitten. Eet je yoghurt dan zit daar vaak meer dan de helft minder eiwitten in en ook een boterham met kaas zorgt voor minder eiwitten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Eiwitten zijn een krachtige bouwstof voor je spieren en geven je bovendien ook nog een lang verzadigd gevoel. Ideaal dus voor sporters, maar ook voor mensen die af willen vallen of gewoonweg iets zoeken waar ze lang vol van zitten.

Daarbij scoort kwark in vergelijking met yoghurt en melk ook beter qua vitamines. Er zit vooral beduidend meer vitamine B2 en vitamine B12 in kwark.

5 lekkere kwark variaties

Natuurlijk start ik met het meest logische, kwark als ‘hoofdmaaltijd’ eten. In de meeste gevallen als ontbijt. Dat is ook hoe ik mijn dag start. Met kwark en daarin dan wat fruit en/of granen met chocolade (crunchy duoloops van de Jumbo). Je kunt hier best veel in varieren want de ene dag kies je voor banaan met pure hagelslag, dan weer aardbeien met de duoloops, of je gaat voor banaan met speculoos of honing of… noem maar op.

Hier nog meer ideeën om kwark bij te gebruiken:

  • Tiramisu met kwark in plaats van mascarpone. Wel slim om kwark met een smaakje te pakken of gewone kwark te gebruiken met bijvoorbeeld een flavor poeder van ESN.
  • Maak een frittata door kwark te mengen met eieren en wat groente. Dit giet je in een pan en je bakt er een overheerlijke frittata van.
  • Kwarkcake. Je hebt tegenwoordig van Koopmans pakken om Kwarkcake te maken, deze hebben wij ook in huis maar ik moet het nog testen. Het klinkt in ieder geval als een heerlijke gezondere versie van een normale cake.
  • Tzatziki of knoflooksaus. Je kunt met kwark ook een lekkere saus maken. Ik heb het wel eens gebruikt als basis voor een knoflooksaus, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een frisse tzatziki van maken. Heerlijk bij je shoarmavlees.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *