Leegstand van de winkelstraat*

leegstand-van-de-winkelstraat

Een aantal weken geleden ging ik bij ons het dorp in voor kleertjes van mijn kinderen. Ik had een missie: een fijne tussenjas voor de kleine man en handschoenen voor beide kinderen. Er zijn altijd een aantal zaken waar ik dan ga kijken. Echter was één van die zaken weg. Het pand stond opeens leeg. En dat was niet het enige pand. In onze winkelstraat lijkt een ware leegstand te zijn. Steeds meer lokale bedrijven verdwijnen.

Met de komst van online shoppen verdwijnen steeds meer lokale ondernemers

Mensen shoppen steeds vaker online. Ik maak me daar ook schuldig aan. Het is makkelijk, het scheelt tijd en online kun je werkelijk alles vinden. Je hoeft vaak niet eens naar meerdere webshops om alle verschillende producten te kopen. Dat kan op één plek.

Maar door het online shoppen gaat men steeds minder naar de stenen winkel. Waardoor veel van deze winkels moeten sluiten. Deze winkeliers hebben vaak geen budget of kennis voor een eigen webshop. Ze beschikken niet tot een netwerk van leveranciers en online marketing is ook een vak apart.

Op OnsMagazijn.com verzamelen de winkeliers van Nederland zich

Omdat ik het zelf, als ondernemer, ontzettend belangrijk vind dat juist ook de lokale winkelier blijft bestaan shop ik zelf ook het liefst bij kleine ondernemers. Natuurlijk koop ik ook wel eens bij bol.com of coolblue. Maar ik steun ook de lokale ondernemer.

Daarom ben ik blij met de ontdekking van Ons Magazijn. Als overkoepelend orgaan heeft Ons Magazijn de handen ineen geslagen. Op deze online winkel kunnen lokale winkeliers hun producten alsnog verkopen. Op die manier kunnen wij als consumeerder lokaal kopen, zonder het gemak of voordeel van het online shoppen te verliezen.

De voordelen van Ons Magazijn – de webshop van je lokale winkelier – zijn:

  • Je koopt alsnog lokaal
  • Gratis bezorgd bij een aangesloten lokale winkelier
  • Meer dan 45.000 artikelen in het assortiment, elke week nieuwe toevoegingen
  • Persoonlijke service
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 35,-

Een win-win situatie dus!

Ik ben ook erg benieuwd hoe de winkelstraten in jouw dorp of stad eruit zien.
Verdwijnen er daar ook zoveel winkels? 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje