Lammetjes knuffelen tijdens de geitenkijkdagen

Dagje uit naar de geitenboerderij, lammetjes knuffelen.

Elke zaterdag en zondag in de maand maart is het zover. De geitenkijkdagen bij het Geitenboerke in Veldhoven. Tijdens de geitenkijkdagen kun je lammetjes knuffelen, de fles geven en natuurlijk ook bij de volwassen geiten kijken. Wij zijn zowel in 2022 als in 2023 geweest. Omdat we dit allemaal een heel erg leuk uitje voor kinderen vinden heb ik speciaal voor jou deze blog geschreven.

Geitenkijkdagen bij het Geitenboerke

Het Geitenboerke is in Veldhoven en omstreken echt een begrip. Ik ben er ooit geweest met een klas toen ik nog juf was op een basisschool. En volgens mij ben ik er ook al eens geweest met mijn man en dochter toen ons zoontje er nog niet was. Dat weet ik echter niet meer zeker. Elk jaar worden de geitenkijkdagen georganiseerd waarbij je in de weekenden van maart langs kunt komen om naar de geiten en lammetjes te kijken.

Er worden telkens weer nieuwe lammetjes geboren, dus soms zijn ze net een paar uur of een dag oud. De mensen die er werken willen je graag vertellen over het reilen en zeilen op de boerderij. En je kunt ook nog de lammetjes een flesje melk geven. Super leerzaam en leuk natuurlijk.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Lammetjes knuffelen – leuk uitje met kinderen

Het is altijd erg druk tijdens de geitenkijkdagen. Gelukkig is er ook genoeg ruimte en zijn er ook heel veel lammetjes om te zien. Als je geduld hebt kun je ook nog de lammetjes een flesje met warme melk geven. Dat is echt ontzettend leuk om te doen al vonden onze kinderen het leuker om gewoon te knuffelen. Sommige lammetjes zijn namelijk erg gulzig als ze een vol flesje melk zien.

't geitenboerke lammetjes knuffelen geitenkijkdagen

Beide kinderen hebben een lammetje een flesje gegeven. Deze lammetjes vinden het nog lastig om uit een speen te drinken dus zij zitten in het ‘leerhok’. Zodra zij hebben laten zien goed te kunnen drinken gaan ze weer ergens anders heen waar ze zelf kunnen drinken uit spenen.

Dagje uit lammetjes knuffelen en flesje geven. 't geitenboerke lammetjes knuffelen geitenkijkdagen

Zodra de flesjes op waren hebben de kinderen nog flink geknuffeld met de lammetjes. Bij onze dochter werd het lammetje zelfs zo rustig dat ze gewoon in slaap viel op schoot. Dat was echt heel erg schattig om te zien. Ons zoontje speelde nog even lekker in het stro en daarna zijn we naar de moeder geiten gegaan.

Moeder geiten die nog moeten bevallen of net bevallen zijn. 't geitenboerke lammetjes knuffelen geitenkijkdagen

Bij de moeder geiten hebben we zakjes voer gekocht om ze eten te geven. Zo’n zakje zit vrij vol dus je bent wel even bezig. Al zijn de geiten ook erg gulzig, gelukkig pakken ze het netjes met hun lippen dus je hoeft niet bang te zijn dat je vingers opgegeten worden.

We hebben daar ook nog even naar het apparaat gekeken waarmee ze gemolken worden en met de veearts die er werkt gesproken. Vlak voordat wij weg wilden hoorden we dat er een lammetje geboren werd. Dus we zijn snel gaan kijken. Er kwam ook nog een tweede dus daarvan hebben we ook echt de geboorte gezien!

Meer informatie over de geitenkijkdagen

Ga je naar de geitenkijkdagen bij het Geitenboerke dan is de entree €3 per persoon. Wil je een lammetje een flesje melk geven dan kost dit €1,- en voor een zakje voer voor de grotere geiten betaal je ook €1,-. Dit zakje zit echter heel vol en je kunt er flink wat geiten mee voeren.

Vanaf 13.30 uur ben je dan van harte welkom tot 17 uur. Naast knuffelen met lammetjes is er ook voldoende speelruimte voor de kinderen en kun je er als ouder zijnde een hapje en drankje pakken. Vergeet voordat je weggaat de boerderij winkel niet, daar koop je namelijk onder andere heerlijke geitenkazen.

Adres: ’t Geitenboerke, Toterfout 13, 5507 RD Veldhoven. Telefoon: 040 258 6310.

Meet & Greet ’t Geitenboerke

Wil je niet met die drukte gaan en als “VIP” behandeld worden? Dan kun je kiezen voor een meet & greet. Hiervoor kun je jezelf speciaal opgeven via de mail of per telefoon. (Check even hun Facebookpagina voor meer info) Tijdens de meet & greet wordt je eerst ontvangen met een drankje en wat lekkers. Daarna komt ’t Geitenboerke je allerlei dingen vertellen over de geiten en lammetjes en neemt hij de groep mee naar de stallen.

Geiten bij het geitenboerke in Veldhoven. lammetjes knuffelen geitenkijkdagen

Daar kun je in alle rust knuffelen met de verschillende lammetjes en ze ook nog melk geven. Dit gebeurd allemaal voordat de deuren open gaan. Vooral voor onze kinderen vond ik dat erg fijn omdat zij niet zo van die drukte houden. En zo konden ze fijn op hun gemak genieten van dit leuke uitje. Tegen de tijd dat de deuren wel open gaan kunnen wij weer weg. Of lekker gaan spelen/op het terras zitten.

De kosten voor de meet & greet zijn dit jaar €7 per persoon. Vorig jaar was dit nog €5.