Last minute op vakantie.. best spannend!

last-minute-vakantie-kampeerspullenverhuur

Op het moment dat ik dit artikel begon te schrijven was het ons plan om echt last minute een vakantie te boeken. En met last minute bedoel ik ongeveer een week van te voren. Voor iemand die normaal gesproken drie kwart jaar van te voren al haar vakantie boekt is dat vrij last minute. Al besef ik me dat het niet echt ‘op het nippertje’ is. Uiteindelijk boekten we onze vakantie al drie weken van te voren… Nadat we heel veel andere plannen hebben laten varen.

Impulsieve actie

Mijn ouders hadden tijdens het voorseizoen een van hun Glamping pakketten op een camping in de buurt staan. Dit hield in dat er dus een luxe grote Bell tent stond inclusief vast bed, koelkast, tafel, relax stoelen en nog veel meer. Wij mochten daar ook gebruik van maken en deden dit dan ook. Tijdens een van die ‘bezoekjes’ aan de camping hadden we het zo naar onze zin. En doordat we de kinderen zo ontzettend zagen genieten besloten we heel impulsief om van de voorseizoensplaats een seizoensplaats te maken. Oftewel wij zouden hier zowel in de schoolvakantie als na de schoolvakantie verblijven.

Glamping beviel wel, de camping iets minder

Alhoewel wij echt wel van kamperen houden en het met dit Glamping pakket helemaal een luxe is ging ons de camping steeds meer tegenstaan. Daar kon de camping zelf niet zoveel aan doen, het is een leuke kleine camping met animatie, een binnenspeeltuin en buitenspeeltuin en zelfs een binnen zwembad. Toch zagen we onszelf hier niet de hele zomer zitten.

Het voelde voor ons als volwassenen toch niet als vakantie. Boodschappen doen in het dorp waar we wonen, een hele bekende omgeving. Ik was bang dat we toch te vaak thuis zouden zitten als bijvoorbeeld de kleine man niet zou willen slapen. Of om de was te doen. Te douchen.. Daarom besloten we de seizoensplaats alsnog te annuleren.

Maar wat nu?

Tsjah, toen hadden we de camping geannuleerd en zaten we zonder vakantie. Het was al ons plan om tijdens de schoolvakantie een paar dagen naar Zeeland te gaan. Dus dat werd onze volgende missie. Een camping in Zeeland uitzoeken om daar twee weken te vertoeven. Het uitzoeken was geen probleem. Er zijn vele leuke campings in Zeeland en aangezien wij wel een behoorlijk grote plek nodig hebben vielen er ook een aantal af. Daarnaast waren er natuurlijk ook al een hoop camping bezet op de data die wij kunnen en zo bleven er een paar over.

Toch boekten we niet. Want ja. Wat als het net die twee weken slecht weer is. Zit je dan in je tent. Hier in Nederland is het weer zo onvoorspelbaar. Dus we besloten om toch maar last minute iets te boeken.

Last minute op vakantie… spannend!

Ik ben niet gemaakt voor last minute. Continu was ik toch aan het zoeken en aan het kijken. Vooral naar het weerbericht. Wat zijn de voorspellingen? Maar het stomme is, ik weet ook dat die voorspellingen tegenwoordig niks zeggen. Laatst ging ik naar een pretpark en de voorspelling was 10% kans op regen. Oftewel, in mijn ogen is dat dus geen regen. Toch bleek het de helft van de dag te regenen…

Zo’n voorspelling zegt dus niets. Plus naast dat ik naar vakanties in Zeeland aan het kijken was.. Keek ik stiekem ook naar vakanties in het buitenland. Want eigenlijk…. is een vakantie naar Spanje toch wel mijn wens. En die van mijn man ook. Maar dat zei hij niet. Communicatie mensen. Zijn we soms zo goed in haha.

Uiteindelijk hebben we er dus voor gekozen om een camping in Spanje te boeken. De camping waar mijn ouders ook in de eerste week van hun vakantie verbleven. Geen twee weken helaas, want er was nog maar voor 9 nachten plek. Maar daar klagen we niet over. We zijn allang blij dat we weer richting ons Spaanse land gaan! Niet helemaal last minute, maar voor ons behoorlijk. Volgend jaar gewoon weer bijtijds iets boeken. Dat past beter bij ons.

* Afbeelding van Kampeerspullenverhuur

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 reacties

 1. G.T. op 19 juli 2019 om 09:26

  Leuk! Gaan jullie vliegen?
  Het is ook maar net wat je zoekt in een vakantie. Met kind boekten wij tot nu toe altijd een week of 3 van te voren. Was even wennen, bevalt ons inmiddels prima.

  • Nicole op 19 juli 2019 om 10:29

   Nee we gaan met de auto.
   Ja wilde het dit keer ook eens uitproberen maar was toch niet zo geslaagd dus haha.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje