Last van de donkere dagen? Kerstverlichting aan!

Voor vele mensen is de tijd rondom Kerst de gezelligste tijd van het jaar. Omdat de dagen kort zijn en het buiten koud is, maken we het in huis extra gezellig. We halen de kerstverlichting weer van de zolder, leggen een warme plaid op de bank en verheugen ons op de warme chocolademelk met slagroom. Ik geef je een paar tips voor de kerstverlichting, fijn tegen de donkere dagen!

Gezelligheid in huis

Heb je de cd van Michael Bublé al binnen handbereik, of kies je liever voor kerst met Nick & Simon? Misschien staan bij jou thuis de kersthuisjes al op een wit fleece dekentje en ligt de kerstverlichting met kleine glazen sterretjes al in het glazen windlicht. Kerstverlichting in de vorm van dieren of kerstmannen is momenteel een trend. Prachtig om te zien en geschikt voor zowel binnen als buiten. Zoals je misschien weet, zijn er heel veel mensen die elk jaar weer veel tijd en geld in een mooi kerstversiering steken. Het pad naar de voordeur voorzien van een lichtslang, kerstverlichting langs de kozijnen en prachtig verlichte figuren in de tuin. Struiken voorzien van kerstverlichting en het voorraam gehuld in een lichtgordijn. Een zee van licht.

De één vindt het een verspilling van energie, de ander het mooiste wat je kunt verzinnen in deze periode van het jaar. Houd je het liever klein, dan vind je een versierde kerstboom misschien al teveel. Helemaal geen kerstsfeer in je huis is in deze tijd van het jaar best wel ongezellig. Houd je er echt helemaal niet van, kies dan voor alternatieven die gewoon een stuk minder pompeus uitpakken. Geen kerstboom met gekleurde kerstverlichting, maar een kersttak met een fijn snoertje Led kerstverlichting. Een klein kerstboompje met pot en kerstverlichting kan ook een goed alternatief zijn.

Bol AlgemeenBol Algemeen

kerstverlichting-xmas

Knutselen en versieren met kerstverlichting

Wordt de kerstman verwacht? Dan krijg ieder kind zijn eigen kerstsok. Deze royale sok hang je op een strategische plek tussen de kerstverlichting. Als de kerstman dan binnenkomt kan hij de cadeautjes er eenvoudig en snel instoppen. Heb je nog geen speciale kerstsokken voor je kinderen? Dan is het een leuk idee om samen aan de slag te gaan om kerstsokken te maken. Online vind je een veelheid aan patronen en ideeën. Kerstsokken kun je maken van vilt, stof en papier. Een andere mogelijkheid is breien of haken. Zelf geen tijd of zin? Misschien is er een oma of opa in de buurt die een helpende hand kan bieden?

Komt de kerstman niet, maar is de Sint al geweest? Ga dan gezellig met je kinderen aan de slag om nog wat kerstdecoraties in elkaar te knutselen. Voordeelwinkels liggen vol met voordelige spulletjes die je hiervoor kunt gebruiken. Kransen van stro, dennentakken gemaakt van nep-groen, Led-snoertjes kerstverlichting en kleine rode plastic appeltjes. De voorpret en het langdurig rondstruinen in dergelijke winkels is al een klein feestje op zich. Natuurlijk kun je voor het maken van je kerstdecoraties ook gewoon spullen van thuis gebruiken. Geef je kinderen een aantal lege glazen jampotjes, glasverf of glasstiften en ze zijn uren zoet. Vul de glazen potjes als ze droog zijn met Led kerstverlichting en geef ze een mooi plekje. Zelf in elkaar geknutselde kinderkerstdecoraties kun je prima combineren met echte kerstverlichting zoals een vrolijke slinger met kerstmannetjes.

Kerstkaarten tussen de kerstverlichting

Verstuur je nog kerstkaarten, of stuur je een mailtje voor het gemak? Ook als je er niet meer aan meedoet, is het maken van kerstkaarten een gezellig werkje. Maak je de kaarten samen met je kinderen, gezellig met zijn allen bij de kerstboom met kerstverlichting. Bedenk dan vooraf aan wie je er één wilt sturen. Die oude tante in het verzorgingshuis, opa en oma en natuurlijk verre familieleden. Verstuur je kaarten, dan is de kans groot dat je er zelf ook een aantal ontvangt. Kerstkaarten, hoe oubollig het ook lijkt, zijn altijd heel geliefd. Het is toch een teken dat er iemand aan je denkt. Geef de kaarten die je zelf ontvangt een mooie opvallende plaats. Je kunt ze bijvoorbeeld ophangen aan een snoer met Led kerstverlichting of ze een plekje geven op een kastje of tafel.

Een mooie kersttafel

Verwacht je visite tijdens de feestdagen? Dan ziet je woonkamer er natuurlijk prachtig uit. Een mooi lichtgordijn voor het raam, een kandelaar in de vensterbank en zelfgemaakte kerstlaarzen boven de schoorsteen. De kerstverlichting in de Nordmann-spar heb je uitermate precies verdeeld en iedere kerstbal hangt op de juiste hoogte. De kat heeft zijn eigen kunststof kerstbal en de hond slaapt op een gezellig fleece kleed met zijn nieuwe kauwbot. De kinderen liggen op bed en de kerst muffins staan in de oven. Eigenlijk ook een beejte kerstverlichting, zo’n verlichte oven met kalkoen, toch? Alles klaar dus, nu alleen die tafel nog.

Van een gewone keukentafel een kersttafel maken is niet zo moeilijk, je moet alleen wel even weten hoe. Een mooi tafelkleed of een tafelloper is altijd de basis. Op de tafelloper leg je een snoer Led kerstverlichting of je versier een mooie schaal of dienblad met kerstverlichting op een draad dat makkelijk buigt. Let er wel op dat je in dit geval Led kerstverlichting gebruikt die werkt op een batterijtje. Vul de schaal of het dienblad met spulletjes die met kerst te maken hebben. Het beschilderde glazen potje van één van de kinderen, een mooie kerstkaart, een pakje kerstkransjes of een vrolijke kerstmok. Heb je ruimte genoeg, dan kun je er ook voor kiezen om een kerstkrans van dennentakken met een draad kerstverlichting te omwikkelen en op tafel te leggen. Leg het batterijtje in het midden en camoufleer deze met een paar kerstballen.

kerstverlichting2

Met deze tips ben je in ieder geval klaar voor de Kerst en bestand tegen de donkere dagen!

testafbeelding

2 reacties op “Last van de donkere dagen? Kerstverlichting aan!

Reageren is niet mogelijk.