LEGO: voor jong én oud

Als het gaat om speelgoed wat tijdloos én leeftijdsloos is dan heb je het over LEGO. Bij de allerkleinste begin je met LEGO duplo en hoe ouder het kind wordt hoe kleiner de blokjes. Het is dan ook niet voor niets dat er bij elke verjaardag of feestdag wel iets van LEGO in het cadeaupapier zit. Omdat het niet alleen een hele leuke maar ook vrij prijzige hobby is zoeken we natuurlijk altijd naar LEGO aanbiedingen. En de website van Bricklord helpt daar enorm bij.

Met de paplepel ingegoten

Al vanaf dat ik me kan herinneren speel ik zelf al met LEGO. Ik kan me nog goed het grote piratenschip herinneren die mijn broertje had gekregen. Uren konden we daarmee spelen. En ook bij onze kinderen is het plezier om en met LEGO al met de paplepel ingegoten. Bakken vol met Duplo hebben we in huis en ook de sets LEGO City en LEGO Friends zijn al bijna niet meer te tellen. Het is mooi om te zien hoe de fantasie van de kinderen aangesproken wordt. Maar ook mooi om te zien hoe LEGO ons als gezin samen brengt bij het bouwen van alle leuke setjes.

Behalve de LEGO sets voor de kinderen staan er hier voor vooral mijn man nog een aantal gave sets op het verlanglijstje. Zo is hij helemaal weg van Star Wars en wil hij heel graag daar een aantal sets van in huis hebben. Met bovenaan zijn lijstje de Millennium Falcon van meer dan €800,-. Ik gok dat deze er voorlopig nog wel op zal blijven staan gezien de prijs. Maar dat het hem uren bouwplezier oplevert dat kan ik garanderen. Verder vindt hij het geweldig om voertuigen te bouwen, denk aan vliegtuigen, treinen en ook schepen. De speculatie dat er dus een LEGO Titanic in de maak is viel bij hem in goede aarde. Dit zou dan de grootste LEGO set aller tijde zijn en het hoge prijskaartje van €629,99 hebben. Ik ben benieuwd of hij inderdaad uitkomt en zo ja in wat voor oplage.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Cadeautip

Voor ons huishouden geldt in ieder geval dat je ons altijd blij maakt met LEGO als cadeau. Of dat nu is voor het afzwemmen, voor het zindelijk zijn of omdat er een goed rapport is gehaald. En nu de feestdagen eraan komen weet ik ook zeker dat er weer menig sets op het verlanglijstje van de kinderen komen. Al is het wel altijd een hele moeilijke keuze welke sets. Er is namelijk zoveel leuks. Meestal kijken we naar de sets die we al hebben en kiezen we iets wat daar dan redelijk bij past. Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om een bepaald thema in je achterhoofd te houden of een specifieke serie, zoals bijvoorbeeld Harry Potter of Star Wars.

Zijn ze bij jullie ook zo gek op LEGO?